Comerç i mercats

Nou Barris invertirà més de 20M d’euros per recuperar i enfortir la seva economia

El plenari de Nou Barris va aprovar ahir el Pla de Desenvolupament Econòmic i Comercial 2021-2024 amb l’objectiu de recuperar i enfortir l’economia del districte en els propers quatre anys. Amb un pressupost de més de 20 milions d’euros, el nou Pla continua apostant pel desenvolupament econòmic de proximitat i per posar en valor els actius i les oportunitats que ofereix el districte, alhora que vol fer emergir sectors estratègics que no han estat habitualment relacionats amb les potencialitats econòmiques del districte com són la tecnologia, les indústries creatives i l’alimentació sostenible.

L’Ajuntament invertirà prop de 100 milions d’euros en els mercats municipals fins el 2023

La fortalesa dels mercats municipals constitueixen un factor fonamental per a la reactivació dels eixos comercials del seu entorn i els barris on estan ubicats. Es dediquen 70.625.100 euros a grans reformes i millores en set mercats: Abaceria, Sant Andreu, Horta, Montserrat, Besòs, Galvany i Sagrada Família. Altres 22.623.082 euros es destinen al Pla general d’obres, millores i manteniment, i una darrera partida de 2.771.868 euros d’inversió en el Pla de Digitalització dels mercats de Barcelona. Barcelona compta amb 39 mercats alimentaris i 4 no alimentaris en 40 edificis que acullen fins a 2.143 establiments. Durant el 2020, van rebre 46.388.777 visitants presencials i es van arribar a multiplicar per 10 les comandes online i per telèfon.

Tres de cada quatre veïns i veïnes i nou de cada deu comerciants, a favor o molt a favor de la pacificació de l’eix Sants – Creu Coberta els caps de setmana

Un estudi qualitatiu realitzat pel Districte de Sants-Montjuïc demostra que la iniciativa municipal “Obrim Carrers” de tancar al trànsit l’eix Sants – Creu Coberta els caps de setmana té un àmplia acceptació entre els veïns i veïnes i els comerços del barri. Amb les dades recollides, es confirmen els efectes positius en uns barris de Sants i Hostafrancs més amables, amb una millor qualitat ambiental i uns hàbits de mobilitat més sostenibles, així com també els efectes en els hàbits de consum.

Impuls a la protecció del comerç de proximitat dels eixos verds i places de la Superilla Barcelona

El Govern municipal treballa per protegir el comerç de proximitat i la mixtura d’usos en els futurs eixos verds i places que naixeran a l’Eixample amb la Superilla Barcelona. Aquest programa és el principal projecte de transformació de l’espai públic que viurà la ciutat en els propers anys, i en aquest mandat ja es convertiran els primers quatre carrers en eixos verds i les primeres quatre cruïlles en places. Tot plegat, per avançar cap a una ciutat més saludable, justa, segura i que afavoreixi la vida i el comerç de barri.

El comerç de proximitat a Gràcia, sense cotxes

El Districte de Gràcia, amb la voluntat de fomentar i donar suport al comerç de proximitat i la restauració, tancarà el trànsit d’alguns carrers durant els dies previs a la festa de Reis.

L’Ajuntament dona suport a la segona temporada de la sèrie de TV3 “Gent de Mercats i Comerços” per promoure els mercats i el petit comerç

La docusèrie “Gent de Mercats i Comerços” arrenca la segona temporada a TV3 demà 23 de desembre i durant 6 capítols. Com ja va succeir amb la primera temporada, l’Ajuntament aporta una subvenció, de 181.500 euros, amb la voluntat de donar suport a un espai audiovisual que és una important eina de promoció dels mercats municipals de Barcelona i del seu comerç.

Obert el període d’un mes per sol·licitar noves terrasses i ampliacions extraordinàries

Des d’aquest dimarts ja està obert el període per sol·licitar permisos per a noves terrasses i ampliacions excepcionals. Així, els restauradors que no van sol·licitar-ho dins del primer termini podran presentar propostes fins al 22 de gener per disposar de més espai per posar taules i cadires. Es tracta d’una de les mesures acordades pel Govern municipal amb el sector per afavorir la viabilitat dels negocis i garantir el compliment de les mesures sanitàries davant la situació generada per la pandèmia.

Setmana de Mercats: un homenatge virtual als mercats de Barcelona

Des d’aquest dissabte 21 de novembre i fins el dia 29 els mercats municipals de la ciutat celebraran la Setmana de Mercats, aquest any en format bàsicament virtual. La programació inclourà un conjunt d’activitats que, adaptades a la nova realitat, seran on line sense deixar de ser participatives, recuperant els mercats alimentaris i no alimentaris com a punts de trobada, de relacions socials i d’intercanvi. La programació es podrà seguir a través del web de mercats barcelona.cat/mercats.

Barcelona fa una crida a la ciutadania per comprar als comerços de proximitat i no a les plataformes digitals

L’alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, han fet avui una crida perquè els barcelonins i barcelonines comprin als comerços de proximitat i de barri de la ciutat. Ho han fet durant l’acte d’atorgament del Premi Barcelona Comerç 2020, atorgat per la Fundació del mateix nom i que aquest any ha recaigut en el conjunt de comerciants de la ciutat.

Els 43 mercats municipals tindran un marketplace comú per vendre els seus productes a partir de la primavera

L’Ajuntament invertirà 2.810.800 euros fins a finals de 2022 per a implantar un Pla de Digitalització del Sistema de Mercats que posi al dia tant la gestió com el sistema de venda dels 43 mercats municipals de Barcelona. L’Institut Municipal de Mercats i la Federació de Mercats Municipals (FEMM) han arribat a un acord per col·laborar en la creació del nou marketplace, el nou aparador digital dels mercats de Barcelona.

Sants-Montjuïc impulsa un pla de xoc per al comerç, mercats i restauració del districte

El Districte de Sants-Montjuïc treballa per impulsar i consolidar el teixit comercial i econòmic dels seus barris en un moment de crisi com l’actual a causa de la pandèmia de la covid. Les accions previstes en el pla de xoc que s’impulsa ara persegueixen dotar el sector de capacitat d’adaptació i resposta a la complexa situació actual i la incertesa associada.

Neix l’Espai Boqueria, la nova sala de divulgació que apropa el mercat al veïnat de Barcelona i als professionals de la gastronomia

El Mercat de la Boqueria posa en marxa l’Espai Boqueria, la nova sala de formació i divulgació dels productes del mercat, la cuina de proximitat, i la gastronomia de Barcelona. La Boqueria continua reforçant així la relació amb els veïns i veïnes de Barcelona i la seva àrea metropolitana i el seu paper com a referent  dels professionals de la restauració i dels aficionats a la gastronomia.

Els mercats municipals avancen en seguretat sanitària i incorporen càmeres zenitals per supervisar els aforaments

Els 43 mercats municipals de Barcelona continuen implementant noves mesures per garantir la seguretat sanitària com han vingut fent des del decret de l’estat d’alarma al mes de març a causa de la Covid-19. En aquesta línia, tots els edificis dels mercats incorporaran un sistema de càmeres zenitals per supervisar els aforaments dels diferents espais en tremps real, de manera que alertaran quan els espais hagin arribat al màxim permès d’ocupació.

La venda on line als mercats es multiplica per 10

Les vendes a través de plataformes on line i els encàrrecs per telèfon tenen un fort increment, es concentren les vendes menys cops per setmana i, en conseqüència, baixa el nombre de visites presencials

Barcelona ampliarà l’espai públic per a la restauració i el comerç

Barcelona ampliarà de manera temporal l’espai públic destinat la restauració i als comerços de proximitat. Aquesta és la proposta que el Govern municipal ja està treballant amb els grups municipals i els representants del sector, amb l’objectiu d’adaptar la ciutat per tal que la represa progressiva de l’activitat a l’exterior sigui segura i es faci respectant les distàncies entre persones, els aforaments comercials, les recomanacions sanitàries i els criteris marcats per les autoritats competents.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament i el comerç alimentari acorden un llistat de bones pràctiques per fer més fàcil la compra durant la COVID-19

L’Ajuntament i les entitats que agrupen el conjunt del sector alimentari, gremis i sindicats han acordat un codi de Bones Pràctiques on aconsellen als usuaris 10 comportaments a seguir perquè la compra sigui, a més de segura, fàcil i amable i on posen en valor 10 bones pràctiques de venda que ja s’estan duent a terme arran la pandèmia de la COVID-19.

La Guàrdia Urbana ret homenatge als treballadors dels mercats municipals reconeixent el servei essencial que fan per a garantir l’abastament alimentari a la població

La Guàrdia Urbana ha volgut retre homenatge aquest matí als treballadors dels mercats municipals, en reconeixement a la tasca essencial que fan per al bon funcionament de la ciutat i per a l’abastament de la població. Els 38 mercats municipals alimentaris de Barcelona continuen treballant des del primer dia que es va decretar el confinament juntament amb Mercabarna com a mercat majorista, en tant són servei públic i essencial i com a garantia per a la distribució de productes frescos i per a la nutrició adequada dels barcelonins i barcelonines.

Els 38 mercats municipals alimentaris, oberts per garantir l’abastiment de producte fresc d’acord amb la seva consideració de servei bàsic essencial

Els 38 mercats municipals alimentaris de Barcelona i Mercabarna es mantenen oberts per tal de garantir l’abastament a la ciutadania, d’acord amb la seva consideració com a serveis bàsics essencials, tal i com l’Ajuntament de Barcelona va establir en el decret de diumenge, 15 de març. Avui s’ha registrat una afluència de clientela als mercats lleugerament inferior a l’habitual dels dilluns.