Comença la remodelació del carrer d’Europa entre el carrer del Doctor Ibáñez i del carrer de Gandesa a les Corts : Servei de Premsa

Comença la remodelació del carrer d’Europa entre el carrer del Doctor Ibáñez i del carrer de Gandesa a les Corts

20/10/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta setmana comencen les obres de la primera fase de la remodelació del carrer d’Europa entre els carrers del Doctor Ibáñez i Gandesa, al barri de les Corts. El projecte contempla la pacificació d’aquest tram del carrer per tal de transformar-lo en un nou espai per a vianants i per augmentar la seguretat i accessibilitat. La transformació d’aquest espai públic en plataforma única permetrà la creació d’un espai de passeig i de descans per als veïns i veïns de la zona.

 

 

Els treballs suposaran unificar la via amb un sol tipus de paviment de prefabricat de formigó per posar en valor les dimensions i la unitat del nou espai pacificat. A més, la reforma permetrà crear una tercera fila d’arbrat que aporti ombra i color i que augmenti significativament el nombre d’arbres d’aquest espai en un 50%.

Aquesta pacificació, que es portarà a terme en una superfície total de 2.726 m2, es desenvoluparà en dues fases.

Ara s’inicia la primera fase que completarà la transformació de l’espai en plataforma única des del mig del carrer Europa fins la façana mar, creant‐se una zona pacificada, sense vehicles aparcats, ombrejat i obert. L’objectiu es convertir aquest espai en una via d’accés als equipaments escolars i cívics, al parc i al casc antic de Les Corts, augmentant l’espai per als vianants i eliminant l’espai per a aparcament de vehicles i per a càrrega i descàrrega. Aquesta primera fase dels treballs té un pressupost d’uns 472.510,30 euros (IVA inclòs) i es preveu que tingui una durada de quatre mesos.

Aquesta transformació és una de les actuacions de rehabilitació integral previstes en el marc del Pla Endreça. Fins al 2028 s’inverteixen 435 milions d’euros per mantenir, renovar i transformar l’espai públic i així garantir-ne l’excel·lència, dels quals 180 milions estan gestionats directament pels districtes, per tant, el barri se situa com a eix vertebrador del pla. La reforma del carrer d’Europa és una de les actuacions destacades al districte de les Corts i que se suma a altres transformacions, com la del carrer de Burdeus i la dels Jardins Keynes, ja iniciades, i les actuacions del Pla de Manteniment Integral (PMI).

 

 

La segona fase dels treballs consistirà en la pacificació del costat muntanya des del mig del carrer d’Europa fins la façana del costat muntanya, deixant acabada l’amplada total del carrer de façana a façana, amb un carril de circulació definitiu (costat mar) i un de serveis. Aquesta segona fase final dels treballs, que formen part dels pressupostos participatius, tenen un pressupost d’uns 539.776,18 euros i una durada aproximada de sis mesos. El termini total de les obres es de deu mesos.

El projecte té un pressupost aprovat d’1.012.286,48 euros (IVA inclòs).





Paraules clau

Les Corts/