Gent gran

Convocatòries de premsa

  

El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans La GRAN Pantalla comença la segona edició en format online

El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans La GRAN Pantalla comença demà dilluns la segona edició, que serà en format online, amb la inauguració als cinemes Girona de Barcelona. Aquest serà l’únic acte presencial d’un festival que se celebrarà entre el 7 i el 17 de juliol, i que arriba a la segona edició  a través de la plataforma Filmin per adaptar-se a les mesures de seguretat derivades de la pandèmia de la Covid-19. Les activitats paral·leles, com els Cinefòrums i els Grans debats, es podran veure a la pròpia web del festival. La inauguració del Festival, doncs, se celebrarà dilluns 6 de juliol, a les 19h als cinemes Girona (carrer Girona, 175), amb la participació del regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan R. Riera, i del director del Festival, Alfredo Cohen.

VinclesBCN obre un canal directe amb la Guàrdia Urbana durant el confinament per resoldre les consultes de les persones grans que viuen soles

El Servei VinclesBCN obrirà a partir d’avui un canal directe amb la Guàrdia Urbana perquè el cos atengui les consultes sobre seguretat i prevenció que tinguin les persones usuàries en l’actual context de confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19. Aquest canal se suma al nou Canal Sanitari que el servei ja va obrir fa una setmana per donar resposta als dubtes i inquietuds sanitaris que tinguessin les persones usuàries del servei.

Barcelona demana al Govern un pla d’actuació urgent a les residències públiques i privades de la ciutat per la crisi de la COVID-19

L’Ajuntament de Barcelona demana a la Generalitat que activi de manera immediata un pla d’actuació i intervenció urgent a les residències de gent gran públiques i privades que hi ha a la ciutat i que reforci els actuals dispositius, que són de la seva competència. El consistori constata que els esforços actuals del departament de Treball, Afers Socials i Famílies han quedat insuficients i ofereix tots els serveis municipals disponibles per reforçar-los. Aquesta actuació es considera imprescindible, donat que les residències per a gent gran són un dels equipaments assistencials on s’està constatant presència de casos positius per la COVID-19. | Versión en castellano

Prop de 500 cantaires de seixanta anys o més partipen en el Canta Gran 2019

La regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional, Marga Marí-Klose, ha remarcat que “vosaltres, les persones grans heu aixecat la ciutat dia a dia. I ara que esteu en el moment de la jubilació ho seguiu fent. Gràcies pel vostre esforç quotidià per fer una Barcelona més humana”.

L’Ajuntament de Barcelona llança un repte d’innovació que premiarà la millor proposta per garantir l’atenció a la gent gran

L’Ajuntament de Barcelona llança el Repte Social d’Atenció a la Gent Gran, obert a totes aquelles persones emprenedores i organitzacions que aportin solucions innovadores que donin atenció efectiva a la gent gran en situació de dependència i que proposin noves eines que millorin la identificació i temps de resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

Entra en servei la remodelada plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals

El barri de Sant Martí de Provençals ha estrenat aquests dies una plaça totalment renovada. Es tracta de la plaça de la Infància, que en els darrers mesos ha estat objecte d’una profunda remodelació amb la qual ha millorat substancialment l’accessibilitat i la mobilitat, així com les condicions d’adequació de l’espai per als usos que li pot donar la ciutadania en el seu temps de lleure, de joc en el cas dels infants i adolescents, i per a l’estada, el passeig i activitats físiques de les persones grans, ja que també incorpora una àrea amb jocs específics per realitzar estiraments i altres activitats físiques.

Comença la campanya de Viatjar per Créixer

L’Ajuntament posa en marxa a partir d’avui el Programa Viatjar per Créixer per tal de facilitar als usuaris de la targeta rosa tot un paquet d’ofertes i activitats específiques per a ells relacionades amb el turisme. Des d’avui 16 de maig i fins el dia 31 de maig les persones que disposen de la Targeta Rosa Gratuïta poden presentar les inscripcions d’enguany a les Oficines d’Atenció Ciutadana.

Barcelona reconeix la tasca de les persones que participen del Programa Radars

L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat aquest dimarts un acte de reconeixement a totes les persones que participen al Programa Radars. L’acte, organitzat al Saló de Cent en commemoració dels 10 primers anys de funcionament del projecte, ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i també ha comptat amb la participació de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i de desenes de persones que hi participen.

La V Convenció “Les veus de les persones grans” debat com fer de Barcelona una ciutat per a tot el cicle de vida

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquest matí la V Convenció “Les veus de les persones grans” que en aquesta ocasió es celebren sota el lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida”. La trobada, organitzada pel Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, ha comptat amb la participació de més de 700 persones, que al llarg dels darrers mesos han participat en diferents grups de treball per confeccionar les conclusions que es tractaran durant la Convenció.

Un miler de persones grans fan servir VinclesBCN contra la solitud no volguda

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apuntat que “en una ciutat com Barcelona, orgullosa d’ella mateixa, amb un sistema econòmic innovador, amb un molt bon posicionament internacional dins el sector tecnològic, seu del Mobile World Congress, hem d’aconseguir que aquesta economia innovadora serveixi, sobretot, per milllorar la vida de les persones. Volem una ciutat amigable amb tots els cicles de vida i on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida tingui l’edat que tingui”.

La Guàrdia Urbana assessorarà la gent gran per millorar la seva seguretat com a vianants i usuaris de bus

La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) i els equips de Policia de Barri de la Guàrdia Urbana comencen una prova pilot per prevenir-los dels principals perills relacionats amb el trànsit, o amb caigudes dins dels busos. El 35% dels atropellaments a la ciutat tenen persones de més de 65 anys com a víctimes, i el 70% de les caigudes dins d’un vehicle també és gent gran

El programa Vincles arribarà als 1.000 usuaris a la tardor

El servei VinclesBCN, destinat a pal·liar la solitud emocional i social de les persones de 65 anys o més, arribarà als 1.000 usuaris al mes de setembre. De les 597 persones usuàries que utilitzen el Servei VinclesBCN en aquets moments, 484 són dones i 113 són homes. La mitjana d’edat és de 82 anys. Per districtes, la majoria de les persones viuen a Eixample i Sant Martí, els dos districtes on es va començar a implantar el Servei com a prova pilot.

Barcelona millora la coordinació en les situacions de maltractament a les persones grans i treballa per ampliar el coneixement d’aquesta problemàtica

La ciutat de Barcelona ha aprovat un nou conveni per millorar l’atenció de possibles casos de maltractament entre les persones grans, un procediment específic que garanteix la coordinació efectiva entre els diferents dispositius del sistema sanitari i dels serveis socials per facilitar un abordatge integral i conjunt davant qualsevol cas que es pugui donar a la ciutat. L’acord, signat entre l’Ajuntament i el Consorci Sanitari de Barcelona, s’ha presentat aquest dimarts durant una jornada monogràfica que s’ha celebrat a la ciutat, amb la participació de diferents professionals, i que coincideix amb la commemoració el proper 15 de juny del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans.

Les 71 parelles de joves i gent gran del programa Viure i Conviure celebren l’acte de cloenda del curs 2017-2018

Fins a 71 parelles han participat aquest curs en el programa Viure i Conviure, en el qual persones grans acullen a casa seva estudiants universitaris. L’edat mitjana de les persones grans que hi participen és de 87 anys i viuen en el seu pis de propietat,  mentre que el perfil dels estudiants correspon majoritàriament a dones d’uns 22 anys. Un alt percentatge tant de persones grans com de joves ha repetit l’experiència viscuda en anys anteriors i el districte en el qual més parelles hi resideixen és el de l’Eixample.