Comerç i mercats

La venda on line als mercats es multiplica per 10

Les vendes a través de plataformes on line i els encàrrecs per telèfon tenen un fort increment, es concentren les vendes menys cops per setmana i, en conseqüència, baixa el nombre de visites presencials

Barcelona ampliarà l’espai públic per a la restauració i el comerç

Barcelona ampliarà de manera temporal l’espai públic destinat la restauració i als comerços de proximitat. Aquesta és la proposta que el Govern municipal ja està treballant amb els grups municipals i els representants del sector, amb l’objectiu d’adaptar la ciutat per tal que la represa progressiva de l’activitat a l’exterior sigui segura i es faci respectant les distàncies entre persones, els aforaments comercials, les recomanacions sanitàries i els criteris marcats per les autoritats competents.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament i el comerç alimentari acorden un llistat de bones pràctiques per fer més fàcil la compra durant la COVID-19

L’Ajuntament i les entitats que agrupen el conjunt del sector alimentari, gremis i sindicats han acordat un codi de Bones Pràctiques on aconsellen als usuaris 10 comportaments a seguir perquè la compra sigui, a més de segura, fàcil i amable i on posen en valor 10 bones pràctiques de venda que ja s’estan duent a terme arran la pandèmia de la COVID-19.

La Guàrdia Urbana ret homenatge als treballadors dels mercats municipals reconeixent el servei essencial que fan per a garantir l’abastament alimentari a la població

La Guàrdia Urbana ha volgut retre homenatge aquest matí als treballadors dels mercats municipals, en reconeixement a la tasca essencial que fan per al bon funcionament de la ciutat i per a l’abastament de la població. Els 38 mercats municipals alimentaris de Barcelona continuen treballant des del primer dia que es va decretar el confinament juntament amb Mercabarna com a mercat majorista, en tant són servei públic i essencial i com a garantia per a la distribució de productes frescos i per a la nutrició adequada dels barcelonins i barcelonines.

Els 38 mercats municipals alimentaris, oberts per garantir l’abastiment de producte fresc d’acord amb la seva consideració de servei bàsic essencial

Els 38 mercats municipals alimentaris de Barcelona i Mercabarna es mantenen oberts per tal de garantir l’abastament a la ciutadania, d’acord amb la seva consideració com a serveis bàsics essencials, tal i com l’Ajuntament de Barcelona va establir en el decret de diumenge, 15 de març. Avui s’ha registrat una afluència de clientela als mercats lleugerament inferior a l’habitual dels dilluns.

L’Ajuntament recupera el Grup de Treball d’establiments emblemàtics per treballar en la seva protecció i promoció

L’Ajuntament de Barcelona ha recuperat el grup de treball sobre comerços emblemàtics en el qual hi participen a més dels representats de la regidoria de Comerç, representants de tots els grups municipals del consistori i representants de l’Associació d’Establiments Emblemàtics. L’objectiu és treballar conjuntament en el desenvolupament de mesures per protegir, preservar i promocionar els comerços emblemàtics de la ciutat.

Els mercats de Barcelona, protagonistes de la nova sèrie de TV3 “Gent de Mercats”

Els mercats de Barcelona seran protagonistes de “Gent de Mercats”, la nova sèrie que TV3 començarà a emetre el 3 de desembre i que mostra la vida quotidiana als mercats municipals, entre ells, els del Carmel (Horta-Guinardó), Estrella (Gràcia), Concepció (Eixample), Provençals (Sant Martí), Sant Antoni (Eixample), La Mercè (Nou Barris), Sants (Sants-Montjuïc), l’Abaceria (Gràcia) i Horta (Horta-Guinardó)

El Gremi de Restauració i l’Ajuntament de Barcelona posen en marxa una campanya de promoció del sector

El Gremi de Restauració i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa una campanya de promoció del sector de la restauració a la ciutat. A l’espot de la campanya, hi apareixen les actrius Itziar Castro, Cristina Plazas, Marta Aledo, María Isabel Díaz, Cristina Brondo, Cristina Dilla i Candela Serrat, compartint tapes i confidències. L’espot s’ha rodat a El Cangrejo Loco del Port Olímpic.

Els Premis Comerç de Barcelona reconeixen els millors establiments comercials de 2019

Els Premis Comerç de Barcelona han reconegut avui els millors establiments comercials de la ciutat, en una cerimònia en la qual també s’han lliurat els Premis de Mercats. Els guardons reconeixen els professionals més innovadors, els més destacats en el comerç de proximitat, les persones i entitats que han contribuït destacadament  a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat, el comerç sostenible i els establiments de mercats. Aquest any s’afegeix, a més, una menció especial a la projecció del comerç i els seus valors.

Nou espai central en el Mercat del Carmel

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, està duent a terme actuacions de millora en els mercats municipals, des de petites reformes fins a les grans remodelacions. En tots els casos, l’objectiu és actualitzar i millorar les instal·lacions dels mercats, i així mantenir el seu funcionament adequadament i adaptar-se a nous paràmetres de sostenibilitat.

10 anys de Mercat de Mercats

La Fira Mercat de Mercats, la gran festa del producte i de la gastronomia de Barcelona, arriba del 18 al 20 d’octubre de 2019 amb moltes sorpreses per commemorar el seu desè aniversari.

Comença la construcció del Mercat de Sant Andreu

La regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha destacat el de Sant Andreu com “un mercat molt integrat, molt transparent, que complementarà l’espai exterior i que servirà com a motor per al comerç de l’entorn. És una obra molt esperada i necessària, i se suma a l’aposta que continua fent l’Ajuntament de Barcelona pels seus mercats. Durant 2019 tenim obres a 30 mercats de la ciutat i la de Sant Andreu és una de les remodelacions més destacades que estem entomant.“

Foment i Ajuntament acorden fer front comú en matèria de comerç, de promoció econòmica, turística i de seguretat

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Colboni, s’ha reunit avui amb membres de Foment del Treball i ha participat posteriorment a la junta de l’entitat empresarial de Catalunya, acompanyat de la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín i del tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

L’Ajuntament llança una campanya per promoure el comerç de la ciutat i dissuadir de la venda ambulant no autoritzada

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha posat en relleu que “l’objectiu de la campanya és que l’espai públic sigui per a tots i totes, i a la vegada, preservar els drets dels comerciants que creen riquesa i llocs de treball. Hem de deixar clar als milions de persones que ens visiten a la ciutat que a Barcelona no està permesa ni la venda ni la compra que no sigui legal”