Empresa

Catalunya i Barcelona premiades de nou pel grup Financial Times en captació d’inversions i la retenció del talent

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, a través d’INCASÒL, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​renoven per onzè any consecutiu a MIPIM 2019 el seu compromís per promocionar models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. MIPIM enguany arriba a la seva edició número 30 i s’ha convertit en la principal fira immobiliària del món, que se celebrarà des de demà dimarts 12 al 15 de març a Cannes (França).

Barcelona tanca l’exercici 2018 amb 7,7 M€ de superàvit

El tancament de l’any 2018 ha estat superior en 113 M€ al de 2017, i haurà estat l’any en què s’ha liquidat el major pressupost amb superàvit dels últims deu anys a l’Ajuntament de Barcelona. S’ha mantingut el pagament a proveïdors en els 28,8 dies de mitjana. Barcelona continua acomplint els grans objectius financers.

El Plenari aprova noves bonificacions culturals i en matèria d’IBI

El Consell Plenari ha aprovat definitivament noves bonificacions en l’Impost de Béns Immobles (IBI)  i en taxes vinculades a serveis culturals. La modificació d’aquests dos epígrafs de les Ordenances Fiscals ha comptat amb el suport de tots els grups i l’abstenció del PP.

Barcelona opta per la banca pública per renovar el seu endeutament del 2018

L’Ajuntament de Barcelona manté el seu nivell d’endeutament en els nivells més baixos de la última dècada, 836M€, desprès de la reducció de 138,4M€ a l’inici del mandat. Així mateix des de l’any 2014 al 2018 el pes de la banca tradicional s’ha reduït del 74,9% a 43,1% degut a l’entrada de noves fonts de finançament per renovar les operacions.

Barcelona es confirma com la primera gran ciutat de l’Estat amb major inversió social per habitant

La ciutat de Barcelona torna a ser considerada per segon any consecutiu com la primera gran ciutat de l’Estat amb major inversió social per habitant. Així ho posa de manifest l’informe anual que fa l’Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials, que classifica els 404 ajuntaments de l’Estat amb més de 20.000 habitants seguint només criteris d’inversió social.

Barcelona Activa obre un laboratori per ajudar les start-ups i pimes a dissenyar millors productes i serveis

Barcelona Activa ha obert un nou servei dotat d’un laboratori, UXLab, destinat a testar els productes i serveis, tant físics com digitals, de start-ups i pimes abans que surtin al mercat. L’innovador centre, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, treballarà amb metodologies de disseny centrat en les persones, és a dir, prioritzarà l’experiència que té una persona usuària en fer ús d’un servei o d’un producte. El servei també es destinarà a empreses que ja funcionen i tenen algun problema a l’hora d’entendre les dificultats que té el seu públic en relació a l’ús dels seus productes o serveis.

Els comerços ingressen una mitjana de 884 recs en els tres primers mesos de funcionament de la nova moneda ciutadana

El rec, la moneda ciutadana de Barcelona, fa tres mesos que circula pels 10 barris que conformen l’Eix Besòs, amb un acceptació creixent entre comerços i usuaris. Aquesta prova pilot, que s’enmarca en un porjecte europeu més ampli, busca, entre d’altres objectius, afavorir el comerç de proximitat en uns barris on el comerç local i tradicional té problemes de supervivència.

Barcelona premiada com la ciutat amb millor estratègia de promoció i captació d’inversió estrangera d’Europa, per segon any consecutiu

La revista fDi Magazine, del grup Financial Times, atorga de nou enguany un reconeixement internacional a l’Ajuntament de Barcelona i a la seva direcció de Promoció de Ciutat, com la ciutat que desplega millor estratègia de promoció i captació d’inversió a Europa, per davant d’Amsterdam, Paris, Berlin i Dublin i entre 146 ciutats i regions participants

L’empresa americana de videojocs Tilting Point obre un estudi a Barcelona que suposarà la creació de 50 llocs de treball

L’empresa americana Tilting Point, especialitzada en la creació de videojocs per a plataformes mòbils, crearà 50 llocs de treball fins a finals de 2019 amb l’obertura d’un estudi a Barcelona. El projecte d’inversió de la companyia, amb seu a Nova York, ha comptat amb el suport de Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic i local de l’Ajuntament de Barcelona, i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Cataluny

