Cooperació

Barcelona destinarà 400.000 euros a acció humanitària d’emergència per fer front la Covid-19 en d’altres països

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 400.000 euros a projectes de salut i cooperació internacional que ajudin a fer front la Covid-19 en d’altres països. Es tracta d’una crida extraordinària a la qual poden optar totes les entitats i ONG acreditades com a expertes en acció humanitària i emergències, que podran presentar les seves sol·licituds telemàticament entre el 14 i el 20 de maig.

Barcelona comparteix la plataforma Decidim amb entitats de drets humans

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha signat aquest conveni amb una durada de dos anys amb l’Associació SOS Racisme Catalunya, l’Associació Novact, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Observatori de Drets Humans (DESC) i lrídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans.

L’Ajuntament de Barcelona licita la redacció del projecte de rehabilitació de l’edifici de l’antiga Cooperativa del Segle XX, a la Barceloneta

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat el concurs per seleccionar l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte de rehabilitació de l’edifici de l’antiga Cooperativa del Segle XX, al barri de la Barceloneta del districte de Ciutat Vella. L’immoble està situat al carrer Atlàntida, 1-3, compta amb 706,73 metres quadrats de superfície construïda i està previst que esdevingui un nou espai per a joves.

La Cooperativa Diomcoop guanya el reconeixement Coopcat 2018 per la seva marca de roba Diambaar

El Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Alvaro Porro, s’ha felicitat “pel reconeixement a la bona feina que han fet els socis i les sòcies de Diomcoop per desenvolupar un projecte creatiu i innovador i, a la vegada, que es premiï  l’aposta per fer polítiques municipals que intenten fer servir l’emprenedoria cooperativa com una forma de treballar la situació de col·lectius en risc d’exclusió i de vulnerabilitat,  generant en aquest col·lectiu autonomia i empoderament suficient per tenir una bona projecció de futur”.

Barcelona i Bolonya compartiran experiències en acollida, cultura, turisme i habitatge

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut avui, a l‘Ajuntament de Barcelona, la visita de l’alcalde de la ciutat italiana de Bolonya, Virginio Merola, amb qui ha signat un acord de col·laboració perquè les dues urbs comparteixin experiències en l’àmbit de l’acollida de persones migrants, en polítiques sobre turisme, habitatge, cultura i economia solidària.

Cimera Barcelona Ciutats Col·laboratives

La Cimera de Ciutats Col·laboratives, Sharing Cities 2018, reuneix a Barcelona 48 ciutats d’arreu del món per definir un enfocament comú per tractar l’economia de plataforma i l’economia col·laborativa

Les alcaldesses de Barcelona i Mèxic signen un acord per afrontar juntes reptes de present i de futur

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum s’han compromès avui a treballar juntes per afrontar els reptes més importants de les seves ciutats, sobretot en els àmbits cultural, la participació i seguretat ciutadana, la gestió d’espai públic, el transport i el canvi climàtic, entre d’altres. Avui han formalitzat aquest acord amb la signatura, d’una declaració d’intencions, que s’ha celebrat al Saló Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona acorda amb Montevideo col·laborar en emprenedoria, noves tecnologies i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local

El primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, va signar ahir a Montevideo, Uruguai, amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria del govern de l’Uruguai, Ana Carolina Cosse Garrido, un acord per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL)

Barcelona acorda amb Montevideo col·laborar en emprenedoria, noves tecnologies i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local

El primer tinent d’alcaldia  Gerardo Pisarello, signa un acord amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria del govern de l’Uruguai, Ana Carolina Cosse Garrido, per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL)

L’Ajuntament de Barcelona estrena aquest juliol el seu programa d’acollida de periodistes mexicans amb l’arribada de dos professionals

L’Ajuntament de Barcelona acaba d’estrenar aquest mateix mes el seu programa municipal d’acollida temporal de periodistes i persones defensores dels drets humans de Mèxic que busca donar resposta a la greu situació que pateixen especialment els periodistes a Mèxic. Des del 17 de juliol i fins a l’octubre tindrà dos periodistes mexicans de l’estat de Guerrero acollits: Jacob Morales i Luis Daniel Nava.

L’Ajuntament de Barcelona cedeix a entitats socials dispositius tecnològics en desús

L’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Pangea han signat un acord de col·laboració per cedir dispositius tecnològics en desús, restaurar-los i canalitzar-los a entitats socials per allargar el temps de vida útil fins el seu correcte reciclatge final. Es tracta d’una aposta estratègica i d’un compromís per impulsar l’economia social, circular i el consum responsable.

El Tibidabo celebra la festa solidària “Un cop de mà”

La festa, organitzada conjuntament amb la Fundació Real Dreams té com a objectiu sensibilitzar i donar a conèixer les tasques que realitzen algunes ONG locals. D’aquesta manera, en un ambient familiar i solidari, els nens i nenes de Barcelona podran aprendre com poden ajudar a altres infants d’arreu del món.

Laia Ortiz inaugura la Trobada de Xarxes per al Canvi

Dimarts, 12 de juny, a les 9.15h (Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim, Av. de les Drassanes s/N), la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, inaugurarà la Sessió Plenària de la 8a Trobada de Xarxes per al Canvi. El programa Xarxes per al Canvi és una iniciativa conjunta del Consorci d’Educació, Escola Nova 21, I’ICE de la UAB i Rosa Sensat, que han sumat esforços per la innovació, amb el repte que en tres anys tots els centres educatius de la ciutat puguin estar immersos en algun projecte de millora sostenible des del treball en xarxa.