Notes de premsa

L’Ajuntament lliura les Medalles d’Honor de Barcelona 2019

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut referir-se a la commemoració, ahir en el mateix Saló de Cent, del 25N, el mateix dia que es produïa la 52a víctima per violència masclista a l’Estat espanyol. “No ho podem normalitzar”, ha dit l’alcaldessa. En referència a la celebració del lliurament de les medalles, Colau l’ha qualificat com una “celebració del compromís” i ha  reivindicat que les institucions han d’estar a l’alçada per resoldre els problemes de la gent.  L’alcaldessa ha expressat el seu desig que “aquestes medalles ens comprometin com la ciutat que volem ser, perquè no som complaents, som una ciutat que vol ser millor”.

1.600 infants i adolescents participen en l’inici de l’Audiència Pública a les noies i els nois

Uns 1.600 infants i adolescents de sisè de Primària, Educació Secundària Obligatòria i Educació Especial de 36 centres educatius de la ciutat han participat avui en l’inici de l’Audiència Pública a les noies i els nois de Barcelona, en què l’alcaldessa, Ada Colau, els ha recordat que “volem una ciutat on tothom pugui viure lliurement i sigui tractat igual, independentment de com pensem, com ens estimem o de si som nois o noies”.

Barcelona rep el Nadal 2019 amb més il·luminació i una campanya centrada en la màgia

Un miler d’activitats de tot tipus i per a totes les edats omplen els carrers de la ciutat, arribant als 73 barris de Barcelona. Per primercopen anys s’instal·la il·luminació nadalenca a vies centrals com Via Laietana, pl. Urquinaona, pl. Universitat, o la superilla de Sant Antoni, s’amplia l’horari de llums de Nadal i una campanya específica promourà les activitats i el comerç del centre de la ciutat

Barcelona guanya el primer judici penal a Espanya on es condemna una botiga per maltractament animal continuat amb resultat de mort

El Jutjat Penal 28 de Barcelona ha condemnat els propietaris d’una botiga d’animals per delictes de maltractament animal amb conseqüència de mort. La sentència del judici, celebrat el passat 14 d’octubre, imposa als propietaris de la botiga Mundocachorro una pena d’1 any i 1 dia de presó i 3 anys i 1 dia d’inhabilitació per la mort de desenes de cadells que es trobaven a l’establiment en condicions deplorables.

Barcelona surt reforçada de l’IBTM World com a destinació de congressos

Turisme de Barcelona ha fet balanç avui del Saló internacional de congressos i reunions IBTM en una conferència de premsa on ha avançat les perspectives per als anys 2020-2021 i les previsions d’aquest 2019, que tal com han assegurat els intervinents “tancarà amb millors indicadors que l’any passat”.

Barcelona estrena parquímetres

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat ja les tasques d’instal·lació dels nous parquímetres que han de substituir als que fins ara estaven donant servei a la ciutadania. Es tracta d’un model de parquímetre innovador i que s’ha desenvolupat i dissenyat especialment per a Barcelona, tenint en compte les necessitats concretes de la ciutat. D’aquesta manera, s’ha aconseguit desenvolupar un parquímetre que està totalment preparat per assumir els reptes que exigirà la mobilitat del futur.

La Rambla del Raval i les places Salvador Seguí i Vázquez Montalbán estrenen nous espais millorats per a l’ús veïnal

Finalitzen les obres per reurbanitzar la Rambla del Raval i les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí, al barri del Raval. Les actuacions que s’hi han fet formen part d’un projecte comú de remodelació, millora i nous usos de l’espai en aquest àmbit, que compta amb uns 19.260 metres quadrats, i ha suposat una inversió de 1,3 milions d’euros.

La xarxa d’autobusos de Barcelona avança en el camí de l’electrificació

La H16 (Pg. Zona Franca – Fòrum Campus Besòs) és una línia d’altes prestacions i alta demanda que serà la primera a estar servida íntegrament amb vehicles articulats 100% elèctrics que es carreguen en ruta aprofitant les pauses de regulació en les terminals. Actualment té assignats 7 autobusos elèctrics articulats, que equivalen a prop d’un terç del total de la flota; està previst que el 2020 circuli amb un 80% de cotxes d’aquestes característiques i que l’any 2021 el 100% dels vehicles (22) que hi donen servei siguin elèctrics.

Barcelona comparteix la plataforma Decidim amb entitats de drets humans

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha signat aquest conveni amb una durada de dos anys amb l’Associació SOS Racisme Catalunya, l’Associació Novact, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Observatori de Drets Humans (DESC) i lrídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans.

L’Escola de Segones Oportunitats, a ple rendiment

L’Escola Municipal de Segones Oportunitats funciona ja a ple rendiment com a projecte pilot amb una trentena de nois i noies en situació de vulnerabilitat social per tal d’acompanyar-los en la reconstrucció de les seves trajectòries vitals i educatives. És un servei que compta amb la col·laboració de l’IMSS i la col·laboració del Consorci d’Educació i Barcelona Activa.

El Banc Mundial i Barcelona col·laboraran en la promoció de la innovació urbana i la participació ciutadana

L’Ajuntament de Barcelona i el Banc Mundial han signat un acord de col·laboració per compartir coneixements i bones pràctiques emergents sobre innovació urbana, ciutats intel·ligents i ús de la tecnologia per fer front als reptes de la ciutat i augmentar la participació de la ciutadania. Amb aquest acord ambdues institucions renoven fins l’any 2021 el memoràndum d´entesa entre Barcelona i el Banc Mundial, subscrit l’any 2013, per posicionar Barcelona com a hub de coneixement per al desenvolupament de projectes d´innovació urbana.