Notes de premsa

Barcelona aglutinarà en una única targeta moneder els ajuts econòmics que atorguen els Serveis Socials

La targeta Barcelona Solidària es començarà a desplegar aquest 2020, gestionarà d’entrada uns 19 milions d’euros i arribarà a 16.000 famílies. La gestió anirà a càrrec de l’Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques, que des de la seva posada en marxa el desembre del 2017 ha permès als Serveis Socials simplificar la burocràcia i dotar de més autonomia les persones usuàries

L’Havana, ciutat convidada a La Mercè 2020

Durant aquest mes de gener, una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona visitarà L’Havana per estrènyer llaços institucionals i abordar la configuració del projecte artístic per al programa de Ciutat Convidada del 2020.

Cavalcada de Reis 2020

La Cavalcada d’enguany serà un espectacle de carrer amb dansa, teatre, circ i música, i amb un tractament de llum i so amb les tecnologies més actuals.

Mor una dona atropellada a Sant Andreu

Una dona de 82 anys ha mort aquesta tarda a causa de l’atropellament per part d’un turisme que va tenir lloc la tarda d’ahir a l’alçada del número 458 de l’avinguda Meridiana, al districte de Sant Andreu.

La Zona de Baixes Emissions, en funcionament

Des d’avui els vehicles més contaminants sense etiqueta de la DGT no poden circular per la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona els dies laborables de 7 h a 20 hores. El regidor Eloi Badia celebra que avui “Barcelona torna a ser notícia a Europa per tenir una política valenta pel que fa al medi ambient i la salut”, i assegura que la ZBE s’està desplegant amb normalitat en el primer dia de funcionament

Els projectes de Memòria Democràtica i de les plataformes culturals, novetats del programa de subvencions de l’ICUB 2020

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), com a ens responsable de la gestió de subvencions dels àmbits de Cultura i Cultura i Educació, fa públic avui, dijous 2 de gener, la seva convocatòria anual de subvencions,  que se sumen a la de la resta que promouen les diferents àrees i departaments l’Ajuntament de Barcelona, sent la primera administració en publicar la convocatòria per avançar el suport a les entitats sol·licitants.

El 89% de la ciutadania de Barcelona es declara preocupada pel canvi climàtic

El Baròmetre ha entrevistat 831 barcelonins i barcelonines entre el 25 de novembre i el 5 de desembre de 2019. És una enquesta de periodicitat semestral prevista en el Pla d’Estudis Sociològics de l’Ajuntament de Barcelona, i inclou aspectes polítics i de gestió municipal, així com un mòdul variable de temes d’actualitat. En aquesta edició, els temes d’actualitat són l’emergència climàtica i la gestió de l’aigua.

Instal·lades i a punt les 36 primeres càmeres que controlaran la Zona de Baixes Emissions

L’Ajuntament de Barcelona ja ha instal·lat un total de 36 càmeres de control del compliment de l’ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions que a partir del dia 1 de gener entraran en funcionament. Es tracta d’una primera fase del desplegament d’aquest sistema de control que continuarà ampliant-se fins el proper 1 d’abril, quan s’arribarà a un total de 66 càmeres repartides per diferents punts de la ciutat. Les càmeres s’afegeixen a les que també es desplegaran a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Totes estaran senyalitzades.

BON NADAL I BON ANY 2020!

Des del Departament de Premsa del Gabinet de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona us desitgem un molt Bon Nadal i un feliç any 2020 ple d’activitat i bones notícies.