Modificació provisional de l’itinerari ciclista de la Gran Via en l’entorn de la plaça d’Espanya : Servei de Premsa

Modificació provisional de l’itinerari ciclista de la Gran Via en l’entorn de la plaça d’Espanya

30/07/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

S’inicien els treballs de modificació provisional de l’itinerari ciclista Gran Via en sentit Besòs, entre el carrer Sant Germà i la plaça d’Espanya. Aquestes treballs es fan per l’afectació que tenen les obres de construcció de la L8 en aquest tram i serà l’itinerari per on podran circular les bicicletes mentre durin totes les obres en aquest àmbit. Aquest és el mateix itinerari ciclista habilitat en sentit Llobregat, també provisional per obres.

Actualment, el carril bici finalitza després del carrer Mèxic, creua la Gran Via just per sobre el túnel i finalitza a la vorera muntanya de la plaça d’Espanya on també hi ha una afectació per obres de la L8.

 

 

Els treballs es fan per habilitar el nou itinerari ciclista des del carrer Sant Germà pel carrer Sant Roc (creuant la Gran Via), i a Sant Roc enllaçarà amb el carril bici existent a la carretera de la Bordeta direcció plaça d’Espanya, fins arribar al carrer Mir Geribert, des d’on es pot enllaçar amb l’itinerari ciclista del carrer Creu Coberta i el carril bici del carrer Tarragona.

L’itinerari habilitat en aquest canvi, es mantindrà amb les diferents fases de l’afectació d’obres de la L8 a la plaça Espanya, de forma que els usuaris disposaran d’un itinerari estable.

Aquesta modificació permetrà també recuperar, de manera provisional, un carril per a la circulació de vehicles a la Gran Via, en sentit Besòs, entre Sant Germà i plaça d‘Espanya.

Aquest carril a la banda mar permetrà també guanyar fluïdesa per al transport públic, ja que es recupera la senyalització prèvia amb un carril bus.

Al juny, per l’afectació de les obres al lateral muntanya de Gran Via, ja es va modificar el carril bici en el mateix tram, però sentit Llobregat, des de Mir Geribert a Sant Roc. Es va habilitar l’itinerari ciclista per la carretera de la Bordeta i amb un nou carril bici al carrer Sant Roc per enllaçar amb el carril bici de Gran Via.

 





Paraules clau

gran via/ Itinerari ciclista/