Educació i estudis

La preinscripció a les escoles bressol municipals es farà de manera telemàtica entre el 13 i el 22 de maig

La preinscripció a les escoles bressol municipals es farà de manera telemàtica entre el 13 i el 22 de maig, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries per tal de minimitzar el risc de contagi arran la pandèmia de la Covid-19. Només per a casos excepcionals i amb cità prèvia assignada des dels centres educatius es podrà fer la preinscripció de manera presencial

Barcelona comença a distribuir les beques menjador a l’alumnat mentre duri l’aturada de classes per la COVID-19

El Consorci d’Educació començarà a distribuir durant aquesta setmana les targetes moneder per als 30.000 alumnes beneficiaris de beques menjador. El Consorci i l’Ajuntament de Barcelona han acor-dat, consultant amb algunes direccions dels centres, iniciar la distribució de la targeta en un primer moment a 45 escoles de la ciutat. El Consorci contactarà amb cada una de les famílies per concretar l’entrega de la targeta. Les famílies han d’esperar que es contacti amb elles per poder rebre la targe-ta. Progressivament, s’anirà contactant amb la resta de centres de la ciutat per anar concretant el procediment d’entrega a les famílies beneficiàries.

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona no cobrarà les quotes de les escoles bressol ni de les escoles de música municipals i el Conservatori fins que puguin tornar a obrir

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona no cobrarà les quotes d’escolarització ni de menjador de les escoles bressol fins que no puguin tornar a obrir els centres, arran de la situació excepcional generada per la pandemia del COVID-19. Tampoc es cobraran els dies en què no s’estigui podent fer classe a les Escoles Municipals de Música ni del Conservatori Municipal de Música de Barcelona . L’IMEB ha transmès una carta a totes les famílies de l’alumnat per informar-los d’aquestes mesures.

Els projectes de Memòria Democràtica i de les plataformes culturals, novetats del programa de subvencions de l’ICUB 2020

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), com a ens responsable de la gestió de subvencions dels àmbits de Cultura i Cultura i Educació, fa públic avui, dijous 2 de gener, la seva convocatòria anual de subvencions,  que se sumen a la de la resta que promouen les diferents àrees i departaments l’Ajuntament de Barcelona, sent la primera administració en publicar la convocatòria per avançar el suport a les entitats sol·licitants.

El Tibidabo inaugura Creatibi Robotics, un nou espai de robòtica educativa

El regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi i president del Tibidabo, Albert Batlle, ha inaugurat avui al Parc d’Atraccions Tibidabo l’espai Creatibi Robotics, que complementarà l’actual sala Creatibi by LEGO® Education i que permetrà apropar la robòtica educativa als visitants. D’aquesta manera s’amplia el ventall d’activitats educatives i el públic a qui van dirigides, amb l’objectiu d’aportar un valor afegit a les famílies i consolidant l’educació com un dels quatre eixos estratègics del Parc, juntament amb la solidaritat, la sostenibilitat i les experiències.

L’Escola de Segones Oportunitats, a ple rendiment

L’Escola Municipal de Segones Oportunitats funciona ja a ple rendiment com a projecte pilot amb una trentena de nois i noies en situació de vulnerabilitat social per tal d’acompanyar-los en la reconstrucció de les seves trajectòries vitals i educatives. És un servei que compta amb la col·laboració de l’IMSS i la col·laboració del Consorci d’Educació i Barcelona Activa.

El programa Escoles + Sostenibles incorpora 21 centres educatius amb l’emergència climàtica com un dels eixos de treball

L’1 de gener de 2020 la ciutat de Barcelona decretarà l’emergència climàtica. I aquest serà precisament un dels eixos principals de treball del curs escolar 2019-2020 del programa Escoles + Sostenibles. Enguany 21 centres de la ciutat se sumen al programa i per tant han participat en l’acte de signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i han entrat a formar part de la Xarxa Escoles + Sostenibles, que ja està integrada per 358 centres educatius.

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) ultima el trasllat per iniciar el curs el nou edifici situat a Can Batlló

La nova seu de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona se situa en una de les antigues naus industrials del recinte de Can Batlló. Aquests dies ultima els darrers detalls per iniciar el que serà el primer curs en aquest nou emplaçament. El nou edifici compta amb 5.460m2 i la posada en funcionament ha suposat una inversió municipal del pressupost d’educació de 12.900.000 euros.

La formació online del Cibernàrium supera les 50.000 inscripcions

Barcelona Activa ha incorporat noves activitats de formació online al catàleg de capacitació tecnològica del Cibernàrium. Són cursos de curta durada i amb enfocament pràctic. Les més de 100 activitats disponibles han superat les 50.000 inscripcions des del seu llançament el juliol de 2017.

Augmenta el nombre de graduats en ESO i els infants menors de 3 anys escolaritzats a Barcelona

El segon Informe d’Oportunitats Educatives de la infància i l’adolescència a Barcelona 2018-2019 mostra una tendència a l’alça en l’escolarització d’infants entre 0 i 2 anys i en la taxa de graduació en Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels nois i noies de Barcelona, dues de les qüestions cabdals a l’hora de fomentar l’equitat educativa entre tots els infants i joves de la ciutat, i entre la població escolar dels diferents districtes de Barcelona. No obstant, continua mostrant notables desigualtats entre els diferents districtes.