Mobilitat i transports

Convocatòries de premsa

  

Gran de Sant Andreu modifica el sentit de circulació en un tram per minimitzar el trànsit dels carrers més propers

El carrer Gran de Sant Andreu canviarà el sentit de circulació de vehicles en el tram entre carrers Malats i Joan Torras, implantarà senyalització específica i eliminarà alguns fitons del carrer Servet amb l’objectiu d’alleugerir la càrrega de trànsit rodat en els carrers propers, la qual s’havia vist incrementada a causa de la pacificació d’una de les principals vies del barri. La implantació d’aquestes intervencions s’iniciarà el dissabte 19 de juny.

TMB incorpora 69 nous autobusos ecològics: 39 articulats de 18 metres i 30 de 12 metres

Dins de l’estratègia d’oferir solucions de transport públic cada vegada més sostenibles i de menys impacte en el medi, la xarxa d’autobusos de Barcelona està realitzant una transició energètica cap a una més gran eficiència i la descarbonització que es desenvoluparà al llarg dels propers anys, en què s’anirà substituint progressivament els autobusos que arribin al final de la vida útil amb nous vehicles propulsats únicament amb energies més netes, com els 69 que es presenten.

Comença la campanya per explicar la reestructuració dels autobusos de Nou Barris nord

TMB i l’Ajuntament de Barcelona han començat avui la campanya informativa per explicar els detalls del desplegament de les tres noves línies d’autobús (180, 182 i 183) que substitueixen les gestionades per Sagalés amb la marca Bus Nou Barris (80, 81, 82 i 83) així com la modificació de la 62 i l’extensió del bus a demanda al sector de Vallbona nord.

Barcelona es prepara per a rellançar la connectivitat aèria

El CDRA presenta el seu Pla estratègic 2021-2024, el qual té com a objectiu recuperar els vols que s’han perdut a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat durant la pandèmia de la Covid-19. Com a mesures de contingència estableix garantir la connectivitat amb 19 grans hubs mundials i europeus i el monitoratge constant de noves oportunitats de mercat. Per la reactivació de l’activitat dels vols intercontinentals defineix 14 destinacions prioritàries, 6 de connectivitat addicional i 3 noves destinacions. L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ja ha recuperat connexions amb Amèrica, Àfrica, Orient Mitjà i Àsia

Pla de millora del servei d’autobús a Barcelona

El servei de transport públic amb autobús a Barcelona, que el 2020 va assolir un màxim històric en la satisfacció dels usuaris (amb una nota global de 8,17), experimentarà un nou impuls de modernització i digitalització per fer-lo més competitiu en la línia de prioritzar els modes més sostenibles i de menys impacte ambiental també en els desplaçaments en superfície dins la ciutat i en les connexions amb els altres municipis de la conurbació.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Finalitza la moratòria per les furgonetes sense distintiu ambiental que circulen per la Zona de Baixes Emissions

A partir de demà, 1 d’abril, les furgonetes (vehicles N1) sense distintiu ambiental de la DGT no podran accedir ni circular per la ZBE Rondes BCN en l’horari restringit, és a dir, de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 hores.  A dia d’avui, aquestes representen un 0,88% del parc circulant de la ciutat i el 7% de totes les furgonetes que es desplacen per Barcelona. La xifra s’ha reduït de manera progressiva des de l’inici de la definició de la ZBE Rondes BCN, l’any 2017, quan les furgonetes sense etiqueta suposaven el 3,5% del parc circulant. Un gran nombre d’aquesta tipologia de vehicles sense etiqueta tenen més de 15 anys d’antiguitat.

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni posa en servei una zona segura per a bicicletes

L’Ajuntament de Barcelona i BSM treballen per potenciar una mobilitat més sostenible, segura, equitativa, eficient, connectada i compartida, d’acord amb els objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024, fomentant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta. En aquest marc, una de les línies d’actuació recollides al pla és l’impuls d’una infraestructura d’aparcaments segurs per a les bicicletes a la ciutat.

TMB assumeix les línies d’autobús del nord de Nou Barris per millorar el servei

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) passarà a gestionar directament les línies d’autobús del sector nord del districte de Nou Barris a partir del proper mes de maig, després de deu anys de gestió indirecta, en una aposta per l’actualització i adequació del servei a la realitat de la demanda, l’evolució de la xarxa i els nivells de qualitat del conjunt del transport públic de Barcelona i la seva àrea.

Entra en servei el nou carril bici del passeig de la Zona Franca

L’Ajuntament de Barcelona treballa per avançar cap a un model de ciutat més sostenible, segur i saludable. Ho fa duent a terme actuacions per encaminar la mobilitat cap a modes com l’anar a peu, en transport públic o en bicicleta, d’acord amb el que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 i la Declaració d’Emergència Climàtica.

Afectacions a la mobilitat pel canvi de fase de les obres d’adaptació de l’intercanviador de Maragall

Les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’intercanviador de metro de Maragall (L4 i L5) que està executant el Departament de Territori i Sostenibilitat, inicien una nova fase, que comportarà afectacions en la mobilitat a partir de demà i fins al desembre vinent. En concret, els treballs per a executar l’obra civil del nou vestíbul previst a l’L4 requeriran el tall de la ronda del Guinardó entre els carrers de la Torre dels Pardals i del Segle XX i el desviament dels vehicles.

Barcelona es dota d’un sistema de radars a l’interior de la ciutat per reduir la velocitat i la sinistralitat

L’Ajuntament de Barcelona té entre les seves prioritats la reducció de l’accidentalitat i dels sinistres viaris a la capital catalana i, en aquest sentit, treballa de manera transversal per aplicar polítiques i mesures concretes que permetin reduir els sinistres de trànsit a la ciutat. Aquesta problemàtica s’aborda, per una banda, des de la conscienciació i la sensibilització de la ciutadania, i per l’altra, amb mesures concretes que permetin incidir i disminuir les conductes de risc.

Inici dels treballs de senyalització als laterals de l’avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes

Dilluns 8 de febrer, a partir de les 23:00 hores, s’inicien els treballs per implantar la nova senyalització vertical i horitzontal als laterals de l’avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes, amb la qual s’obligarà als vehicles a girar a la dreta cap a determinats carrers de la xarxa bàsica (vies de connexió), a excepció de les bicicletes i els taxis, que podran continuar en línia recta pels laterals. La mesura impedirà que el trànsit privat circuli en línia recta al llarg dels laterals.

S’efectua el canvi d’ubicació de les parades d’inici i final de les línies de bus regulars supramunicipals de la ronda de la Universitat

A partir d’aquest dilluns, 8 de febrer, coincidint amb la segona fase dels treballs de remodelació de la ronda de la Universitat, ja serà efectiu el canvi d’ubicació de les terminals d’11 de les 15 línies que operen a la ronda de la ronda de la Universitat. Concretament de les línies de: Lleida-Berga-Puigcerdà (1 línia), Olesa-Manresa (3 línies), Castelldefels-Port Ginesta (1 línia), Maresme-no exprés (3 línies) i Garraf (3 línies).