Comerç i mercats

Convocatòries de premsa

  

La reforma del Mercat de Sant Antoni guanya el Premi a la Millor Infraestructura 2018

La reforma del Mercat de Sant Antoni ha rebut el Premi a la Millor Infraestructura 2018, atorgat pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya. El jurat ha valorat l’aposta dels governs de la ciutat per millorar els mercats municipals i “convertir-los en veritables peces d’art, funcionals, que han revaloritzat molts barris de Barcelona com el de Sant Antoni”.

El Mercat de Sant Antoni restringeix l’accés als grups de visitants i el de la Boqueria accentua la restricció

El Mercat de Sant Antoni restringirà l’accés a grups de visitants tots els divendres i dissabtes per tal de preservar el model de mercat que hi ha actualment. Es prohibirà l’accés als grups de més de 15 i s’obligarà a abandonar el recinte a les persones que estiguin pertorbant el normal funcionament de l’equipament, bé sigui en grup o de forma individual. Aquesta darrera disposició es començarà a aplicar també al Mercat de la Boqueria on no es feia fins ara.

L’Ajuntament premia els millors aparadors de Nadal dels comerços de proximitat

L’Ajuntament ha atorgat avui els premis als millors aparadors de Nadal dels comerços de proximitat, en el qual hi participen establiments de barris de la ciutat en els quals hi ha més necessitat de promoure el comerç de proximitat. Els guardons, que s’atorguen per quart any, tenen l’objectiu de fomentar la professionalització del comerç de barri, així com el consum de proximitat i la fidelització de clients en aquestes zones. Els comerciants han optat a guanyar un premi de 300€.

Completat l’enderroc del Mercat de Sant Andreu

La previsió és que el marcat definitiu es comenci a construir a l’estiu de manera que a finals de 2020 es pugui fer el trasllat al mercat definitiu. El futur edifici millorarà notablement la integració amb l’entorn gràcies a una estructura transparent de vidre en els murs perimetrals del mercat que facilitaran la connexió entre l’interior i l’exterior

Comença la descontrucció del mercat de l’Abaceria

Els treballs començaran amb la retirada dels residus especials i la maquinària de climatització, el buidat i desmantellament de l’interior del mercat incloses les parades, i la retirada de la coberta. Posteriorment, es procedirà a l’enderroc dels elements alts, sostres i parets, i a l’enderroc també del paviment i solera de tot el solar. Finalment, es procedirà al tancament i adequació del solar.

El nivell d’ocupació al comerç de Barcelona creix fins a nivells pre-crisi

El nombre de treballadors contractats ha crescut un 2,1% entre 2016 i 2017, arribant als 126.180 afiliats a la Seguretat Social. El 38,5% de les persones responsables dels establiments entrevistats creuen que el volum del negoci augmentarà en els propers anys. Els barcelonins i barcelonines posen una nota de 8,2 a l’oferta comercial de la ciutat, 0,2 punts percentuals superior a l’any 2016.

El 21è Premi Comerç de Barcelona reconeix les millors iniciatives de la ciutat

El 21è premi Comerç de Barcelona ha reconegut avui les millors iniciatives entre els establiments comercials i dels mercats de Barcelona. Es reconeix iniciatives que han sabut evolucionar amb la proposta al client, gestionar la continuïtat dels models de negoci i contribuir de forma permanent a la dinamització comercial de la ciutat.

Comença l’enderroc del mercat de Sant Andreu

Es tracta del primer pas per començar a executar la renovació integral del mercat, que comptarà amb una façana perimetral vidriada, facilitant la connexió entre l’interior i l’exterior i fent més visible des del carrer l’oferta comercial

Entra en vigor la nova regulació per a grups de visitants al Mercat de Santa Caterina

Entra en vigor la nova regulació per a grups organitzats de visitants al Mercat de Santa Caterina. Tots els divendres i dissabtes de l’1 d’abril fins el 30 d’octubre se’ls hi impedirà l’entrada per tal de preservar l’actual model de mercat. Amb el decret d’alcaldia que regula aquesta entrada al mercat, l’Ajuntament dóna resposta a la petició que l’Associació de concessionaris del propi mercat va fer arribar a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.