Barcelona es prepara per celebrar el bicentenari dels Tres Tombs de Sant Antoni el gener de 2025 : Servei de Premsa

Barcelona es prepara per celebrar el bicentenari dels Tres Tombs de Sant Antoni el gener de 2025

27/07/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ahir a tarda, la Federació Tres Tombs Sant Antoni de Barcelona va presentar a l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, el conjunt d’actes i activitats que es duran a terme amb motiu del bicentenari dels Tres Tombs de Sant Antoni. La presentació, que va tenir lloc a l’Ajuntament de Barcelona va comptar amb la participació de diverses autoritats municipals, membres de la federació i representants de la comunitat local.

 

 

 

Durant la trobada, l’alcalde Jaume Collboni va expressar el seu suport a les celebracions del bicentenari, destacant la importància d’aquesta tradició per a la identitat cultural de Barcelona. “Els Tres Tombs de Sant Antoni són una mostra viva de la nostra història i del vincle de la ciutat amb els seus barris i la seva gent i una de les tradicions més antigues del costumari de Catalunya”, va afirmar l’alcalde.

“Convidem totes les veïnes i veïns de Barcelona a gaudir dels actes que hem preparat per a aquest bicentenari que difon la nostra història del transport, el coneixement del patrimoni històric, la difusió de la cultura popular i la defensa del benestar animal” va remarcar Andreu Bernadàs, president de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona.

Els Tres Tombs de Sant Antoni, una tradició arrelada a la ciutat des de fa dos-cents anys, celebra el seu bicentenari el pròxim 2025 amb un programa ampli i divers que inclou desfilades, trobades nacionals, activitats culturals i col·laboracions amb altres entitats. Els actes més destacats inclouen:

– Pregó del bicentenari i pregó de la XXVIII Trobada Nacional: El dissabte 11 de gener de 2025 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc el nomenament de Barcelona com a Capital Catalana dels Tres Tombs 2025 i el pregó conjunt de la Federació de Barcelona i de la Federació de Catalunya.

– Cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona: El dissabte 18 de gener de 2025 es realitzarà la cavalcada commemorativa, que seguirà un recorregut similar als anys anteriors, tot i que adaptat a les obres de La Rambla. La benedicció dels participants i animals serà a càrrec de tres sacerdots i es comptarà amb la participació de diversos col·lectius i entitats.

-XXVIII Trobada Nacional dels Tres Tombs: El dissabte, 3 de maig de 2025, Barcelona serà l’escenari d’aquesta trobada que reunirà més de 70 pobles, 80 carros i carruatges, i 200 èquids, en una jornada plena d’activitats i esdeveniments.

– A més de les desfilades, es duran a terme xerrades, exposicions, tallers i altres esdeveniments destinats a promoure la història i la cultura dels Tres Tombs. Entre aquestes, destaca la participació en els actes del Mil·lenari de l’Abadia de Montserrat.

La Federació Tres Tombs Sant Antoni de Barcelona ha treballat intensament en l’organització d’aquestes celebracions, amb la col·laboració de diverses entitats i institucions. Els actes del bicentenari seran una gran oportunitat per a tota la ciutat de Barcelona per a gaudir, aprendre i participar en una tradició que uneix generacions i que se celebra arreu de Catalunya.





Paraules clau

sant antoni/ tres tombs/