Esports

La Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona culmina amb un èxit de participació

Barcelona culmina la Virtual  42/7 Zurich Marató Barcelona amb gran suport popular. Des del dia 8 i fins el 15 de novembre, 13.459 persones van unir-se al repte de córrer 42.195km des de qualsevol lloc del món, distribuint els quilòmetres com més s’adaptessin a les seves condicions i necessitats. D’aquesta manera, el perfil dels participants ha sigut molt variat, des de maratonians/es que van completar el repte en un sol dia, fins a persones que van acumular els quilòmetres al llarg de tota la setmana, i s’ha arribat als gairebé 8000 finishers.

Arrenca la Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona

Barcelona dóna avui el “tret de sortida” a la Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona, la nova proposta virtual, individual i gratuïta que permet assolir els 42.195 km de la marató de la ciutat des de qualsevol lloc del món.  

L’Ajuntament de Barcelona destina 3 milions d’euros en ajuts a clubs i entitats esportives de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Barcelona Esports, obre una convocatòria extraordinària de 3 milions d’euros en ajuts a les entitats i associacions sense ànim de lucre que fomenten la pràctica de l’activitat física i la promoció de l’esport a menors de 18 anys de forma directa i continuada a la ciutat, arrel de la situació de crisi ocasionada per la covid-19.

Barcelona acull la Copa d’Europa de Triatló

Barcelona serà la seu de la Copa d’Europa de Triatló 2020 en la modalitat d’esprint el proper diumenge 25 d’octubre. Barcelona torna a ser capdavantera en el món de l’esport oferint una prova d’alt nivell amb la participació de triatletes d’àmbit nacional i internacional. La prova està organitzada per la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), la Federació Catalana de Triatló i la European Triathlon Union (ETU) en col•laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona organitza la Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Barcelona Esports i l’empresa RPM, organitzador executiu, organitzen la Virtual 42/7 Zurich Marató de Barcelona del 8 al 15 de novembre, com l’avantsala de la Zurich Marató de Barcelona 2021.

Barcelona serà la seu de la Copa d’Europa de Triatló

Barcelona serà la seu de la Copa d’Europa de Triatló sota la modalitat d’esprint el proper diumenge 25 d’octubre. Així ho han confirmat l’Ajuntament de Barcelona i la FETRI, organitzadors de l’acte, i que comptarà amb la col·laboració de l’European Triathlon Union (ETU) i la Federació Catalana de Triatló.

Barcelona acull el primer esdeveniment esportiu popular de la nova normalitat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l‘Institut Barcelona Esports, torna a celebrar esdeveniments esportius als carrers de la ciutat. El proper diumenge, 5 de juliol tindrà lloc “123 a Remontar Barcelona”, un esdeveniment patrocinat pel Banco Santander. Els tres ambaixadors de la prova són: Mireia Belmonte, Miguel Induiran i Martin Fiz.

Compte enrere per a la Cursa dels Nassos 2019

David Escudé, regidor d’Esports, ha recordat avui que resten menys de 15 dies per a la darrera cursa de l’any, la Cursa dels Nassos 2019, que se celebrarà el proper 31 de desembre a les 17.30 hores. El lloc escollit ha estat el punt de sortida de la cursa, la pl. Ramon Calsina, on el regidor d’Esports ha estat acompanyat del president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, l’Home dels Nassos i diversos representants esportius i de patrocini.

Barcelona dona la benvinguda als Barcelona World Roller Games 2019

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest migdia al Palauet Albéniz a la recepció institucional de benvinguda a la World Skate, les seleccions participants als campionats i la comunitat roller dels Barcelona World Roller Games 2019, que tenen lloc a la ciutat entre avui i el 14 de juliol.

Barcelona, seu del I Congrés Internacional de l’Esport a les Grans Ciutats

Barcelona acull el primer fòrum internacional de debat on persones expertes de diferents àmbits vinculats a l’esport i/o l’acció municipal, posaran en comú neguits, visions, solucions i perspectives per tal d’establir possibles línies d’actuació que permetin potenciar la pràctica de l’activitat física i l’esport a les grans urbs. “Quin és el futur de l’esport a les grans ciutats?” és la pregunta que el congrés aborda com a repte.

Afectacions de mobilitat per la Zurich Marató de Barcelona 2019

La celebració de la cursa atlètica ocasionarà importants afectacions de trànsit en superfície als diferents trams per on passarà la prova i als carrers de l’entorn. La cursa també comportarà restriccions en l’estacionament de les vies del recorregut i també a causa de les tasques de muntatge i desmuntatge de la mateixa prova.

Presentada la Fisiocrem Cursa dels Nassos 2018

Per a Marta Carranza, comissionada d’Esports, “la Fisiocrem Cursa dels Nassos és la darrera cursa de l’any i és molt emblemàtica perquè és de les més populars i singulars del calendari. A més, aquest any, anem camí de rècord d’inscrits i destaca l’augment de participació femenina!”

3’5 milions d’euros d’inversió al Centre Esportiu Municipal Can Dragó, per incorporar nous espais i avenços tecnològics vinculats al fitnes

L’entitat gestora de l’equipament, Eurofitness, ha realitzat la inversió dintre del pla de millores de l’equipament municipal previst a la concessió. A la xifra, cal sumar 150.000 euros de subvenció municipal, per a obres de rehabilitació i millora a l’espai de sota grades de la pista d’atletisme; impermeabilització de les grades, i rehabilitació dels vestidors, l’espai de gimnàs i els magatzems. L’actuació s’iniciarà en breu.

Marta Carranza visita l’ampliació de les instal·lacions del Centre Municipal d’Escalada La Foixarda

Amb prop de 5.000 visites mensuals al centre, l’Ajuntament de Barcelona va decidir ampliar les instal·lacions d’aquest Centre Esportiu Municipal per afegir un espai òptim on poder practicar l’escalada en bloc (boulder) i, a més, habilitar un espai lúdic i d’iniciació per als grups i escoles que realitzen activitats d’escalada en aquest centre (prop de 400 nens i nenes van visitar-lo el passat mes de maig i més de 560 persones van realitzar algun curset al 2017).

L’Ajuntament de Barcelona destina una línia de subvencions per a rehabilitació d’equipaments esportius

Les federacions esportives de la ciutat han rebut un total de 1.050.000 euros de subvencions municipals per al desenvolupament dels seus projectes esportius al llarg del 2017: Trofeus Internacionals Ciutat de Barcelona, suports a l’obtenció de llicències federatives per a infants i joves menors de 17 anys, suport a l’esport inclusiu i adaptat, etc. A aquesta xifra, cal afegir 7.110.000 d’euros destinats als 3 grans esdeveniments esportius internacionals més propers, aportats des del 2016: Europeus de Waterpolo juliol de 2018, Campionat del Món de Pilota octubre 2018, i Barcelona World Roller Games 2019.