Notes de premsa

Barcelona estrena avui el Bus Turístic nocturn que recorre els escenaris il·luminats pel Nadal a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona incorpora a l’oferta nadalenca d’enguany una ruta nocturna del Bus Turístic, el Barcelona Night Tour, que recorre els escenaris principals del Nadal a la ciutat. A través de Transports Metropolitans de Barcelona i de Turisme de Barcelona, s’ha dissenyat un recorregut especial i en horari familiar perquè tothom pugui gaudir de la il·luminació de la ciutat per al Nadal 2019.

Afectacions a la mobilitat per reparació de paviments

L’Ajuntament de Barcelona inicia una sèrie d’intervencions per reparar part dels paviments que van quedar malmesos al mes d’octubre. Les actuacions es duran a terme en diverses jornades a partir d’aquest dissabte i fins a finals d’any

Barcelona encén els llums del Nadal 2019

“De les tristors en farem llum” ha explicat la història d’un poble que s’havia quedat completament a les fosques i on, en conseqüència, hi havia molta gent que no s’entenia. Una nena s’ha encarregat de fer fora la por i fer arribar la llum amb l’ajuda dels contes de la biblioteca i dels seus personatges.

Els mercats de Barcelona, protagonistes de la nova sèrie de TV3 “Gent de Mercats”

Els mercats de Barcelona seran protagonistes de “Gent de Mercats”, la nova sèrie que TV3 començarà a emetre el 3 de desembre i que mostra la vida quotidiana als mercats municipals, entre ells, els del Carmel (Horta-Guinardó), Estrella (Gràcia), Concepció (Eixample), Provençals (Sant Martí), Sant Antoni (Eixample), La Mercè (Nou Barris), Sants (Sants-Montjuïc), l’Abaceria (Gràcia) i Horta (Horta-Guinardó)

Barcelona renova el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

L’Ajuntament i UNICEF han signat avui el Conveni de renovació del reconeixement de Barcelona com a Ciutat Amiga de la Infància fins al 2022. Aquest reconeixement, que rep el suport de tots els grups municipals, posa en valor l’esforç dels governs locals per incorporar la infància i l’adolescència al centre de l’agenda política i social.

El Gremi de Restauració i l’Ajuntament de Barcelona posen en marxa una campanya de promoció del sector

El Gremi de Restauració i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa una campanya de promoció del sector de la restauració a la ciutat. A l’espot de la campanya, hi apareixen les actrius Itziar Castro, Cristina Plazas, Marta Aledo, María Isabel Díaz, Cristina Brondo, Cristina Dilla i Candela Serrat, compartint tapes i confidències. L’espot s’ha rodat a El Cangrejo Loco del Port Olímpic.

Barcelona destinarà 100.000 euros a promocionar l’oferta comercial i cultural del centre per Nadal

L’Ajuntament de Barcelona engega una campanya extraordinària de promoció de l’oferta cultural i comercial al centre de la ciutat per aquest Nadal. Ho ha anunciat el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, en el “V Summit Barcelona On” de l’entitat comercial Barcelona Oberta, on també hi ha assistit la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín.

L’Ajuntament lliura les Medalles d’Honor de Barcelona 2019

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut referir-se a la commemoració, ahir en el mateix Saló de Cent, del 25N, el mateix dia que es produïa la 52a víctima per violència masclista a l’Estat espanyol. “No ho podem normalitzar”, ha dit l’alcaldessa. En referència a la celebració del lliurament de les medalles, Colau l’ha qualificat com una “celebració del compromís” i ha  reivindicat que les institucions han d’estar a l’alçada per resoldre els problemes de la gent.  L’alcaldessa ha expressat el seu desig que “aquestes medalles ens comprometin com la ciutat que volem ser, perquè no som complaents, som una ciutat que vol ser millor”.

1.600 infants i adolescents participen en l’inici de l’Audiència Pública a les noies i els nois

Uns 1.600 infants i adolescents de sisè de Primària, Educació Secundària Obligatòria i Educació Especial de 36 centres educatius de la ciutat han participat avui en l’inici de l’Audiència Pública a les noies i els nois de Barcelona, en què l’alcaldessa, Ada Colau, els ha recordat que “volem una ciutat on tothom pugui viure lliurement i sigui tractat igual, independentment de com pensem, com ens estimem o de si som nois o noies”.

Barcelona rep el Nadal 2019 amb més il·luminació i una campanya centrada en la màgia

Un miler d’activitats de tot tipus i per a totes les edats omplen els carrers de la ciutat, arribant als 73 barris de Barcelona. Per primercopen anys s’instal·la il·luminació nadalenca a vies centrals com Via Laietana, pl. Urquinaona, pl. Universitat, o la superilla de Sant Antoni, s’amplia l’horari de llums de Nadal i una campanya específica promourà les activitats i el comerç del centre de la ciutat

Barcelona guanya el primer judici penal a Espanya on es condemna una botiga per maltractament animal continuat amb resultat de mort

El Jutjat Penal 28 de Barcelona ha condemnat els propietaris d’una botiga d’animals per delictes de maltractament animal amb conseqüència de mort. La sentència del judici, celebrat el passat 14 d’octubre, imposa als propietaris de la botiga Mundocachorro una pena d’1 any i 1 dia de presó i 3 anys i 1 dia d’inhabilitació per la mort de desenes de cadells que es trobaven a l’establiment en condicions deplorables.

Barcelona surt reforçada de l’IBTM World com a destinació de congressos

Turisme de Barcelona ha fet balanç avui del Saló internacional de congressos i reunions IBTM en una conferència de premsa on ha avançat les perspectives per als anys 2020-2021 i les previsions d’aquest 2019, que tal com han assegurat els intervinents “tancarà amb millors indicadors que l’any passat”.

Barcelona estrena parquímetres

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat ja les tasques d’instal·lació dels nous parquímetres que han de substituir als que fins ara estaven donant servei a la ciutadania. Es tracta d’un model de parquímetre innovador i que s’ha desenvolupat i dissenyat especialment per a Barcelona, tenint en compte les necessitats concretes de la ciutat. D’aquesta manera, s’ha aconseguit desenvolupar un parquímetre que està totalment preparat per assumir els reptes que exigirà la mobilitat del futur.