Barcelona ja ho té tot a punt per a la Copa Amèrica : Servei de Premsa

Barcelona ja ho té tot a punt per a la Copa Amèrica

23/07/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Quan falta un mes per l’inici de la Copa Amèrica, l’Ajuntament de Barcelona ha aplegat aquest dimarts una representació dels treballadors i treballadores municipals implicats en l’organització de l’esdeveniment esportiu en l’acte “Tot a punt per a la Copa Amèrica”.

 

 

L’acte, presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha donat veu a representants de tots les departaments i àrees municipals, per tal de fer visible la feina feta pel conjunt de l’organització, tant en l’aspecte més operatiu com també per impulsar la Regata Cultural, el programa d’activitats que organitza l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar la celebració de la Copa Amèrica.

En la seva intervenció, l’alcalde Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que la ciutat “està a punt per celebrar la millor edició de la història de la Copa Amèrica, la més oberta, la més innovadora, la més sostenible i equitativa, que marcarà la diferència amb el segell propi de Barcelona”. L’alcalde ha agraït la feina i el compromís dels prop de 400 treballadors i treballadores implicats en la celebració d’aquest esdeveniment esportiu internacional ressaltant que “el repte és enorme i això només és possible si darrere hi ha un equip magnífic com el de l’Ajuntament de Barcelona”. Jaume Collboni també ha assenyalat que “la decisió de triar Barcelona va ser encertada. Hem aconseguit connectar la ciutat amb el mar i volem que aquest esdeveniment deixi una gran petjada a la ciutat.”

De la seva banda, el CEO de la Copa Amèrica, Grant Dalton, ha agraït el suport i la feina de tots els equips municipals i “l’esforç col·lectiu de tots” per l’organització de l’esdeveniment. Ha ressaltat “que els equips participants valoren molt l’esperit fantàstic que aporta la ciutat de Barcelona”. “Primer hem de guanyar, però caldrà una persona molt valenta per endur-se la Copa Amèrica fora de Barcelona”, ha afegit Dalton.

L’acte l’ha clausurat el Gerent Municipal, Albert Dalmau, que s’ha dirigit a la plantilla de treballadors i treballadores municipals acompanyat per la Gerenta d’Economia i Promoció Econòmica, Laia Claverol, que està al capdavant del Comitè de Coordinació i Seguiment de la Copa Amèrica. Durant l’acte també s’ha projectat un vídeo produït per betevé on els representants dels equips participants expliquen com s’han sentit acollits a la ciutat de Barcelona.

La Copa Amèrica de Vela a Barcelona començarà el 22 d’agost amb les regates preliminars. És el tercer esdeveniment esportiu més seguit a tot el món i la competició esportiva més antiga de l’era moderna (fundada el 1851). La tecnologia, i la ciència aplicada a la nàutica han revolucionat aquest trofeu les últimes dècades, que ja es coneix com la “Fórmula 1” del mar.  Hi participen els sis millors equips de vela del món, amb Nova Zelanda com a defensora del trofeu. Els equips participants són: Emirates Team New Zealand, Ineos Britannia, Alinghi Red Bull Racing, Luna Rossa Prada Pirelli, NYYC American Magic i Orient Express Racing Team.

Entre les principals novetats de la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona destaca la creació d’una competició femenina i la recuperació de la competició per a joves. A més, a Barcelona també s’ha celebrat la primera regata internacional de vela adaptada i inclusiva.

La ciutat també tindrà una presència destacada al Race Village del Moll de la Fusta, on a l’escenari principal s’oferiran actuacions culturals i artístiques programades per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). També s’hi sumaran actuacions seleccionades pel districte de Ciutat Vella. El Port Olímpic també serà un espai de cultura, amb la programació d’un cicle de jazz vinculat a les regates de dones i joves.

Es prepara doncs una Copa Amèrica oberta i molt participativa, amb una oferta cultural destacada que acompanyarà l’esdeveniment esportiu. A més, el 10 d’octubre tindrà lloc, a la platja del Bogatell, la Cerimònia Inaugural de la Copa Amèrica, un esdeveniment que servirà per donar el tret de sortida a la gran final de Louis Vuitton 37a America’s Cup, que es decidirà entre el 12 i el 27 d’octubre.





Paraules clau

Copa Amèrica/