Lluís Rabell assisteix a la celebració dels 50 anys de l’Escola Pau Casals Gràcia


16/05/2025

Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 17 de maig, a les 10.30 hores (carrer Providència, 134), el regidor d’Educació, Pla de Barris i Promoció de les Persones Grans, Lluís Rabell, assisteix a la celebració dels 50 anys de l’Escola Pau Casals Gràcia, organitzat per la comunitat educativa del centre i al qual també hi assistirà la secretària general del Departament d’Educació i Formació Professional, Teresa Sambola; el conseller del Districte de Gràcia, Àlex Monllaó, i Eulàlia Esclapés, Directora d’Educació i Territori del Consorci d’Educació de Barcelona.

AFA, professionals i alumnat de l’Escola han previst una festa oberta al barri amb actuacions musicals, un aperitiu, un dinar de germanor i una exposició que repassa els moments més destacats de la història d’aquest centre educatiu nascut al 1975. També s’han previst diversos tallers dinamitzats per alumnat i voluntaris i es faran sortir els gegantons i capgrossos de l’escola.

Des del seu naixement, l’Escola Pau Casals Gràcia es va adherir al Col·lectiu d’Escoles per l’Escola Pública Catalana (CEPEPC), i al 1987 es va integrar a la xarxa de centres públics. El centre ha volgut preservar els seus valors fundacionals, que segons explica la seva directora, Assun Cornellà, es basen en “la promoció d’un esperit de llibertat, el compromís amb l’educació pública i l’humanisme”. Avui l’Escola Pau Casals Gràcia aposta per un aprenentatge significatiu i competencial, amb un fort compromís amb la inclusió. La directora del centre destaca la voluntat compartida de tot l’equip docent per crear “un entorn on cada infant pugui brillar, potenciant les fortaleses individuals de cadascú”.

Un dels pilars de l’Escola Pau Casals Gràcia és l’aposta decidida per la participació de les famílies, que juguen un paper clau en el funcionament del centre. L’organització en comissions mixtes, on famílies i professionals treballen conjuntament, afavoreix una gestió compartida i una comunitat educativa que, en paraules de la directora, és “cohesionada i activa”.