Adolescència i joventut

Barcelona celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil amb activitats per a fomentar el benestar emocional dels més joves

Avui se celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil que enguany, sota el lema “Descobreix el teu ser interior. Parla” se centra en el benestar emocional de la joventut. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través dels serveis infoJOVE, ha desplegat un seguit d’activitats i de materials de difusió amb l’objectiu de proporcionar eines i recursos per a fomentar el benestar emocional de la població jove de la ciutat.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona aposta per l’empoderament dels i les joves arran de la crisi generada per la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona presentarà a la propera Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports una nova Mesura de govern per promoure l’empoderament dels i les joves i acompanyar-los en la seva transició a la vida adulta. El document recull 45 actuacions, dotades amb un pressupost de més de 2,5 milions d’euros, que s’aplicaran al llarg d’aquest any i el vinent amb l’objectiu de generar confiança i oferir oportunitats de futur per a la joventut de Barcelona afectada per la crisi derivada de la pandèmia.

La 13a edició de l’In-forma’t ofereix més de 50 activitats per orientar als joves en el seu futur acadèmic

La campanya In-forma’t comptarà en aquesta 13a edició amb més de 50 activitats destinades a informar els adolescents, joves, famílies i professionals sobre les opcions formatives que es poden trobar als centres educatius de Barcelona, i per orientar als i les joves sobre els itineraris acadèmics i professionals que millor s’adapten als seu perfils i interessos. En l’edició anterior, hi van participar 5.970 joves que van valorar la campanya amb una puntuació de 9 sobre 10.

Els serveis de Joventut han fet 13.000 atencions telemàtiques durant l’estat d’alarma

Els serveis d’atenció als adolescents i joves de l’Ajuntament han fet 13.091 atencions telemàtiques durant l’estat d’alarma i fins al 30 de juny. Les més nombroses han estat les atencions grupals o obertes en format online, en les quals van participar 6.548 joves, però també s’ha donat resposta individual a fins a 6.523 consultes, demandes d’assessoria o atencions singulars. Del conjunt de consultes i atencions, fins a 1.968 accions i respostes han estat relacionades directament amb la Covid-19.

Barcelona impulsa un Pla Extraordinari d’activitats d’estiu per a infants i adolescents per fer front a l’impacte de la Covid-19

El Pla compta amb un pressupost de 7 milions d’euros, un 33,54% més que l’any passat i oferirà 387.754 places d’activitats amb inscripció (40.139 més que l’any passat), equipaments oberts excepcionalment a l’agost i diferents programes d’activitats per tota la ciutat per poder donar una resposta extraordinària a les especials circumstàncies que viuran les famílies aquest estiu, amb especial atenció a les més vulnerables

L’Ajuntament posa en marxa una oferta d’activitats d’oci específiques per a adolescents aquest estiu

L’Ajuntament posa en marxa per primera vegada una bateria de 80 activitats per a adolescents en espais públics de la ciutat per tal de oferir activitats lúdiques al col·lectiu d’entre 12 i 16 anys. L’oferta, que tindrà lloc fins el 12 de juliol, vol donar resposta als interessos d’un perfil d’adolescent per als quals no són atractives altres activitats en què hi ha un compromís d’assistir-hi diàriament.

Barcelona presenta el primer Pla del Joc a l’espai públic

Barcelona compta per primera vegada amb un Pla del joc a l’espai públic, un pla pioner i ambiciós que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques claus per fer una ciutat més habitable i millorar la vida dels veïns i veïnes, començant pels infants i adolescents.

Barcelona augmentarà la prevenció dels abusos sexuals i maltractaments als centres esportius i de lleure

L’Ajuntament revisarà els equipaments municipals per tal de millorar la protecció dels menors davant possibles casos d’abús sexual i maltractament. Els primers equipaments que es revisaran seran els Centres Esportius Municipals, els Casals Infantils, les ludoteques i els Centres Oberts. Posteriorment es revisaran i s’incrementaran les mesures de protecció de les biblioteques del Consorci de Biblioteques de Barcelona, els Centres Cívics, els Casals de Barri i els equipaments juvenils (Punts d’Informació Juvenil, Casals de Joves i Espais Joves).

L’alcaldessa respon a les demandes dels nens i nenes per millorar els seu benestar

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat resposta a les demandes fetes pels nens i nenes de Barcelona per tal de millorar Barcelona i millorar el benestar de la infància. Colau ha desgranat totes les mesures que s’han pres a l’Ajuntament i que donen compliment a les preocupacions que els infants de 10 a 12 anys de la ciutat van manifestar durant el procés d’elaboració de l’Agenda dels Infants.

Barcelona obre dos nous serveis d’acompanyament i escolta a l’adolescència al Districte de Ciutat Vella i Horta-Guinardó

Barcelona obrirà demà el vuitè servei d’escolta i acompanyament emocional als nois i noies, Aquí T’Escoltem, ubicat al districte de Ciutat Vella, després que fa un mes obrís el servei al districte d’Horta Guinardó. La previsió és que l’any 2020 Barcelona disposarà de 10 serveis d’atenció als adolescents, un per cada un dels districtes de la ciutat.

Barcelona rep i treballa amb les noies i adolescents del Technovation Challenge adreçat a resoldre problemes a través de la tecnologia

Una cinquantena de noies i adolescents han participat a l’acte Girls for a Change, que té lloc en el marc de la trobada anual STEAMConf que organitzen l’Obra Social ”la Caixa”, la Generalitat de Catalunya, Fundació QuoArtis, SokoTech, Colectic, Associació Espiral i Ajuntament de Barcelona. Pisarello: “Volem una Barcelona plena de científiques, físiques, astrònomes, metgesses”

Ciutat Vella instal·la un equipament temporal a la Rambla del Raval per a definir els futurs usos de l’equipament juvenil de Can 60

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés de participació per tal de definir els usos del futur equipament juvenil que hi haurà a la casa-fàbrica de Can 60, al barri del Raval. Per dur-lo a terme, avui s’ha posat en funcionament la iniciativa innovadora #Kn60Lab, un procés de dinamització de les persones d’entre 16 i 25 anys del barri del Raval. Aquest programa forma part del Pla de Barris del Raval Sud i Gòtic Sud.

Més de 200 activitats orientaran els joves sobre el seu futur laboral en el 1r Saló de l’Ocupació Juvenil BCN

El primer Saló de l’Ocupació Juvenil BCN obre portes demà amb més de 200 activitats en les quals els joves podran trobar informació, orientació i assessorament sobre el seu futur laboral i de formació. El Saló està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i el Departament de Joventut en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 i és d’entrada gratuïta.

El Saló de l’Ocupació Juvenil obre inscripcions

El Saló de l’Ocupació Juvenil, que impulsen Barcelona Activa i el Departament de Joventut de l’Ajuntament, ha obert el període d’acreditacions perquè els joves entre 16 i 35 puguin apuntar-s’hi accedint al web del saló www.salocupaciojuvenil.com. El web dóna l’opció d’inscriure’s com a grup per tal que es pugui preparar un servei de rebuda i orientació per als joves d’acord amb el seu perfil i els seus interessos.