Jordi Valls visita l’estació d’arribada de cables de connexió digital submarina : Servei de Premsa

Jordi Valls visita l’estació d’arribada de cables de connexió digital submarina

01/08/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions de la Barcelona Cable Landing Station (BCN-CLS), l’estació d’arribada de cables de connexió digital submarina que opera des de Sant Adrià de Besòs. L’estació d’aterratge de cables és una instal·lació ubicada a la costa on arriben els cables submarins de fibra òptica i des d’on es connecten a les xarxes de telecomunicacions terrestres. En el cas del BCN-CLS, actualment es gestionen dos cables però està prevista l’arribada d’un tercer properament, la qual cosa augmentarà la connectivitat d’aquesta infraestructura clau així com les oportunitats de negoci que hi ha associades.

 

 

 

 

 

Jordi Valls ha destacat que “Barcelona Cable Landing és una instal·lació que permet que Barcelona i la seva àrea metropolitana siguin més competitives i atractives per a empreses amb un ús intensiu de la tecnologia i la dada”. Segons Valls, “es tracta doncs, d’un actiu estratègic per a la diversificació econòmica i pel desenvolupament de la innovació tecnològica”.

La visita del tinent Valls s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona d’aprofitar les obres del macropou de La Sagrera per ubicar-hi un Centre de Processament de Dades (CDP) de fins a 10.600 metres quadrats. De fet, el consistori i la Generalitat de Catalunya van signar recentment un conveni per tal d’explorar aquesta possibilitat, que ja contempla l’arribada d’un cable submarí des de l’est del Mediterrani com un factor addicional a tenir en compte per tirar endavant aquesta nova infraestructura.

La ubicació de la Barcelona Cable Landing Station, a poca distància del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i del districte tecnològic del 22@ al Poblenou, és ideal per tal de potenciar la ciutat de Barcelona com un centre tecnològic de primer ordre que es posicioni en l’economia del futur. El principal avantatge d’aquest tipus d’infraestructures és la capacitat d’assolir latències molt baixes en connexions a milers de kilòmetres de distància, facilitat per tant el desenvolupament de nous serveis digitals que se’n beneficiïn.





Paraules clau

Barcelona Cable Landing Station (BCN-CLS)/ sant adrià de besòs/