Rosalia tria el Piromusical de La Mercè per l’estrena mundial de la seva nova cançó ‘Omega​​’ : Servei de Premsa

Rosalia tria el Piromusical de La Mercè per l’estrena mundial de la seva nova cançó ‘Omega​​’

24/09/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Piromusical de la Mercè 2024 és l’escenari escollit per la cantant Rosalía per a l’estrena mundial del seu nou tema ‘Omega’. L’estrella internacional ha escollit la ciutat de Barcelona per a fer sonar per primer cop aquest nou tema que canta juntament amb Ralphie Choo, la nova revelació de la música urbana, a qui la Rosalía ha volgut mostrar el seu suport amb aquesta col·laboració. La cançó forma part de la playlist que l’artista ha preparat per al gran espectacle de música i foc que tancar aquesta nit, a les 22:00 hores, la programació de la festa major de Barcelona a l’avinguda Maria Cristina. Aquest regal de la cantant a la ciutat permetrà al públic barceloní gaudir en primícia de gairebé tres minuts del seu nou tema en estrena mundial.

 

 

El Piromusical de La Mercè és l’esdeveniment que tancarà les festes de la ciutat amb un espectacle pirotècnic i musical únic, que per segon any consecutiu ofereix al públic una banda sonora d’autor. Després que l’any passat fos el Sónar qui signés la selecció musical per commemorar el seu 30è aniversari, en aquesta edició ha estat Rosalía qui ha volgut compartir la seva tria musical el dia abans del seu 32è aniversari. Amb una durada de 30 minuts, aquest espectacle combina l’acurada selecció musical de Rosalía i una sincronització perfecta de focs artificials. El Piromusical és una producció de l’Institut de Cultura (ICUB), amb la col·laboració d’Oído S.L. i Pirotècnia Igual.

L’equip d’Oído S.L., liderat per Marçal Cruz i Martí, ha treballat conjuntament amb Gisela Sais, programadora musical de la Mercè, per crear els muntatges musicals del preshow i postshow, que recollirà una selecció musical dels artistes que han participat en La Mercè 2024. A més, han realitzat ajustos sobre el material enviat per l’equip de Rosalía per adaptar-lo a les necessitats de l’espectacle.

Per la seva banda, l’equip de Pirotècnia Igual, amb Albert Rovira al capdavant, ha treballat durant diverses setmanes per dissenyar l’espectacle, sincronitzant cada moment amb la banda sonora i preparant més de 6.000 artefactes pirotècnics. El muntatge ha estat controlat amb 100 mòduls de connexió i ha implicat 21 tècnics, distribuint l’espectacle en 96 posicions de llançament. La precisió del sistema d’encesa, controlat per ordinador, arriba a la centèsima de segon, assegurant que cada dispar sigui perfecte. Els focs pugen fins a una altura de 200 metres, utilitzant artefactes amb un calibre màxim de 200 mm.

El muntatge ha ocupat 12.000 metres quadrats i s’ha distribuït amb la col·laboració de 6 camions per traslladar tot el material necessari. En total, es llançaran 1.363 kg de pólvora en 11.900 dispars, aconseguint un espectacle vibrant i dinàmic que combinarà perfectament amb el ritme i la intensitat de la música seleccionada per Rosalía, en un espectacle que es podrà seguir en directe per TV3 i per lamerce.barcelona.

 

Imatge





Paraules clau

Mercè 2024/ piromusical/ Rosalía/