El Tibidabo inaugura Merlí, la nova atracció de caiguda lliure del parc : Servei de Premsa

El Tibidabo inaugura Merlí, la nova atracció de caiguda lliure del parc

27/07/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

El Tibidabo compta, des d’avui, amb una nova atracció estrella. El parc ha inaugurat, aquest dissabte, la caiguda lliure Merlí, la novetat més esperada de la temporada i que es convertirà en un dels seus grans reclams. Un grup de 24 socis i sòcies del TibiClub ha acompanyat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, juntament amb altres representants municipals en l’experiència de ser els primers en pujar per sobre dels 500 metres sobre el nivell del mar i gaudir de les millors vistes de Barcelona durant uns segons, abans de la caiguda.

El disseny de Merlí, que té una alçada de 52 metres, està inspirat en una vareta màgica. Durant la pujada, l’atracció s’atura i gira per mostrar als visitants una visió de 360º sobre Barcelona abans de finalitzar el recorregut i iniciar la caiguda lliure.

 

 

 

 

Merlí és la principal novetat del Tibidabo per a la temporada 2024, en la que espera superar els 700.000 visitants i les 22.500 famílies sòcies del Tibiclub.

L’alcalde, Jaume Collboni, ha explica que està “molt emocionat” i que hi ha una vista i una caiguda molt impressionants des de la nova atracció. A més, ha destacat que aquesta és una novetat en un parc de 125 anys que és referent de l’oci familiar i que “fa l’esforç de tenir noves atraccions per a totes les famílies” i per a totes les persones que es queden a Barcelona a passar l’estiu. “Intentem que tingui novetats constantment”, ha remarcat.

 

La gran aposta d’un any de novetats

La inauguració de Merlí marca la principal fita de Tibidabo en aquest 2024. Fins a mitjans de juliol, prop de 300.000 persones s’han acostat al parc d’atraccions; unes dades en línia amb les de 2023.

A més de la nova atracció de caiguda lliure, el Tibidabo presenta moltes altres novetats dirigides a tots els públics. El parc d’atraccions va iniciar la temporada del 2023 amb l’obertura de l’Espai 666, una nova experiència terrorífica en la que els visitants tenen l’oportunitat de conèixer i fotografiar-se amb el personatges més coneguts de l’Hotel 666.

Entre les propostes educatives i per als més petits es troba el nou espai CreaTibi by Lego Education, un projecte en col·laboració amb Abacus Educació i que promou les vocacions científiques entre els més petits.

El parc també introdueix novetats per a la campanya d’estiu. A més de l’estrena de nous espectacles, com el ‘Marionetes amb Samfaina’ al Marionetarium o la projecció de noves pel·lícules en 4D al cinema Dididado, durant el mes d’agost tornarà el Laser Show. Una experiència nocturna que barreja llums, colors i música amb Barcelona de fons i amb la que el Tibidabo tanca les seves nits d’estiu.

El Tibidabo també ha avançat en la millora de l’experiència del visitant amb la propera obertura de dos nous centres de restauració ubicats a l’Àrea Panoràmica, sota l’Avió, i al costat de l’Espai 666.

 

Més que un parc d’atraccions

A banda d’innovar en la seva oferta d’oci, el Tibidabo avança en la seva ambició de ser més que un parc d’atraccions, amb projectes que reforcen el seu compromís amb la sostenibilitat, la solidaritat i l’educació.

En l’eix ambiental, la Cuca de Llum s’ha convertit en un referent internacional de la mobilitat col·lectiva sostenible i en el principal mitjà de transport per arribar al cim del Tibidabo, amb més de 900.000 viatges anuals. A més, el parc compta des del 2023 amb el Certificat Biosphere, que reconeix la seva aposta pel foment d’un model turístic responsable i sostenible, que té cura de l’entorn i del retorn social de la seva activitat.

Entre els projectes solidaris, destaca l’aliança del Tibidabo amb Unicef per dur a terme accions en favor dels drets dels infants d’arreu del món i la celebració d’una vintena de jornades solidàries cada any en col·laboració amb entitats com Aprenem Autisme, Educo o Fanoc, entre altres.

Pel que fa a la programació educativa, el calendari anual del Tibidabo compta amb cites imprescindibles, com la celebració del Fisidabo, organitzat en col·laboració amb la UPC per la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques en les diferents etapes educatives. A més, recentment s’ha oficialitzat l’aliança amb l’Institut de Recerca Sant Pau per divulgar la recerca amb perspectiva de gènere i conscienciar sobre el rellevant rol de les dones en la ciència.

 

Descarregar timelapse de la nova atracció





Paraules clau

tibidabo/