L’Ajuntament de Barcelona atorgarà fins a 4.000€ a nous autònoms mitjançant el programa AutonoMES : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona atorgarà fins a 4.000€ a nous autònoms mitjançant el programa AutonoMES

10/07/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona atorgarà fins a 4.000 euros a persones empadronades a la ciutat de Barcelona que hagin iniciat una nova activitat econòmica com a professionals en règim autònom o com a noves sòcies de cooperatives. Es tracta del programa AutonoMES, al qual el Consistori destinarà una dotació de 950.000 euros. Les persones que sol·licitin l’ajut ho podran fer a través de Barcelona Activa, que en concedirà fins a exhaurir el pressupost destinat a la mesura.

Aquesta mesura beneficiarà al voltant de 600 nous professionals autònoms a la ciutat i permetrà afavorir l’inici d’activitat econòmica en diversos sectors, tot alleugerint els costos que implica iniciar un negoci per compte propi, sobretot en el primer any d’activitat. El període per fer sol·licituds comença avui, 10 de juliol, i s’allarga fins al 10 de setembre.

Entre els requisits per presentar-s’hi, serà obligatori iniciar una única activitat empresarial, no haver estat donat d’alta en el RETA per aquesta activitat, disposar d’alta a partir del 6 de setembre de 2022 i de forma continuada en el moment de la sol·licitud, entre altres condicions especificades en el formulari. La quantia de les subvencions es calcularà tenint en compte les despeses corresponents al primer any d’activitat (quotes, taxes, gestoria, lloguer local i consum energètic), i caldrà enviar documentació de la despesa que s’indica al portal web de sol·licituds.

 

‘Llança’t’: el precedent

Aquesta no és la primera vegada que l’Ajuntament de Barcelona inicia una campanya de subvencions similar per donar empenta a l’activitat de persones en règim autònom. L’any 2016, va llançar, per primer cop, el programa d’ajudes Llança’t, en el qual s’encoratjava la ciutadania de Barcelona a llançar-se a encetar nova activitat econòmica. I una de les partides més altes va ser durant l’època de la pandèmia (4,5M€), quan va arribar a 16.000 autònoms.

 

El web de sol·licitud i consultes és: www.barcelonactiva.cat/autonomes2024 

Paraules clau

ocupació/