Mobilitat i transports

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona reforça el seu lideratge en electromobilitat amb 5.000 usuaris i 500 punts de recàrrega

La xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics, Endolla Barcelona, ha sumat 7 nous punts de recàrrega enguany, assolint la xifra de 500 punts en funcionament. Amb la incorporació d’aquests punts, Barcelona continua amb un paper capdavanter en el desenvolupament de l’electromobilitat i la mobilitat sostenible, oferint un servei de qualitat i garantint cobertura a totes les zones de la ciutat. Des de l’encàrrec municipal de desenvolupar la xarxa pública de recàrrega elèctrica el 2018, BSM ha realitzat inversions a Endolla Barcelona per valor d’1.950.000 €, dels quals 950.000 € es realitzaran al llarg de 2020.

Afectacions a la mobilitat per les obres de millora de l’accessibilitat a l’intercanviador de Plaça Espanya

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant el Comitè d’Obres i Mobilitat, ha coordinat un any més les obres que es fan a la via pública durant el període d’estiu. Habitualment s’aprofita el període de vacances en el qual es dona un escenari de menor mobilitat viària, amb poca activitat docent i esportiva, per realitzar intervencions amb l’objectiu de generar un menor impacte i menys molèsties als ciutadans.

El dispositiu de transport alternatiu al tall de la línia 4 de metro està funcionant correctament

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha visitat aquest matí l’enllaç de metro de La Pau per comprovar in situ el funcionament del dispositiu. En roda de premsa posterior a la visita, Alarcón ha comentat que aquestes actuacions són imprescindibles per la a millora del Metro. “Ens portaran a fer un transport públic més àgil, eficaç, segur; en definitiva, ens portaran a tenir una millor experiència de viatge.” “Aquest estiu molta gent es quedarà a la ciutat. Per aquesta raó hem reforçat el servei de llançadores i servei de Metro i tindrem un 100% d’increment d’oferta respecte a l’agost de l’any passat per tal que es puguin fer els desplaçaments en transport públic de la forma més segura i eficient”, ha reblat.

TMB obté la certificació d’espai segur contra contagis de coronavirus

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha obtingut el segell de seguretat per als seus procediments d’higiene i protecció per evitar la propagació de virus en les xarxes de metro i autobusos així com en l’activitat laboral a les seves instal·lacions. La certificació oficial ha estat lliurada avui per la gerent de certificació de sistemes d’Applus​, Carla Debat, a la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, abans que sigui incorporada a la retolació dels vehicles i dependències de l’empresa els pròxims dies.

El bitllet senzill es podrà pagar amb targeta bancària en tots els autobusos de TMB el 2021

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), operador de gestió directa de l’AMB, està desenvolupant el projecte tecnològic per implantar el pagament del bitllet senzill amb targeta bancària a bord dels autobusos. Aquest nou projecte complementa el pagament mitjançant el mòbil, que ja és possible en tots els autobusos de TMB des del 17 de juny passat. D’aquesta manera es reforça l’objectiu d’eliminar el pagament en metàl·lic a bord dels vehicles, una mesura que contribueix a garantir la seguretat sanitària.

S’inicien les obres per fer accessible l’intercanviador de Plaça Espanya

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui, acompanyat de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, els primers treballs de les obres per a millorar l’accessibilitat de l’intercanviador de Plaça Espanya de Barcelona, on tenen parada de les línies L1 i L3 de metro i diverses línies d’FGC. A la visita també hi han assistit el president d’FGC, Ricard Font, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

L’smou integra l’app Bicing i ofereix en una única aplicació mòbil diferents serveis de mobilitat de Barcelona

L’smou és l’aplicació de mobilitat de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat personal d’una manera segura, còmoda i amb un únic usuari. Fins ara, l’smou integrava en una mateixa app l’estacionament de les zones blaves i verdes de Barcelona i bona part de l’Àrea Metropolitana, el pagament i l’obertura automàtica per matrícula dels aparcaments B:SM, la reserva i recàrrega de la xarxa pública elèctrica Endolla Barcelona i, a partir d’avui, s’hi afegeix també el servei del Bicing.

L’Ajuntament de Barcelona amplia el conveni per facilitar la càrrega i la descàrrega al Gremi del Comerç de Mobles i al de Constructors d’Obres

L’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni de col·laboració amb el Gremi Provincial del Comerç de Mobles de Barcelona i el Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques dirigit a cobrir les necessitats d’aquestes entitats en relació a l’estacionament a la ciutat, tant de curta com de llarga durada. El passat mes de maig, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme va ser el primer a signar aquest mateix conveni, que ara s’amplia amb aquestes dues entitats.

