Cultura i lleure

Jaume Ciurana expressa el condol per la mort de Luis Marsans

El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha lamentat avui la mort de l’artista Luis Marsans (Barcelona, 1930). Per Ciurana, “és un moment trist. Hem perdut un gran pintor contemporani, d’abast internacional.”

Barcelona acollirà el 2015 la reunió anual del Parlament Cultural Europeu

La reunió anual dels membres del Parlament Cultural Europeu tindrà lloc durant el mes d’octubre del 2015 a Barcelona. Les instal·lacions del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu acolliran durant 3 dies la 14a reunió d’aquest fòrum de debat cultural format per representants de l’àmbit de la cultura d’arreu d’Europa. Durant la trobada, es debatran temes al volant de la creativitat, la innovació i la identitat.

Alicia Giménez Bartlett guanya el Premi Pepe Carvalho del 2015

El Premi Pepe Carvalho vol fer un reconeixement especial a autors nacionals i internacionals de prestigi i trajectòria reconeguda en l’àmbit de la novel·la negra. El guardó constitueix un homenatge a la memòria de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán i al seu cèlebre detectiu Pepe Carvalho.

Jaume Ciurana assisteix a l’Stockholm Culture Festival

Barcelona és la ciutat convidada aquest agost a l’Stockholm Culture Festival, una de les cites més populars de l’estiu suec que enguany tindrà lloc del 12 al 17 d’agost. El Festival, conjuntament amb l’Ajuntament i l’Institut Ramon Llull, ha organitzat una vintena d’activitats catalanes que inclouen arts de carrer, música, cinema i xerrades. Estocolm serà la ciutat convidada de la festa major de Barcelona.

Neix el Jazzing Festival, el primer festival de jazz de Sant Andreu

Aquest esdeveniment se celebrarà del 25 al 28 de setembre al districte de Sant Andreu. La iniciativa està organitzada per l’Associació Sant Andreu Jazz Band i el Districte de Sant Andreu i comptarà amb una programació equilibrada, amb grups locals de qualitat i amb músics internacionals de contrastada trajectòria.