Gerardo Pisarello destaca la necessitat d’innovar en matèria de política econòmica local

La Sala Emprèn de Barcelona Activa ha acollit la presentació dels projectes de Recerca Guanyadors de la Convocatòria d’Ajuts que atorga la Càtedra Barcelona – UPF de Política Econòmica Local. Aquesta Càtedra és una iniciativa conjunta entre la Universitat Pompeu Fabra i l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa. La Càtedra Barcelona – UPF de Política Econòmica Local té com a objectiu principal el foment de la docència, la recerca i la difusió dels coneixements en l’àmbit de Política Econòmica Local i la seva transferència cap a les polítiques públiques. Pretén un enfoc innovador que contempli la nova economia de proximitat, les economies socials, les col.laboratives i els nous sectors estratègics fonamentals per a la ciutat com l’economia verda, la digital o la industrial, sempre amb clau de desenvolupament local.”

Ajuntament de Barcelona i Generalitat segellen la seva aposta pel foment de l’economia social i solidària

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han signat un acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per visibilitzar l’economia social i cooperativa, fomentar la creació de noves empreses de l’economia social i generar riquesa i ocupació de qualitat. Totes dues administracions s’han marcat com a prioritat contribuir al creixement de l’economia social i solidària i impulsar polítiques públiques de suport a les iniciatives empresarials i comunitàries que s’impulsen des del territori, en aquest cas a Barcelona.

El Govern emplaça a la oposició a negociar els pressupostos a tres bandes que necessita la ciutadania

Pisarello ha detallat que, d’aprovar-se els Pressupostos Generals de l’Estat i els comptes de la Generalitat, Barcelona disposaria de 140M€ més (60M€ provinents d’increment de les transferències de l’Estat; 40 M€ per la compensació de la caiguda d’ingressos de l’Impost de plusvàlues i 40 M€ que la Generalitat podria pagar en matèria d’escoles bressol per compensar part del deute ciutadà que acumula amb la ciutat).

L’Ajuntament de BCN impulsa amb el suport de PIMEC la primera Fira de Contractació Pública, on exposarà 80 futurs contractes per un import superior als 545 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona impulsa, amb el suport de PIMEC, la I Fira de Contractació Pública Municipal, un espai de trobada entre l’Ajuntament i els seus potencials proveïdors, que té per objectiu impulsar la participació de les petites i mitjanes empreses, les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques. La Fira, que vol promoure una contractació pública sostenible, transparent i accessible tindrà lloc el proper 20 de novembre al “Centre Internacional de Convencions de Barcelona”.

Barcelona reforça l’acollida de la comunitat emprenedora i el talent estranger amb la celebració del 5è Barcelona International Community Day

Barcelona ha celebrat la cinquena edició del Barcelona International Community Day, la trobada oficial anual de la comunitat internacional que viu i treballa a l’àrea de la capital catalana. Aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, és una acció per facilitar l’aterratge de la comunitat estrangera a la ciutat, i el coneixement dels recursos i eines disponibles per a l’emprenedoria i de la ciutat en general.

Barcelona Activa injecta 28 milions d’euros aquest any per promoure l’economia de proximitat als 6 districtes amb menys renda i més atur

Entre les noves accions en marxa impulsades pels PDE, destaquen: els Punts de Defensa de Drets Laborals; la creació d’un nou equipament per a la promoció econòmica i l’ocupació de Nou Barris; accions a mida de reforç del comerç de proximitat; punts d’atenció a l’activitat econòmica; formacions ocupacionals amb impacte comunitari; o un espai de co-treball amb retorn social

Barcelona Activa tanca un acord amb la ciutat de Fukuoka per potenciar la internacionalització de les empreses

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, i el governador de la ciutat japonesa de Fukuoka, Soichiro Takashima, han signat avui un acord de col·laboració que permetrà facilitar l’aterratge empresarial i l’intercanvi d’startups entre les dues ciutats. Aquest nou pacte, se suma als altres que Barcelona ja té amb el país nipó, com el recent acord anunciat amb Kyoto, també per potenciar la internacionalització de les empreses.