L’1 de juliol s’engegarà la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma covid-19

L’Autoritat  del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona, consorci integrat per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), engega aquest 1 de juliol el procediment de compensació d’aquells títols de transport públic amb limitació temporal que no hagin pogut ser utilitzats durant el confinament a causa de la covid-19.

Nou calendari i full de ruta per reactivar i seguir desplegant la Zona de Baixes Emissions Rondes BCN després de l’emergència sanitària de la COVID-19

Per preservar la qualitat de l’aire i evitar retornar a la situació habitual d’alts nivells de contaminació en l’entorn metropolità, l’AMB, els cinc ajuntaments metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) i la Generalitat de Catalunya han acordat el nou calendari i full de ruta per reactivar i seguir desplegant la ZBE Rondes BCN. La seva implementació va quedar aturada temporalment per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i la crisi sanitària de la COVID-19.

L’Ajuntament de Barcelona inicia l’ampliació de l’AREA a sis districtes de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona adapta la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament provocat per l’emergència sanitària de la COVID-19. Els principals objectius contemplats a la mesura de Govern “Una nova mobilitat sostenible en un nou espai públic”, passen per l’adopció de mesures que assegurin les màximes garanties sanitàries en els desplaçaments a la ciutadania i que, alhora, tornin a encaminar la mobilitat cap als objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), fomentant l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta. En aquest marc, el Govern municipal inicia una de les actuacions previstes a la mesura com és l’extensió de les zones d’aparcament regulat en superfície, per tal d’anar disminuint progressivament el pes dels desplaçaments en vehicle privat.

El Bicing augmenta el nombre d’abonats i recupera usos des de la represa de l’activitat

Fa un mes que el Bicing va reprendre la seva activitat, després d’una aturada forçosa provocada per la crisi sanitària. Des de llavors, els usuaris i usuàries han anat incrementant l’ús del servei passant dels poc més de 3.000 usos diaris de la primera setmana fins a arribar a gairebé 35.000 usos diaris, el que suposa un 69% de l’activitat respecte d’un dia en període normal.

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell de Gremis signen un conveni per facilitar la càrrega i la descàrrega a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme han signat un conveni de col·laboració dirigit a cobrir les necessitats actuals dels gremis associats a aquesta entitat en relació amb l’estacionament a la ciutat, tant de curta com de llarga durada. A l’acte de signatura hi ha pres part la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón i el president del Consell de Gremis, Joan Guillén Espín.

TMB es prepara per a la fase 1 amb diverses mesures que permetin el retorn dels usuaris

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es prepara per al pas a la fase 1 de la desescalada amb diverses mesures que permetin la recuperació progressiva del transport públic d’una manera segura. Les xarxes de metro i autobusos aplicaran a partir de dilluns vinent, 25 de maig, un conjunt d’accions per facilitar el retorn a la nova normalitat.

Barcelona suma nous itineraris segurs per a la ciutadania durant els caps de setmana

L’Ajuntament de Barcelona adapta la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament provocat per l’emergència sanitària de la COVID-19. Els principals objectius passen per l’adopció de mesures que assegurin les màximes garanties sanitàries en els desplaçaments a la ciutadania i que, alhora, tornin a encaminar la mobilitat cap als objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), fomentant l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta.

Comencen les obres per adaptar l’espai públic a la nova mobilitat

S’inicien les primeres actuacions per adaptar l’espai públic i la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament de la ciutadania. Durant aquest mes de maig el Govern municipal durà a terme un seguit d’intervencions per garantir que els barcelonins i les barcelonines puguin retornar progressivament a les seves activitats habituals, realitzant els desplaçaments amb les millors condicions de seguretat possibles i, alhora, amb modes sostenibles i no contaminants com l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta.

Barcelona prepara l’espai públic per a la nova mobilitat

L’Ajuntament de Barcelona es prepara per adaptar l’espai públic i la mobilitat de la ciutat a la futura sortida progressiva del confinament de la ciutadania. El Govern municipal ha estat treballant amb les diferents àrees implicades, conjuntament amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), per garantir que els barcelonins i les barcelonines puguin retornar progressivament a les seves activitats habituals, realitzant els desplaçaments amb les millors condicions de seguretat possibles i, alhora, amb modes sostenibles i no contaminants.

El Bicing reprèn la seva activitat

El servei Bicing reprèn la seva activitat i tots els usuaris i usuàries podran tornar a utilitzar-lo per a desplaçar-se per la ciutat. Tenint en compte que l’Estat d’Alarma continua vigent, caldrà seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries per a fer un bon ús del servei. La tornada parcial al treball de sectors no essencials fa que sigui important que es pugui utilitzar de nou el Bicing, una vegada la ciutadania ja disposa de mesures de protecció personal.