Medi ambient i sostenibilitat

Les motos més contaminants tampoc podran circular en l’àmbit ZBE Rondes de Barcelona en cas d’episodi de contaminació

Des de l’1 de desembre de 2017, ara fa un any, les dues administracions van aprovar la ZBE Rondes de Barcelona, i les pertinents restriccions de circulació en cas d’episodi per a turismes sense distintiu ambiental de la DGT i les furgonetes Pre-Euro 1. Ara que les motos ja disposen també d’etiquetes ambientals de la DGT, a partir de l’1 de desembre de 2018, en cas d’episodi de contaminació tampoc podran circular les motocicletes, ciclomotors, tricicles i quadricicles que no disposin del distintiu de la DGT.

Barcelona Energia arriba a la ciutadania

Barcelona Energia fa el pas definitiu. El passat 1 de juliol va començar a operar Barcelona Energia, la comercialitzadora 100% pública d’energia elèctrica més gran de tot l’Estat, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona. Amb la seva posada en marxa, la capital catalana deixava de dependre de l’oligopoli i passava a autoabastir-se amb energia 100% renovable i certificada. Ara, comença la fase definitiva: arribar a la ciutadania.

Barcelona i Madrid demanen que els fabricants de vehicles es responsabilitzin del “Dieselgate”

El trànsit és una de les causes principals de la contaminació de les ciutats europees i comporta greus implicacions a la salut pública i en el medi ambient. És per aquest motiu que moltes ciutats europees estan prenent mesures per reduir el nombre de vehicles contaminants que circulen pels seus carrers alhora que ofereixen alternatives al transport privat basades en el foment del transport públic i afavoreixen l’aparició d’alternatives de mobilitat sostenible.

Les Administracions unifiquen el grafisme per informar la ciutadania sobre els episodis per contaminació ambiental

La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) faran servir el mateix grafisme per informar sobre els possibles episodis per contaminació ambiental que es produeixin a partir d’ara, tant en casos de partícules (PM10) com per diòxid de nitrogen (NO2), des de la seva declaració fins a la situació de normalitat.

Acord històric entre l’Ajuntament i la Sagrada Família per regularitzar la llicència d’obres i contribuir econòmicament en la urbanització, la mobilitat i el manteniment de l’entorn

Acord històric entre l’Ajuntament de Barcelona i la Junta Constructora de la Sagrada Família. L’alcaldessa, Ada Colau, i el president delegat de la Junta, Esteve Camps, han signat aquest dijous un pacte sense precedents que preveu la contribució del patronat en el finançament de les despeses que generen les activitats del temple a les arques municipals.

Barcelona Energia creix i s’estén a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El Consell Metropolità ha aprovat avui, en un ple extraordinari, l’adhesió de l’AMB a Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità, que ja abasteix l’Ajuntament de Barcelona des del passat mes de juliol. A partir de gener del 2019 podrà subministrar l’electricitat dels consums propis de l’AMB i oferir els seus serveis a la ciutadania de l’AMB.

La Comissió Europea concedeix 4M€ a Barcelona en el marc de les iniciatives innovadores urbanes per impulsar refugis climàtics a les escoles

Barcelona ha estat reconeguda per l”Urban Innovation Action” (UIA) de la Comissió Europea pel projecte “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa”. La UIA és una iniciativa que té com a objectiu trobar i provar noves solucions per a reptes del desenvolupament urbà sostenible que resultin rellevants per al conjunt dels membres de la Unió Europea. El projecte de Barcelona ha rebut una subvenció FEDER de 4M€ i el compromís és dur-lo a terme durant el període 2019 i el 2022.

Mercabarna publica la 1a Memòria de Sostenibilitat

Mercabarna ha donat un pas més enllà en el seu compromís social amb l’elaboració de la primera memòria de sostenibilitat, elaborada seguint els estàndards del Global Reporting Initiative (GRI), institució internacional de referència que determina com s’ha d’analitzar el impacte de Responsabilitat Social Corporativa en institucions, entitats i empreses.

S’inaugura el nou centre gestor de residus tecnològics al Poblenou

El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou estrena avui un innovador centre gestor de residus tecnològics, gestionat per la Fundació Trinijove, en una antiga nau industrial rehabilitada per fomentar l’economia social i verda cedida per l’Ajuntament de Barcelona. El centre ha estat inaugurat aquest matí per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró; el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost; el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta i Vicente, i el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner.

L’Ajuntament tanca preventivament els horts urbans i els jocs infantils del Parc de Sant Martí per contaminació

Comencen els treballs de substitució de terres prèvies a les obres de la futura àrea de gossos del parc de Sant Martí per sanejar la zona, ja que també està afectada. D’acord amb l’Agència Catalana de Residus, l’Ajuntament realitzarà noves analítiques per determinar amb més exactitud l’abast de l’afectació en les zones sensibles del parc, i actuarà amb la substitució de les terres contaminades quan sigui necessari. L’Agència de Salut Pública de Barcelona analitzarà si les hortalisses i les plantes dels horts han absorbit la contaminació detectada als sòls.

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) dona suport a Ripollet en el procés cap a una gestió directa del servei d’aigua

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), integrada fins al moment pels municipis de Barcelona, Badalona, Terrassa, Sabadell, Sta. Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat i Cerdanyola del Vallès, les empreses públiques Aigües del Prat, S.A. i Barcelona Cicle de l’Aigua, S.A., l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, ha celebrat avui una nova assemblea.