S’inauguren els nous jardins de Clara Campoamor, a les Corts : Servei de Premsa

S’inauguren els nous jardins de Clara Campoamor, a les Corts

01/10/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha inaugurat aquest dimarts amb una festa ciutadana els nous jardins de Clara Campoamor (Diagonal, 609-615), delimitats pels carrers de Gandesa, d’Europa i de Joan Güell.

 

 

 

 

 

 

L’alcalde ha destacat que els Jardins són “una zona verda guanyada per a la ciutat i el districte, inclusiva i pensada per a tothom”. Collboni també ha posat en valor la figura de Clara Campoamor que un 1 d’octubre de 1931 feia el seu famós discurs davant les Corts per defensar l’emancipació de la dona i els seus drets polítics i ha remarcat que “volem retre un homenatge a la Clara Campoamor i a la lluita de les dones que van aconseguir la igualtat política en aquest país”.

Les obres de reforma de la zona verda son fruit d’una col·laboració públic-privada entre el Districte de les Corts i Merlin Properties i amb la Immobiliària Colonial, que han aportat un total de 820.000 euros per finançar els treballs. L’Ajuntament, a través de l’Àrea d’Economia, el districte de les Corts i l’Institut de Parcs i Jardins, ha aportat uns 810.000 euros. El pressupost total es d’1,6 M€.

La propietat de l’edifici ha assumit la totalitat del cost de la redacció del projecte. Aquest model de col·laboració públic-privada on la inversió majoritària va a càrrec dels privats també s’ha portat a terme en el districte de les Corts en la renovació dels jardins de Sant Joan de Déu.

Els jardins, urbanitzats al voltant de 1990, precisaven d’un arranjament general per adaptar-se als nous usos i necessitats actuals.  Així, els treballs han suposat la millora de la qualitat de l’espai per posar-lo a disposició de la ciutadania i dels treballadors i treballadores dels entorns de la zona a través d’una reforma global. El projecte manté l’escultura Citerea situada al mig dels jardins, que ara està rodejada d’arbustives i gramínies. S’ha renovat tot el mobiliari i la nova disposició dels espais proposa un recorregut a través de la vegetació.

Entre altres actuacions, s’ha millorat l’accessibilitat dels diferents accessos, eliminant les barreres arquitectòniques i reforçant els laterals existents. L’espai disposa ara de nous llocs d’estada amb presència de verd per tal que el veïnat hi pugui fer el dia a dia, s’hi duguin a terme activitats i el barri disposi d’una zona verda confortable que s’adapta a les condicions ambientals i climàtiques actuals. A més, al voltant de la zona d’oficines, s’hi han instal·lat uns nous parterres amb espais de taules i descans.

La zona infantil també s’ha renovat amb nous jocs inclusius, així com amb un tobogan accessible a través d’una rampa. En aquest espai també s’ha instal·lat un sorral accessible i un esplanada de gespa.





Paraules clau

jardins de Clara Campoamor/