Notes de premsa

L’Ajuntament celebra el canvi de paradigma que suposa l’aprovació del Decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge

L’Ajuntament de Barcelona celebra l’aprovació avui del nou Decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, que ha impulsat el Govern de la Generalitat de Catalunya aquesta vegada amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona i dels moviments i organitzacions socials que defensen el dret a l’habitatge. Aquest nou decret, a diferència del que va intentar impulsar al mes de juliol, representa un canvi de paradigma per a l’Ajuntament de Barcelona, “un gir de 180 graus respecte al decret anterior que vam tombar”, ha remarcat Lucía Martín, regidora d’Habitatge i Rehabilitació a l’Ajuntament de Barcelona, que ha valorat l’aprovació del decret juntament amb la tinenta d’Alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. Un dels canvis més destacats és que amb el nou decret, “l’habitatge assequible comença a ser la norma i no l’excepció”, ha dit Sanz.

Jaume Collboni, Montserrat Ballarín i Alvaro Porro visiten la Fira d’Economia Social i Solidària i la resta d’activitats que tenen lloc a la Plaça Catalunya

El conjunt de la Plaça acollirà entre el 20 i el 31 de desembre diferents activitats tant en la zona central, al costat de la instal·lació “Intrude Rabbit”, com en els espais de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, com a l’espai del Projecte Millor Adopta, a la part nord de la plaça, destinada a conscienciar sobre la tinença responsable d’animals.

Barcelona aprova l’ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions

El Plenari ha aprovat de forma definitiva l’ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions, que a partir de l’1 de gener restringirà la circulació dels vehicles més contaminants a la ciutat de Barcelona. Es tracta de la mesura més important posada en marxa dins l’Estat espanyol contra la contaminació de l’aire.

Dues persones detingudes en un nou operatiu policial per desmantellar un punt de venda de drogues al barri Gòtic

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona conjuntament amb la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella van realitzar ahir al migdia una entrada i registre per un delicte contra la salut pública, en la vessant de tràfic de drogues, en un domicili del carrer Bertrellans del barri Gòtic, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. L’operació va finalitzar amb el resultat de dues persones detingudes per delicte contra la salut pública i la intervenció de diverses quantitats de pastilles d’èxtasis, ketamina i metamfetamines.