Visita institucional a la futura seu de la Casa Àsia al Palau Pedralbes : Servei de Premsa

Visita institucional a la futura seu de la Casa Àsia al Palau Pedralbes

02/08/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí, el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació , Manuel Albares; el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme i Alcalde accidental de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls; la directora general de l’Acció Exterior de la Generalitat, Ana Dotor i Javier Parrondo, director general de Casa Àsia han visitat els pavellons 3 i 4 del Palau de Pedralbes on s’ha de construir la futura seu de Casa Àsia. La proposta d’albergar la seu de Casa Àsia en aquest recinte va partir de l’Ajuntament de Barcelona el 2020 i la previsió és que el trasllat al Palau de Pedralbes es pugui fer efectiu el 2026, coincidint amb el 25 aniversari de l’organisme de diplomàcia pública.

 

 

 

Durant la visita, els representats de les administracions impulsores del consorci han pogut veure la proposta de rehabilitació dels dos pavellons que se situen en els extrems de l’entrada principal per l’Avinguda Diagonal, un projecte del Col·lectiu Brusi, que va guanyar el concurs el 2023 i que també estarà al capdavant de la direcció de les obres de rehabilitació.

El calendari preveu que l’octubre d’enguany es pugui fer ja la licitació de les obres, i en el segon semestre de 2026, Casa Àsia es pugui traslladar de la seva ubicació actual a la Capella dels Infants Orfes, a Ciutat Vella, cap a la nova seu.

La proposta de rehabilitació dels pavellons 3 i 4, amb una superfície d’uns 1.800m², s’integra amb les característiques arquitectòniques de les dues edificacions. En els dos edificis es realitzarà una intervenció amb sostres lleugers, pèrgoles i un claustre. La intenció és que els dos pavellons, separats físicament, estiguin units per elements arquitectònics que garanteixin una eficiència energètica i una continuïtat estètica i ornamental.

El pavelló 3 es destinarà a oficines i sales de reunions, encara que també es podrà donar ús al seu pati interior per a l’organització d’esdeveniments, mentre que el pavelló 4 està previst que albergui els espais de la institució oberts al públic: auditori, mediàtica i sales polivalents per a la realització de tota mena d’activitats.





Paraules clau

Casa Àsia/ Palau Pedralbes/