El Papa Francesc rep en audiència privada l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni : Servei de Premsa

El Papa Francesc rep en audiència privada l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni

24/08/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona Jaume Collboni ha mantingut aquest dissabte una reunió amb el Papa Francesc al Vaticà. La trobada, de caràcter privat, s’ha celebrat en dependències de la Santa Seu a les 9.00 hores i ha tingut una durada d’uns 30 minuts. La comitiva municipal ha comptat igualment amb la presència de l’ambaixadora espanyola davant la Santa Seu, Isabel Celaá, així com del tinent d’alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle.

L’alcalde Collboni ha traslladat al Papa Fracesc el “profund respecte” i l’agraïment de la ciutat de Barcelona cap al lideratge del pontífex a nivell mundial, en un moment de polarització política i on la carrera armamentística suposa un risc per la pau a Europa i l’Orient Mitjà. L’alcalde ha mostrat també el seu especial reconeixement a la tasca social que fa l’Església amb les persones en situació de vulnerabilitat social a la ciutat. “A Barcelona, una ciutat diversa, oberta i plural, aquests esforços són valorats i reflecteixen el nostre compromís per construir una societat que visqui en pau i harmonia”, ha subratllat l’alcalde.

 

 

 

Durant la trobada, de caràcter privat, tots dos han tractat les fites que es produiran durant el present mandat municipal, com són la propera commemoració del Mil·lenari de la fundació del Monestir de Montserrat així com la culminació de la Torre de Jesús a la Sagrada Família.

Entre la resta de temes abordats pel Papa Francesc i Jaume Collboni també hi ha la importància de promoure el desarmament i la pau al món, la diversitat religiosa i cultural com a font de riquesa, la importància de defensar la justícia social i els drets humans, o bé la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. En tots aquests aspectes, l’alcalde ha subratllat davant del Papa Francesc la voluntat de la ciutat de Barcelona d’actuar en la defensa d’aquests valors comuns i necessaris a nivell mundial.

Finalment, i com a part de la delegació municipal, l’alcalde ha lliurat al Papa Francesc tres detalls de cortesia. En primer lloc, el llibre ‘Una biografia de Barcelona’, de l’escriptor Miquel Tarradell, que es tracta d’una edició numerada feta per l’Ajuntament durant el mandat de Pasqual Maragall; una reproducció de la Sagrada Família que ha lliurat el president de la Fundació del temple, Esteve Camps; així com un sobre de pernil ibèric curat de Guijuelo (Salamanca) i que ha fet arribar el paradista Escofet Oliver com a present dels Mercats Municipals de Barcelona.

 

 

 

Vídeo (mov)





Paraules clau

Papa Francesc/