Cultura i lleure

Convocatòries de premsa

  

Renau. El Combat per una nova cultura

El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presenta una exposició retrospectiva de l’obra de Josep Renau, la més extensa feta fins ara a Catalunya.

Miquel Àngel Essomba assisteix a la final dels Festivals Embrió i Brot

En aquesta edició el Festival Brot ha comptat amb 47 inscripcions i, per primera vegada, els artistes solistes han pogut participar en el festival. En total, ho han fet 13 solistes, de les quals, una solista, DASA, ha arribat a la final. Els sis finalistes del concurs són Blau Cubarsi&Brother, Brush, DASA, El Batalla, Joina y RedFall Haze.

S’obre la convocatòria per participar en una nova edició d’EN RESiDÈNCiA

A partir d’aquesta setmana i fins al 26 de maig, s’obre la convocatòria per participar a la 11a edició d’’EN RESiDÈNCiA, Creadors als instituts de Barcelona’ per al curs 2019-2020. Aquest programa, impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, posa en contacte la creació contemporània amb l’alumnat d’educació secundària obligatòria (ESO), a partir de la presència continuada de creadors i creadores als centres educatius al llarg d’un curs.

La Capella acull ‘Estrats’, l’Escena 5, per commemorar els seus 25 anys

Els cinc comissaris ― David Armengol, Sonia Fernández Pan, Eloy Fernández Porta, Sabel Gavaldon, Anna Manubens― posen ara l’accent en el present: el passat no és altra cosa que una tertúlia d’historiadors, amb lligalls i gintònics; el futur, un programa electoral improvisat. El veritable misteri és el present.

La Virreina Centre de la Imatge homenatja Román Gubern

Les tres sessions incidiran en alguns dels principals eixos que recorren la seva producció bibliogràfica, mitjançant el testimoni d’artistes, escriptors, cineastes i historiadors amb pràctiques que, d’alguna manera, comparteixen certa genealogia bibliogràfica i intel·lectual.

Sant Andreu explora la ciència ciutadana en el Calidoscopi Cultural 2019

El Festival Calidoscopi Cultural 2019, organitzat pel Districte de Sant Andreu, explorarà la relació entre la ciència ciutadana i el territori a través de prop de 40 activitats que es desenvoluparan des del 2 fins al 21 de maig. Aquesta nova edició del festival, centrada en l’experimentació amb la ciència, estarà comissariat per Elisabetta Broglio, divulgadora científica i amb un àmplia experiència en promoure i coordinar proposes de ciència oberta amb la ciutadania.

Barcelona inaugura la seva presència a la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires

El Comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona,  Joan Subirats; la directora de l’Institut Ramon Llull,  Iolanda Batallé, la directora de la Fundación El Libro,  Maria Teresa Carbano i l’antropòloga argentina Rita Segato han inaugurat la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires, que enguany acull Barcelona com la Ciutat Convidada d’Honor.

Finalitzen les obres de la plaça de la Natura del Park Güell

Les obres de restauració de la Plaça de la Natura, situada a la part superior del Park Güell, han finalitzat aquesta setmana un cop s’han dut a terme les diferents actuacions previstes, que han consistit a la construcció d’un nou sistema de drenatge per a la recollida de les aigües pluvials de la superfície de la plaça; la impermeabilització del sostre de la Sala Hipòstila, situada just a sota, així com el reforç estructural de les voltes que la sostenen. Així mateix, el projecte ha inclòs la restauració del banc perimetral, decorat amb el característic trencadís gaudinià.

Mia Couto protagonitza el Pregó de la Lectura de Sant Jordi

Mia Couto (Beira, Moçambic, 1955), és un dels escriptors més rellevants en llengua portuguesa i l’autor moçambiquès més traduït. Couto viu actualment a Maputo, ciutat prioritària de la Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i amb la qual Biblioteques de Barcelona ha participat en projectes de cooperació directa, treballant conjuntament amb la formació de conductors de clubs de lectura a Maputo.

El barri del Bon Pastor s’implica en la construcció participativa del museu de l’habitatge de les Cases Barates

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla Especial Urbanístic que permetrà museïtzar una illa de Cases Barates al Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, amb un projecte que ha estat possible gràcies a la complicitat dels veïns i veïnes del barri i d’altres agents socials i entitats que s’han implicat en el seu desenvolupament. Fins ara la col·laboració veïnal ha permès recuperar 1.600 estris i objectes dels quals se’n farà una selecció que servirà pel projecte del Museu d’Història de Barcelona-MUHBA Bon Pastor.

La Capella obre la convocatòria per presentar els projectes per al Barcelona Producció 2019-2020

Fins al dilluns 6 de maig, a les 11 h, es poden presentar els projectes per al Barcelona Producció 2019-2020. La convocatòria, adreçada a la comunitat artística de Barcelona i la seva àrea d’influència, incentiva la realització de projectes que necessiten recursos de producció i suport institucional per dur-se a terme i que segueixen de prop les línies discursives de l’art actual.

L’Ajuntament descobreix una placa de memòria davant la Prefectura de Policia de Via Laietana i se suma a l’acte reivindicatiu organitzat per entitats per reivindicar que es converteixi en espai de memòria

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assistit a l’acte reivindicatiu organitzat per l’Ateneu Memòria Popular on s’ha llegit un manifest, signat per entitats i persones represaliades, a favor de convertir la Prefectura de Policia de Via Laietana com espai de memòria.