Cultura i lleure

El Pla de Barris obre les escoles al veïnat

El Pla de Barris injecta un total de 28,3M€ milions d’euros en projectes vinculats a l’educació i a la cultura, 20,2 dels quals seran per inversió en centres per adequar-los als nous projectes educatius

Arriba ‘Pantalla Barcelona’ amb cinema fet i produït a Barcelona

El proper dimarts 28 a les 20 hores es presentarà el nou cicle Pantalla Barcelona en la primera sessió a l’Aribau Club (Gran Via de les Corts Catalanes, 565). La presentació anirà a càrrec de Valentín Roma, director de La Virreina Centre de la Imatge, i en la sessió tituladaImaginar per sobreviure es projectarà el curt d’ Aina Clotet Tiger i la pel·lícula de Marc RechaUn dia perfecte per volar .

En marxa de l’Any del Comerç i la Cultura 2018

L’Any vol implicar el comerç de proximitat en la dinamització cultural de la ciutat, com a model intrínsecament vinculat a la seva història i com a peça clau per garantir la diversitat i la cohesió social

Barcelona guanya 6.350 m2 d’espai cultural

Jaume Collboni: “Hem arribat a un acord amb Fira de Barcelona per remodelar el Palau Victòria Eugènia de la Fira de Montjuic, i disposar d’una superfície de 6.000 metres quadrats destinats a usos expositius, en l’esforç més important de la darrera dècada per augmentar espai expositiu temporal a disposició d’equipaments culturals de la ciutat. Volem que el Palau Victòria Eugènia sigui el nostre “Gran Palais”.

El 5% del pressupost municipal es destinarà a l’àrea de cultura el 2017

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha explicat que “aquesta pujada del pressupost és significativa i històrica” i ha afegit que “aquesta és una bona notícia per a la creació, per als públics i per a la qualitat de l’oferta cultural de la ciutat”

Barcelona invertirà 1’4 milions per potenciar el sector audiovisual

L’Ajuntament ha presentat avui la mesura de Govern “Proposta de Política Audiovisual de l’Ajuntament”, que implementarà l’ICUB i preveu destinar 1,4 milions d’euros a potenciar la Barcelona Film Commission, donar suport a l’actualització dels equipaments i relligar l’audiovisual amb la innovació.

Collboni: “En la construcció d’una identitat metropolitana la cultura és fonamental”

El tinent d’Alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha anunciat que  “impulsarem un festival de dansa internacional que neix amb mirada metropolitana i amb la voluntat de ser una proposta compartida”. Aquesta és la concreció principal de la primera trobada de regidors de cultura de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

L’Ajuntament de Barcelona convoca un premi adreçat a les joves realitzadores de la ciutat

Amb l’objectiu d’impulsar la creació i la producció audiovisual feta per realitzadores joves a la ciutat, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Regidoria de Feminismes i LGTBI, convoquen el Premi Joves Creadores, dotat amb 5.000 euros, adreçats a la producció d’un curtmetratge (ficció, documentació, animació,..). El premi vol potenciar el debat i la reflexió crítica al voltant de la temàtica de “La feminització de la precarietat laboral”.

L’ICUB publica les bases per proveir la direcció del Festival Grec

Pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “el Grec del futur ha de consolidar la seva personalitat en el panorama dels festivals d’arts escèniques europeus i esdevenir, gràcies a tots els que l’han construït en els darrers quaranta anys, l’aposta d’una ciutat culturalment madura”