La línia 2 de metro normalitza el servei a partir de demà dilluns : Servei de Premsa

La línia 2 de metro normalitza el servei a partir de demà dilluns

25/08/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Demà dilluns 26 d’agost, des de l’inici del servei a les 5 del matí, la línia 2 de metro recupera la normalitat, un cop finalitzat el tall de servei que durant aquest estiu ha afectat el tram de la línia entre les estacions Paral·lel i Sagrada Família. Durant aquest període la Generalitat ha executat els treballs de substitució de les fixacions de via que permetran mitigar les vibracions existents. Els treballs s’han desenvolupat amb normalitat, complint els calendaris previstos, aconseguint així que l’L2 de metro doni servei en la seva totalitat abans que comenci el mes de setembre i el període escolar.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que els treballs, de la mateixa manera que en la resta de línies afectades aquest estiu “s’han dut a terme en el calendari previst”, i que en aquest cas els treballs que s’hi ha fet serviran per reduir les molèsties a la ciutadania “gràcies a les noves fixacions que permetran atenuar les vibracions”. D’igual manera, Bonet ha volgut agrair l’esforç de totes les persones usuàries “que han hagut de modificar els seus trajectes degut a les obres d’aquest estiu en diverses línies de metro”.

 

Renovació de les fixacions de la via i reducció de vibracions

La suspensió del servei durant dos mesos a la línia 2 ha permès executar obres de millora incompatibles amb la circulació de trens. La Generalitat ha renovat diversos elements de via, com les fixacions, que s’han substituït per unes de noves, amb millors prestacions mecàniques que permetran eliminar les vibracions en aquest tram. També s’han actualitzat els quadres de baixa tensió. La inversió de l’actuació és de 5,6 milions d’euros, procedents de fons europeus.

 

Normalitat en els itineraris alternatius

El passatge ha utilitzat amb normalitat les alternatives de mobilitat que cobrien els trams afectats, fent un esforç per adaptar els seus recorreguts als itineraris alternatius que se’ls hi proposaven.

La principal alternativa de transport per al tall de l’L2 ha estat la resta de la xarxa de metro, que s’ha reforçat amb més trens (entre un 6% i un 12%), i que disposa d’importants intercanviadors molt a prop de les estacions afectades: en especial, Paral·lel i Passeig de Gràcia de la línia 3, Universitat de la l’L1, Passeig de Gràcia de l’L4 i Sagrada Família de l’L5. Com a alternativa, els usuaris també han fet servir la línia regular de bus de TMB D50 (Paral·lel – Ciutat Meridiana), que fa el trajecte complet pel tram afectat (a excepció de l’estació de Monumental), i que s’ha reforçat amb més vehicles. També han estat alternatives de transport l’H12 (Gornal – Besòs Verneda) i l’H16 (Pg. Zona Franca -Fòrum Campus Besòs), que fan el trajecte totalment o parcialment entre les estacions afectades.

Les setmanes prèvies als talls es van dur a terme campanyes per informar la ciutadania, que van incloure la presència d’informadors a les estacions afectades i a les parades del bus llançadora, en el moment de començar les obres. Es va actualitzar el  planificador de viatge Vull Anar de TMB, per tal de maximitzar la consulta d’opcions alternatives de transport al tall, s’ha fet difusió de la campanya informativa a través de la megafonia, les pantalles d’informació de metro i bus, el web corporatiu, la TMB App i les xarxes socials de TMB. També s’ha informat amb cartelleria i senyalització estàtica a les estacions afectades i als enllaços, i els punts on s’han habilitat els busos especials substitutoris.





Paraules clau

L2/ tmb/