Mobilitat i transports

L’Ajuntament de Barcelona amplia el conveni per facilitar la càrrega i la descàrrega al Gremi del Comerç de Mobles i al de Constructors d’Obres

L’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni de col·laboració amb el Gremi Provincial del Comerç de Mobles de Barcelona i el Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques dirigit a cobrir les necessitats d’aquestes entitats en relació a l’estacionament a la ciutat, tant de curta com de llarga durada. El passat mes de maig, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme va ser el primer a signar aquest mateix conveni, que ara s’amplia amb aquestes dues entitats.

L’1 de juliol s’engegarà la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma covid-19

L’Autoritat  del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona, consorci integrat per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), engega aquest 1 de juliol el procediment de compensació d’aquells títols de transport públic amb limitació temporal que no hagin pogut ser utilitzats durant el confinament a causa de la covid-19.

Nou calendari i full de ruta per reactivar i seguir desplegant la Zona de Baixes Emissions Rondes BCN després de l’emergència sanitària de la COVID-19

Per preservar la qualitat de l’aire i evitar retornar a la situació habitual d’alts nivells de contaminació en l’entorn metropolità, l’AMB, els cinc ajuntaments metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) i la Generalitat de Catalunya han acordat el nou calendari i full de ruta per reactivar i seguir desplegant la ZBE Rondes BCN. La seva implementació va quedar aturada temporalment per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i la crisi sanitària de la COVID-19.

L’Ajuntament de Barcelona inicia l’ampliació de l’AREA a sis districtes de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona adapta la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament provocat per l’emergència sanitària de la COVID-19. Els principals objectius contemplats a la mesura de Govern “Una nova mobilitat sostenible en un nou espai públic”, passen per l’adopció de mesures que assegurin les màximes garanties sanitàries en els desplaçaments a la ciutadania i que, alhora, tornin a encaminar la mobilitat cap als objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), fomentant l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta. En aquest marc, el Govern municipal inicia una de les actuacions previstes a la mesura com és l’extensió de les zones d’aparcament regulat en superfície, per tal d’anar disminuint progressivament el pes dels desplaçaments en vehicle privat.

El Bicing augmenta el nombre d’abonats i recupera usos des de la represa de l’activitat

Fa un mes que el Bicing va reprendre la seva activitat, després d’una aturada forçosa provocada per la crisi sanitària. Des de llavors, els usuaris i usuàries han anat incrementant l’ús del servei passant dels poc més de 3.000 usos diaris de la primera setmana fins a arribar a gairebé 35.000 usos diaris, el que suposa un 69% de l’activitat respecte d’un dia en període normal.

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell de Gremis signen un conveni per facilitar la càrrega i la descàrrega a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme han signat un conveni de col·laboració dirigit a cobrir les necessitats actuals dels gremis associats a aquesta entitat en relació amb l’estacionament a la ciutat, tant de curta com de llarga durada. A l’acte de signatura hi ha pres part la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón i el president del Consell de Gremis, Joan Guillén Espín.

TMB es prepara per a la fase 1 amb diverses mesures que permetin el retorn dels usuaris

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es prepara per al pas a la fase 1 de la desescalada amb diverses mesures que permetin la recuperació progressiva del transport públic d’una manera segura. Les xarxes de metro i autobusos aplicaran a partir de dilluns vinent, 25 de maig, un conjunt d’accions per facilitar el retorn a la nova normalitat.

Barcelona suma nous itineraris segurs per a la ciutadania durant els caps de setmana

L’Ajuntament de Barcelona adapta la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament provocat per l’emergència sanitària de la COVID-19. Els principals objectius passen per l’adopció de mesures que assegurin les màximes garanties sanitàries en els desplaçaments a la ciutadania i que, alhora, tornin a encaminar la mobilitat cap als objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), fomentant l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta.

Comencen les obres per adaptar l’espai públic a la nova mobilitat

S’inicien les primeres actuacions per adaptar l’espai públic i la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament de la ciutadania. Durant aquest mes de maig el Govern municipal durà a terme un seguit d’intervencions per garantir que els barcelonins i les barcelonines puguin retornar progressivament a les seves activitats habituals, realitzant els desplaçaments amb les millors condicions de seguretat possibles i, alhora, amb modes sostenibles i no contaminants com l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta.

Barcelona prepara l’espai públic per a la nova mobilitat

L’Ajuntament de Barcelona es prepara per adaptar l’espai públic i la mobilitat de la ciutat a la futura sortida progressiva del confinament de la ciutadania. El Govern municipal ha estat treballant amb les diferents àrees implicades, conjuntament amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), per garantir que els barcelonins i les barcelonines puguin retornar progressivament a les seves activitats habituals, realitzant els desplaçaments amb les millors condicions de seguretat possibles i, alhora, amb modes sostenibles i no contaminants.

El Bicing reprèn la seva activitat

El servei Bicing reprèn la seva activitat i tots els usuaris i usuàries podran tornar a utilitzar-lo per a desplaçar-se per la ciutat. Tenint en compte que l’Estat d’Alarma continua vigent, caldrà seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries per a fer un bon ús del servei. La tornada parcial al treball de sectors no essencials fa que sigui important que es pugui utilitzar de nou el Bicing, una vegada la ciutadania ja disposa de mesures de protecció personal.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Els autobusos solidaris comencen a transportar pacients d’hospitals als espais de confinament

Aquesta setmana han començat els trasllats de pacients de COVID-19 amb autobusos de TMB conduïts per treballadors voluntaris. En els tres primers dies, des de dimecres fins avui divendres, s’han fet sis serveis de transport amb sis conductors i conductores diferents, gràcies als quals s’han desplaçat 105 persones des dels hospitals on les han tractat. Avui han sortit tres autobusos amb tres conductores voluntàries a fer les rutes programades.

L’Ajuntament de Barcelona demana que aquesta Setmana Santa no hi hagi “operació sortida”

Davant l’arribada de la Setmana Santa, l’Ajuntament de Barcelona demana a tota la ciutadania no desplaçar-se si no és per motius d’estricta necessitat o per serveis essencials. Atesa l’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i en aplicació del Reial Decret d’Estat d’Alarma (RD 463/2020) el Govern municipal recorda als barcelonins i a les barcelonines l’obligació de quedar-se a casa i demana que aquest any no es produeixi cap “operació sortida”.

Noves mesures relacionades amb la mobilitat de la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la COVID-19 i garantir els serveis essencials ha posat en marxa una sèrie de mesures relacionades amb la mobilitat ciutadana.