Cooperació

Barcelona desplega diversos projectes de cooperació internacional per fer front les violències masclistes

L’Ajuntament de Barcelona col·labora actualment en diversos projectes de cooperació internacional en matèria de justícia de gènere. Els projectes, que formen part de les subvencions anuals que es concedeixen per part del consistori a projectes de cooperació i educació per la justícia global, s’han desenvolupat de la mà d’entitats internacionals que treballen sobre el terreny, i estan alineats amb els objectius i prioritats marcats per la Direcció de Justícia Global de l’Ajuntament.

L’Ajuntament aprova una nova convocatòria pública de 7,07 milions d’euros per a projectes de cooperació i educació per a la justícia global

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous una nova convocatòria pública de 7,07 milions d’euros per a projectes de cooperació internacional i educació per a la justícia global. Les entitats i ONG interessades poden presentar les seves sol·licituds durant 15 dies hàbils, un cop es publiqui l’anunci al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), tant per a projectes anuals com plurianuals (de dos anys de durada) i basant-se en allò que ja recull el Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global 2018-2021 de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona commemora el 25è aniversari de l’inici de la cooperació internacional amb la ciutat de Sarajevo

La ciutat de Barcelona acull durant aquest mes de gener diverses iniciatives culturals, de memòria històrica, de cooperació i de drets humans per recordar el 25è aniversari dels acords de pau de Dayton que van posar fi a la guerra dels Balcans. La data suposa igualment l’assoliment d’un quart de segle d’història de la cooperació internacional feta des de Barcelona, que va iniciar-se amb la designació de Sarajevo com a Districte XI de la ciutat i que any rere any s’ha anat consolidant fins al punt que la capital catalana destina actualment el 0,7% del seu PIB a projectes de cooperació internacional i justícia global.

Barcelona destinarà 400.000 euros a acció humanitària d’emergència per fer front la Covid-19 en d’altres països

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 400.000 euros a projectes de salut i cooperació internacional que ajudin a fer front la Covid-19 en d’altres països. Es tracta d’una crida extraordinària a la qual poden optar totes les entitats i ONG acreditades com a expertes en acció humanitària i emergències, que podran presentar les seves sol·licituds telemàticament entre el 14 i el 20 de maig.

Barcelona comparteix la plataforma Decidim amb entitats de drets humans

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha signat aquest conveni amb una durada de dos anys amb l’Associació SOS Racisme Catalunya, l’Associació Novact, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Observatori de Drets Humans (DESC) i lrídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans.

L’Ajuntament de Barcelona licita la redacció del projecte de rehabilitació de l’edifici de l’antiga Cooperativa del Segle XX, a la Barceloneta

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat el concurs per seleccionar l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte de rehabilitació de l’edifici de l’antiga Cooperativa del Segle XX, al barri de la Barceloneta del districte de Ciutat Vella. L’immoble està situat al carrer Atlàntida, 1-3, compta amb 706,73 metres quadrats de superfície construïda i està previst que esdevingui un nou espai per a joves.

La Cooperativa Diomcoop guanya el reconeixement Coopcat 2018 per la seva marca de roba Diambaar

El Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Alvaro Porro, s’ha felicitat “pel reconeixement a la bona feina que han fet els socis i les sòcies de Diomcoop per desenvolupar un projecte creatiu i innovador i, a la vegada, que es premiï  l’aposta per fer polítiques municipals que intenten fer servir l’emprenedoria cooperativa com una forma de treballar la situació de col·lectius en risc d’exclusió i de vulnerabilitat,  generant en aquest col·lectiu autonomia i empoderament suficient per tenir una bona projecció de futur”.

Barcelona i Bolonya compartiran experiències en acollida, cultura, turisme i habitatge

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut avui, a l‘Ajuntament de Barcelona, la visita de l’alcalde de la ciutat italiana de Bolonya, Virginio Merola, amb qui ha signat un acord de col·laboració perquè les dues urbs comparteixin experiències en l’àmbit de l’acollida de persones migrants, en polítiques sobre turisme, habitatge, cultura i economia solidària.

Cimera Barcelona Ciutats Col·laboratives

La Cimera de Ciutats Col·laboratives, Sharing Cities 2018, reuneix a Barcelona 48 ciutats d’arreu del món per definir un enfocament comú per tractar l’economia de plataforma i l’economia col·laborativa

Les alcaldesses de Barcelona i Mèxic signen un acord per afrontar juntes reptes de present i de futur

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum s’han compromès avui a treballar juntes per afrontar els reptes més importants de les seves ciutats, sobretot en els àmbits cultural, la participació i seguretat ciutadana, la gestió d’espai públic, el transport i el canvi climàtic, entre d’altres. Avui han formalitzat aquest acord amb la signatura, d’una declaració d’intencions, que s’ha celebrat al Saló Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona acorda amb Montevideo col·laborar en emprenedoria, noves tecnologies i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local

El primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, va signar ahir a Montevideo, Uruguai, amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria del govern de l’Uruguai, Ana Carolina Cosse Garrido, un acord per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL)

Barcelona acorda amb Montevideo col·laborar en emprenedoria, noves tecnologies i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local

El primer tinent d’alcaldia  Gerardo Pisarello, signa un acord amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria del govern de l’Uruguai, Ana Carolina Cosse Garrido, per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL)