Cultura i lleure

Barcelona impulsa una enquesta per conèixer el grau de participació cultural de la ciutadania

L’institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha impulsat en aquest mandat l’enquesta sobre “Participació i necessitats culturals a Barcelona” una eina pionera a la ciutat, per la metodologia emprada, que vol aportar coneixement rellevant per a la presa de decisions públiques i conèixer les necessitats, el grau i tipus de participació culturals, així com les inquietuds de la població de Barcelona.

Juan Madrid rep el XV Premi Pepe Carvalho

L’escriptor Juan Madrid ha recollit de mans de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el XV Premi Pepe Carvalho, en un acte que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Cent. El comissari del festival BCNegra, Carlos Zanón, ha fet la glossa del guardonat.

L’In Museu ensenya demà els racons amagats de 14 museus de Barcelona

Enguany, a banda dels museus municipals i els consorciats, com a novetat destacada, s’incorporen a la jornada In Museu tres centres més de la ciutat: el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i la Fundació Joan Miró, totes tres institucions de referència al nostre país.

Els projectes de Memòria Democràtica i de les plataformes culturals, novetats del programa de subvencions de l’ICUB 2020

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), com a ens responsable de la gestió de subvencions dels àmbits de Cultura i Cultura i Educació, fa públic avui, dijous 2 de gener, la seva convocatòria anual de subvencions,  que se sumen a la de la resta que promouen les diferents àrees i departaments l’Ajuntament de Barcelona, sent la primera administració en publicar la convocatòria per avançar el suport a les entitats sol·licitants.

El Tibidabo inaugura Creatibi Robotics, un nou espai de robòtica educativa

El regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi i president del Tibidabo, Albert Batlle, ha inaugurat avui al Parc d’Atraccions Tibidabo l’espai Creatibi Robotics, que complementarà l’actual sala Creatibi by LEGO® Education i que permetrà apropar la robòtica educativa als visitants. D’aquesta manera s’amplia el ventall d’activitats educatives i el públic a qui van dirigides, amb l’objectiu d’aportar un valor afegit a les famílies i consolidant l’educació com un dels quatre eixos estratègics del Parc, juntament amb la solidaritat, la sostenibilitat i les experiències.

La Fundació Mies van der Rohe oferirà més activitats educatives i obrirà les portes del pavelló tots els primers diumenges de mes l’any 2020

El consell d’administració de l’EPE Fundació Mies van der Rohe -integrat per l’Ajuntament de Barcelona, el Ministerio de Fomento, el Departament de Territori i Sostenibilitat – Generalitat de Catalunya, la Fira de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, el Museum of Modern Art de Nova York i l’Stiftung Preussischer Kulturbesitz de Berlín – va aprovar ahir dimecres els pressupostos per dur a terme el seu programa d’activitats per al 2020.

Barcelona reconeix la trajectòria cultural de Daniel Giralt-Miracle

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa ha lloat la figura de Giralt-Miracle, “una persona molt estimada i valorada en el món de l’art, com a crític i historiador de l’art, però també com a divulgador i com a persona compromesa amb l’estudi del patrimoni de la nostra ciutat.”

Barcelona homenatja les Brigades Internacionals

Durant l’acte, l’alcaldessa Ada Colau ha afirmat que “després de dècades de desmemòria institucional, actes com aquest ens connecten amb la defensa de la vida, la humanitat, els valors republicans i la lluita contra el feixisme”. “No hi ha democràcia sense antifeixisme”, ha reblat.

Programa d’Acció Lectora 2019-2020

Aquest migdia el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, ha presentat el Programa d’Acció Lectora de Barcelona 2019-2020 i ha explicat els resultats del programa de l’any 2018-2019.

Juan Madrid guanya el XV Premi Pepe Carvalho

El jurat ha destacat “el compromís literari, polític i ètic de Juan Madrid, escriptor, periodista i guionista tant de cinema com de televisió i traduït a més de 16 llengües. Un autor que utilitza el gènere negre com una eina per explicar què passa als carrers de la ciutat, com es narren a si mateixos els personatges que viuen en ells. La seva ràbia, l’esperança, la bona o mala sort, la injustícia, els codis morals de vencedors i vençuts que Juan Madrid agita a les seves novel·les per també explicar-nos la història del nostre dia a dia”.

IV Campanya “Arqueoborn 2019” a El Born CCM

En el marc del Programa “Arqueoborn”, i per quart any consecutiu, El Born Centre de Cultura i Memòria duu a terme una nova campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment, amb la participació dels futurs arqueòlegs i arqueòlogues de la ciutat.