Medi ambient i sostenibilitat

Les administracions acorden nous compromisos per reduir la contaminació atmosfèrica a la conurbació de Barcelona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz; i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, i el diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, han presentat aquest dilluns una declaració institucional amb un conjunt de noves mesures a emprendre per continuar reduint la contaminació atmosfèrica, en el marc de la celebració de la segona Cimera de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona, celebrada al Palau de Pedralbes.

Barcelona Energia constitueix el Consell de persones usuàries

Les persones usuàries de Barcelona Energia (BE) han celebrat aquest matí, a les Cotxeres de Sants, la primera Assemblea on s’ha consensuat el reglament de funcionament d’aquest organisme. Així mateix, s’ha constituït el Consell de Persones Usuàries de BE, l’òrgan assessor que permetrà a les persones usuàries participar en la presa de decisions de la comercialitzadora i impulsar noves propostes i projectes.

L’ajuntament aconsegueix estalviar fins a un 15% de l’energia consumida en equipaments en la segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic

L’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir la despesa energètica dels seus equipaments públics fins a gairebé un 13,46% en electricitat; un 9,6% en consum d’aigua i un 15,33% en gas en la segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic a la que es van sumar, aquest mes de febrer passat, seixanta dos edificis i equipaments municipals dels deu districtes de Barcelona, quinze més que l’any passat.

L’Ajuntament de Barcelona crea un programa d’actuacions per a la millora de la qualitat de l’aire a les escoles i la sensibilització escolar sobre contaminació

Barcelona està lluitant contra la contaminació atmosfèrica i, per aquest motiu, el Govern municipal va plantejar al 2016 un Programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica, que preveu 58 mesures en àmbits tan diversos com la mobilitat, la planificació urbanística, les activitats industrials, la mesura de la contaminació i els seus impactes, o la comunicació i sensibilització.

Colom i Oliver aborden iniciatives comunes en la gestió i la sostenibilitat del turisme

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i la secretaria d’Estat de Turisme, Isabel María Oliver, s’han reunit avui a Barcelona en una trobada oficial on han abordat, entre altres qüestions, la gestió del turisme a les ciutats i la importància de les estratègies de turisme sostenibles, en marxa tant a Barcelona com des del govern de l’Estat.

S’aprova inicialment el Pla Estratègic del Zoo

El Pla Estratègic del Zoo s’ha aprovat inicialment en el marc de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat (CEUM) de l’Ajuntament de Barcelona. És un pas més del procés iniciat per l’Ajuntament de Barcelona per avançar cap a un nou model de Zoo.

L’Ajuntament tindrà 225 punts de recollida d’arbres de Nadal als deu districtes de la ciutat

Com cada any, del 7 al 17 de gener, l’Ajuntament de Barcelona ofereix a la ciutadania 225 espais per a la recollida dels tradicionals arbres de Nadal que se situaran als deu districtes de la ciutat. L’objectiu és evitar abandonaments incívics que pertorbin l’espai públic i al mateix temps aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Barcelona incrementa la generació solar a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona avança en el desplegament del Programa d’impuls a la generació d’energia solar, l’eina que ha de fer créixer i potenciar el nombre d’instal·lacions renovables a la ciutat. L’objectiu és aconseguir que l’autoconsum, l’autoproducció i la generació renovable i local esdevinguin una qüestió de quotidianitat a Barcelona. Barcelona crea així, el seu propi futur energètic tal i com va aprovar el Govern Municipal el juliol de 2016, en la Mesura de govern “Transició cap a la sobirania energètica”.

La redistribució d’usuaris entre les platges ha permès contenir la saturació a les platges de ponent (Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta i Somorrostro)

El nou Programa d’Acció de Platges es consolida com una eina eficaç per a la gestió de les platges integrant el gaudi de la ciutadania, l’espai natural i la funció de protecció de les platges. Reforç del valor natural de les platges a les activitats del Centre de la Platja amb l’assistència de 4.000 persones i 10 accions de sensibilització ambiental. S’han recollit 855.660 kg de residus, equivalents a una generació mitjana de 0,22kg de residus per usuari, un 16% menys que l’any 2016. El nou servei de bany assistit a la platja de Llevant ha permès realitzar un total de 2.846 assistències addicionals. Els usuaris enquestats al 2018 puntuen globalment les platges amb un 7,3

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al manifest que insta al Govern Espanyol a declarar una zona de baixes emissions al Mediterrani (Med-ECA)

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al manifest que insta al Govern Espanyol a declarar una zona de baixes emissions al Mediterrani (Med-ECA) promogut per les entitats Aliança Mar Blava, Ecologistas en Acción, Plataforma per la Qualitat de l’Aire i Transport and Environment. L’Ajuntament de Barcelona és una administració adherida a l’Aliança Mar Blava per acord de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del 21 de setembre de 2016.