Sons de Ciutat omple de música els carrers, mercats i places d’eixos comercials amb 200 concerts a càrrec de 60 formacions musicals de Barcelona : Servei de Premsa

Sons de Ciutat omple de música els carrers, mercats i places d’eixos comercials amb 200 concerts a càrrec de 60 formacions musicals de Barcelona

27/09/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Sons de Ciutat enceta dissabte, 5 d’octubre, el cicle de mig any de concerts que tindran lloc als 10 districtes de Barcelona. Música en viu i de petit format, a carrers, places d’eixos comercials i mercats. En total uns 200 concerts a una vuitantena d’ubicacions diferents i la participació de 60 formacions musicals de la ciutat.

La selecció de propostes vol ser representativa de l’escena musical de la ciutat. S’ha treballat per tal que fos diversa en estils musicals, instruments, formacions i llengües cantades. També s’ha garantit la presència d’artistes racialitzades, d’orígens diversos i identitats dissidents, que reflecteix la diversitat sociològica de Barcelona. I s’ha fet una aposta ferma i majoritària per les propostes formades o liderades per dones, per tal de contribuir a la necessària feminització de l’escena musical.

Enguany són novetat els concerts de rumba que arriben de la mà de la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana que s’incorpora com un nou agent musical al programa. Aquest nou estil musical, se suma a la incorporació en l’edició anterior de l’òpera i el lied, que seguirà sonant als carrers gràcies a la Fundació Victòria dels Àngels i la Fundació Òpera Catalunya.

El programa compta també amb la complicitat dels festivals Primavera Sound, BAM, Terrats en cultura, Say it Loud, Primavera Labels, Jazz I am i L’hora del Jazz, i de les escoles superiors de música ESMUC, Jam Session, Conservatori Superior del Liceu i Taller de Músics. Tots ells aporten una gran diversitat d’estils musicals  com el jazz, el funk, la música clàssica, el rock, l’electrònica o el folk.

El programa complet de Sons de Ciutat arrenca el 5 d’octubre i acaba el 22 de març i tindrà tres cicles diferents:  la versió de tardor que ara comença i s’estén fins al 30 de novembre;  la versió nadalenca, entre el 7 de desembre i el 3 de gener, coincidint amb les festes nadalenques; i la versió de primavera, entre l’1 de febrer i el 22 de març. Les actuacions de tardor i primavera es podran escoltar els dissabtes a les 12 h, en horari comercial. Durant el període nadalenc, els concerts s’amplien al llarg de tota la setmana i també en horari de tarda. Sons de Ciutat es presenta amb la mateixa voluntat de fomentar la dinamització econòmica i comercial a través de la rica cultura musical barcelonina i de consolidar-se com un espai d’exhibició del talent musical local.





Paraules clau

música/