Medi ambient i sostenibilitat

Convocatòries de premsa

  

Barcelona és guardonada al premis de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Barcelona ha estat guardonada per les accions de prevenció de la contaminació marina als premis European Week for Waste Reduction 2020 (EWWR). Es tracta de dues accions, el “Repte beure sense plàstic” impulsat per les entitats de la xarxa Barcelona + Sostenible amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la iniciativa municipal “Aquí comença el mar”. La proposta de Barcelona ha obtingut el premi a millor acció en la categoria administració i organització pública. En total es van seleccionar com a finalistes un total de 16 accions entre 84 projectes presentats en les diferents categories.

490 empreses s’han adherit al “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació”

Turisme de Barcelona té en marxa en aquests moments 2 segells al servei de les empreses per excel·lir en les bones pràctiques i marcar un punt diferencial respecte altres destinacions: el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, i el segell de seguretat de la WTTC per establir protocols per a un viatge segur.  Del distintiu del compromís Biosphere ja son 490 les empreses adherides a ciutat i comarques de Barcelona.

Barcelona invertirà prop de 10 milions d’euros en impulsar l’alimentació sostenible en el 2021

Barcelona invertirà 9.605.438 euros en impulsar l’alimentació sostenible al llarg de l’any 2021. Avui s’ha presentat a la Comissió d’Economia i Hisenda la Mesura de Govern que recull les diferents línies d’acció i els diferents projectes que es duran a terme a la ciutat durant la celebració de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible durant el proper any.

Nou calendari i full de ruta per reactivar i seguir desplegant la Zona de Baixes Emissions Rondes BCN després de l’emergència sanitària de la COVID-19

Per preservar la qualitat de l’aire i evitar retornar a la situació habitual d’alts nivells de contaminació en l’entorn metropolità, l’AMB, els cinc ajuntaments metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) i la Generalitat de Catalunya han acordat el nou calendari i full de ruta per reactivar i seguir desplegant la ZBE Rondes BCN. La seva implementació va quedar aturada temporalment per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i la crisi sanitària de la COVID-19.

El fòrum internacional de moda sostenible Re-Barcelona tanca amb èxit la seva primera edició

El Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event, que va celebrar la seva primera edició el 29 i 30 de novembre al Disseny Hub Barcelona, va tancar les seves portes amb una gran assistència de públic. L’esdeveniment pioner, organitzat per Moda Sostenible Barcelona i impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, ha superat les expectatives i ha resultat tot un èxit que augura una segona edició.

Barcelona assisteix a València la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible

El Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona, Alvaro Porro, ha assistit avui a Valencia a la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible, coordinat per l’Ajuntament de València i la FAO i que es convertirà en el centre de referència internacional en qüestions de política alimentària urbana.

Intel·ligència Artificial i Big Data aplicades al clavegueram de Barcelona facilitaran informació sobre la personalitat dels barris

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), el centre tecnològic EURECAT, el Consorci Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), la pime S::CAN i l’operador públic municipal de l’aigua, Barcelona Cicle de l’aigua (BCASA) participen en el projecte europeu SCOREwater, que contribuirà a la transformació digital del sector de l’aigua.

Barcelona celebra la Setmana de la Sostenibilitat

Barcelona se suma, per segon any, a la Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible (ESDW) que tindrà lloc del 31 de maig al 5 de juny a tota Europa. És una iniciativa que promou l’organització d’activitats de sensibilització entorn els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats mundialment en el marc de l’Agenda 2030.

La Fundació promotora de UIC Barcelona dona a l’Ajuntament de Barcelona 9 hectàrees de terreny per al Parc de Collserola

La Fundació Familiar Catalana, promotora de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), ha donat a l’Ajuntament de Barcelona 9,4 hectàrees de terreny a la zona de Collserola per ampliar la superfície pública del Parc Natural. Es tracta de dues grans finques de zona forestal que ara l’Ajuntament ha adscrit al Consorci del Parc de Collserola, amb l’objectiu que se n’encarregui de la gestió i el manteniment.