El Circuit, el major festival LGTBIQ+, celebra la seva quinzena edició : Servei de Premsa

El Circuit, el major festival LGTBIQ+, celebra la seva quinzena edició

18/07/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

El Circuit, el major festival LGTBIQ+ del món, celebra la seva quinzena edició. I és que el 2008, Matinée Group va crear un concepte que convertiria Barcelona en la capital gai internacional de l’estiu: per primer cop a la història, les millors festes, promotores i artistes internacionals es van citar a Barcelona per celebrar una setmana de clubbing, oci i vacances. En aquests anys, el festival ha acollit a milers de persones de tot el món en una plataforma que celebra la diversitat, la inclusió i l’entreteniment.

 

 

 

Aquest estiu, el Circuit tindrà lloc del 10 al 18 d’agost, i Barcelona tornarà a coronar-se com un referent mundial, amb assistents provinents de més de 80 països. El festival comptarà amb una programació molt diversa que inclou 12 festes i les actuacions de més de 30 DJs nacionals i internacionals en diferents barris de la ciutat, així com en localitats pròximes, com Vilassar de Dalt o Cerdanyola del Vallès.

Aquest matí, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha rebut a l’Ajuntament a l’equip directiu del Circuit Festival, capitanejat per Manolo Soria i Luca Farina, CEO i director del festival.

L’alcalde ha remarcat la importància del Circuit Festival en la defensa i visibilitat de la comunitat LGTBI a la ciutat. Així mateix, ha destacat la necessitat de continuar treballant amb empreses, entitats i societat en la promoció dels drets de la comunitat LGTBIQ+.

“A Barcelona ens mostrem tal com som i demostrem amb orgull que darrera d’aquesta bandera plena de colors, Barcelona desplega polítiques reals i efectives a favor del col·lectiu LGTBIQ+ i en contra de qualsevol tipus de discriminacions. Som diversos, som diverses, no acceptem etiquetes. Tots i totes nosaltres vivim, fem i som la ciutat de la veritable llibertat”, ha expressat l’alcalde.

Per la seva part, Manolo Soria, CEO del Circuit Festival i de Matineé Group, ha explicat: “Estem molt emocionats de poder celebrar aquests anys plens d’amor, música i llibertat, i estem preparats per obrir una edició històrica plena de moments memorables. El Circuit Festival no només és una festa, és un punt de trobament per a la comunitat LGTBIQ+ on es celebra la llibertat i la diversitat afectiva”.

 

 Sobre el Circuit Festival

Des del seu naixement eL 2008 -la pandèmia va comportar una aturada de dos anys-, el Circuit Festival i altres esdeveniments LGTBIQ+ han contribuït a posicionar Barcelona com a capital cosmopolita, oberta al món i diversa, on tots tenen el seu lloc, convertint-la en un dels seus destins preferits. Els visitants troben a Barcelona un destí gai friendly, acollidor i tolerant.

El festival és un reclam que es converteix en l’opció perfecta per a unes vacances quan es complementa amb l’àmplia oferta de la ciutat: oci, cultura, gastronomia, allotjaments, comerç… La ciutat i els seus voltants es converteixen en el marc ideal per a aquest festival, el visitant aprofita per a moure’s per la ciutat, conèixer els diferents districtes, gaudir amb amics de l’àmplia oferta gastronòmica que la ciutat ofereix…

En aquesta edició s’estima que prop del 80% sigui públic internacional, procedent de més de 80 països com els Estats Units, Xina, Taiwan, Corea del Sud, Qatar, Kuwait, Israel, Brasil o Colòmbia.

La programació inclou dotze festes dels promotors més prestigiosos de l’escena clubbing gai internacional, com  Matinée Group (Barcelona), Megawoof (Regne Unit), Rápido (Holanda) o Guapo (Brasil).

Les festes se celebren en espais situats en diferents districtes de la ciutat i en municipis pròxims fàcilment accessibles. Entre els principals espais es troben la Sala Razzmatazz (El Parc i la Llacuna del Poblenou), la Sala Input (El Poble Espanyol, a Sants-Montjuïc), la Fira Gran Via 2 (L’Hospitalet), el parc aquàtic Illa Fantasia (Vilassar de Dalt, al Maresme) o Diverbosc (Cerdanyola del Vallès). A més, es contractaran més de 500 persones de manera directa i a més de 1.000 de manera indirecta.

El dimarts 13 d’agost se celebrarà l’esdeveniment més icònic i esperat del Circuit Festival: la festa “Water Park Day” al parc aquàtic Illa Fantasia, a Vilassar de Dalt. El 2023, va reunir més de 10.000 persones per a celebrar la diversitat afectiva ballant sota el sol a ritme de música electrònica, amb una piscina d’onades com a escenari central.

El Circuit Festival és vibrar amb la millor música del planeta, retrobar-se amb amics de tot el món i conèixer gent nova, promulgar la llibertat, celebrar la diversitat i descobrir una Barcelona polifacètica que compta amb una inesgotable oferta.

Les entrades i els abonaments per a serveis complementaris poden adquirir-se des de la pàgina oficial de l’esdeveniment i també poden comprar-se a les taquilles (subjecte a disponibilitat). El Welcome Point s’ubicarà al carrer Consell de Cent, 239, a partir del divendres 9 d’agost de 14 a 22 h.





Paraules clau

Circuit/ LGTBIQ+/