Notes de premsa

Convocatòries de premsa

  

Aprovat el projecte de reparcel·lació de l’Entorn del Camp Nou

Nou pas endavant en la transformació de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte de reparcel·lació de l’àmbit de l’Espai Barça, que dona continuïtat a la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) aprovada el passat mandat municipal.

Barcelona declara l’emergència climàtica

Davant la situació greu i urgent que viu la ciutat Barcelona incrementa l’ambició per aconseguir reduir el 50% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle al 2030 respecte als valors de l’any 1992

Barcelona protegirà les escoles per garantir entorns educatius segurs, saludables i plens de vida

Protegir tots els nens i nenes de la ciutat. Aquest és l’objectiu del programa que desplegarà el Govern municipal per millorar els entorns dels equipaments educatius de 0 a 12 anys i garantir que siguin segurs i saludables. Es tracta d’avançar cap a la pacificació de l’espai urbà d’un total de 200 escoles i llars d’infants amb actuacions que permetin respirar un aire de més qualitat, reduir el soroll ambiental, disminuir l’accidentalitat i crear més espais de trobada. En definitiva, fer de les escoles i el seu voltant un lloc segur i ple de vida.  

Les indústries creatives s’erigeixen com a motor de creació d’ocupació a Barcelona amb 43.000 llocs de treball creats en els darrers sis anys

Barcelona Activa ha presentat una anàlisi dels sectors creatius a Barcelona, del qual s’extreu que la ciutat ha creat 43.000 llocs de treball en aquest àmbit en els darrers sis anys i compta amb 145.819 persones ocupades en aquestes activitats el segon trimestre de 2019. Les dades elaborades pel Departament d’Estudis de la Gerència d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, s’han presentat a la jornada Sectorial sobre l’aplicació de la Intel·ligència artificial a les indústries creatives, organitzada per Barcelona Activa amb la col·laboració del Sónar+D.

Barcelona accelera la implantació de l’Agenda 2030

L’Ajuntament de Barcelona ha assolit, en aquest mandat, el compromís d’impulsar l’Agenda 2030 i assumir com a propis els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts pels 193 estats membres de les Nacions Unides l’any 2015, en matèria ambiental, econòmica i social.

Obre el pati interior de l’illa Macaya, un nou jardí a la Dreta de l’Eixample

El passat 24 de desembre es va obrir al públic el pati interior de l’illa Macaya al barri de la Dreta de l’Eixample, un nou jardí públic de prop de 2.000 metres quadrats que permet una nova connectivitat urbana i que, com a element destacat, ofereix la visió de la façana posterior de la Casa Macaya, edifici modernista obra de Josep Puig i Cadafalch, situat al passeig de Sant Joan, 108.

Oberta la presentació de candidatures als Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà obert fins al proper 31 de gener de 2020 el termini per a la presentació de candidatures als Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona. Es tracta de la tercera edició consecutiva dels guardons amb aquest nom, després que el mandat passat es rellancessin uns premis que existeixen a la ciutat des de fa 27 anys sota l’impuls del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS).

Barcelona se suma un any més a la Marató de Donants de Sang

La ciutat de Barcelona se suma un any més a la Marató de Donants de Sang que organitza el Banc de Sang i Teixits. La campanya de donació més gran de l’any se celebrarà enguany del 10 al 17 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.

Barcelona aglutinarà en una única targeta moneder els ajuts econòmics que atorguen els Serveis Socials

La targeta Barcelona Solidària es començarà a desplegar aquest 2020, gestionarà d’entrada uns 19 milions d’euros i arribarà a 16.000 famílies. La gestió anirà a càrrec de l’Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques, que des de la seva posada en marxa el desembre del 2017 ha permès als Serveis Socials simplificar la burocràcia i dotar de més autonomia les persones usuàries