Medi ambient i sostenibilitat

Barcelona en l’acte del Dia Mundial del Medi Ambient demana als nous govern de la Generalitat i l’Estat fer un front comú per promoure les polítiques ambientals

L’Ajuntament de Barcelona reclama al nou govern de la Generalitat i al nou govern de l’Estat un front comú de totes les administracions per prioritzar les polítiques ambientals en l’agenda política. S’ha fet un acte de reconeixement als membres de la xarxa Barcelona + Sostenible lliurant una distinció a bones pràctiques 2017 en matèria de sostenibilitat

Els Punts d’Assessorament Energètic dupliquen les persones ateses en el seu segon any de vida

Els Punts d’Assessorament Energètic (PAE) posats en marxa per l’Ajuntament de Barcelona han complert el seu segon hivern en funcionament amb un augment considerable de totes les atencions que realitzen. Les dades demostren la utilitat i la idoneïtat d’haver creat uns serveis pioners, que cada cop són més coneguts entre la ciutadania i que han incorporat diverses millores i nous tràmits de manera progressiva des que van entrar en funcionament al gener del 2017, adaptant-se així a les necessitats que han anat sorgint.

L’Ajuntament de Barcelona reafirma el seu compromís amb el comerç just i les finances ètiques

L’Ajuntament de Barcelona ha fet aquest mandat una aposta decidida per incorporar clàusules socials i ambientals en la contractació municipal, així com per incorporar les finances ètiques en la seva operativa habitual. Properament, el govern municipal té previst presentar un pla anual de contractació responsable amb objectius definits i amb un sistema que permetrà fer-ne un seguiment.

Barcelona sensibilitza la ciutadania perquè hi hagi menys soroll a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat tot un seguit d’activitats durant la Setmana Sense Soroll del 23 al 29 d’abril coincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll (25 d’abril) i que tenen per objectiu conscienciar la ciutadania sobre la contaminació acústica a la ciutat.

Barcelona reclama una acció més contundent per part de l’Estat en la lluita contra el canvi climàtic i las contaminació atmosfèrica

L’Ajuntament de Barcelona exigeix l’Estat una transformació urgent en les polítiques estatals d’energia i clima i contaminació atmosfèrica i que passin a ser prioritàries. Barcelona demana a l’Estat mesures urgents sobre el transport públic i la transició energètica per elaborar una llei de canvi climàtic i una política contra la contaminació atmosfèrica que marqui un punt d’inflexió en la situació actual.

Agustí Colom participa al Sustainable & Social Tourism Summit

Del 15 al 17 de març, el regidor de Turisme, Comerç i  Mercats, Agustí Colom, participa al Sustainable & Social Tourism Summit, una trobada internacional de reflexió i debat sobre la sostenibilitat i la governança del turisme a les principals ciutats del món.

L’Estratègia per la Mobilitat Elèctrica 2018-2024 a la ciutat de Barcelona

El Govern municipal estableix el full de ruta per avançar en el desplegament de l’electromobilitat a la ciutat. El document preveu arribar al 80% de la flota municipal elèctrica i a 100 autobusos 800 taxis, 24 mil turismes i 24 mil motocicletes elèctriques a l’any 2024.  Per fer-ho es potenciaran mesures vinculades al marc regulatiu i a les polítiques públiques; a les flotes i la seva transformació industrial; a la gestió de la infraestructura de recàrrega i a les accions de comunicació i sensibilització.

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel

Des que es va activar l’alerta el dilluns dia 26 de febrer a les 15:13 hores i l’emergència aquest dimecres al matí a les 6:34 hores, els equips d’Ecologia Urbana – Medi Ambient i Serveis Urbans – han estan activats i preparats per actuar en cas necessari. S’han escampat 190 tones de sal a la ciutat per prevenir els efectes de la neu i gel sobre la mobilitat i s’hi han dedicat més de 80 operaris amb 20 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal.