Sant Andreu

La Fàbrica en Obert mostra per primer cop les interioritats artístiques de la Fabra i Coats

La Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona se suma aquest dissabte 1 de desembre als actes de celebració de la Festa Major de Sant Andreu amb una jornada de portes obertes que tindrà lloc entre les 11 i les 14 i de 16 a 23 hores. Així, al llarg del dia, tothom qui ho vulgui podrà descobrir de primera mà com treballen els artistes residents i com són els seus tallers, bucs i sales d’assaig.

El festival Dau Barcelona alça avui teló al SAT! amb el lliurament dels premis Dau i la representació d’‘Els homes llop de Vallnegra’, dirigida per Sergi Belbel

Durant tot el cap de setmana del 24 i 25, el festival de participació i creativitat al voltant del joc de taula tindrà lloc a la Fabra i Coats i a la plaça de Can Fabra, amb entrada gratuïta, Dau Barcelona compta enguany amb la participació de 45 editorials, 30 entitats i 14 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures.

Sant Andreu dedica uns jardins a la cooperativista Elisa Garcia

El districte de Sant Andreu ha dedicat els jardins situats entre els carrers Pont, Cinca i Segre, al costat de la parròquia de Sant Andreu de Palomar, a la cooperativista Elisa Garcia Sáez. La regidora del districte, Laia Ortiz, ha presidit aquest matí l’acte de descoberta de la placa en aquesta zona verda de 1586 m2.

Sant Andreu dedica la Tardor Solidària 2018 a les qüestions de gènere i cooperació

Sant Andreu dedica la Tardor Solidària 2018 a la cooperació i les qüestions de gènere. Les més de 120 activitats que es distribuiran per tots els barris del districte tindran l’objectiu de reflexionar i debatre sobre qüestions com les diferències i la relació entre feminismes del nord i del sud, sobre l’economia feminista o sobre els drets sexuals i reproductius de les dones d’arreu del món.

Bon Pastor crea una Taula de Mobilitat per millorar el transport rodat al polígon

El districte de Sant Andreu ha creat la Taula de Mobilitat de Bon Pastor/Torrent de l’Estadella, que actuarà com una fòrum de trobada entre els representants de les empreses, de les entitats del polígon i del districte de Sant Andreu. El fet de ser una de les principals zones de Barcelona amb polígon industrial en una trama urbana que es conjuga amb usos residencials i comercials comporta més complexitat a l’hora de gestionar la mobilitat de la zona.

Sant Andreu prova l’aplicació MUV, un innovador projecte europeu per millorar la mobilitat urbana a través del joc

Coincidint amb el dia del Comerç al Carrer, durant tot el dia  instal·lada una carpa i es faran activitats i jocs per promoure el projecte MUV, un exemple perfecte de com la creativitat i la innovació poden ajudar a millorar reptes quotidians a les nostres ciutats, en aquest cas, en desplaçaments i vida urbana diària. MUV es duu a terme a sis districtes de sis ciutats europees i el districte de Sant Andreu és el que acull la prova pilot a Barcelona des de setembre d’aquest any 2018, a través de la implicació de l Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital.

Comença l’enderroc del mercat de Sant Andreu

Es tracta del primer pas per començar a executar la renovació integral del mercat, que comptarà amb una façana perimetral vidriada, facilitant la connexió entre l’interior i l’exterior i fent més visible des del carrer l’oferta comercial

Barcelona descobreix fosses d’enterraments múltiples a la Sagrera

El responsable d’intervencions arqueològiques del Servei d’Arqueologia de Barcelona, Josep Pujades, ha participat avui en una visita a les fosses d’enterraments múltiples aparegudes a les obres de l’estació de la Sagrera. Segons ha explicat, la campanya arqueològica planificada ha permès trobar i documentar 68 fosses d’enterraments amb un total de 358 individus localitzats fins ara. Segons les primeres hipòtesis de treball es tractaria de soldats de les tropes que estaven assetjant la ciutat durant la Guerra dels Segadors, a mitjans del segle XVII, que haurien mort per la pesta que hi havia a Catalunya.

Trinitat Vella guanyarà una plaça dedicada als Drets dels Infants

Amb aquesta nova plaça, el consistori respon a la demanda de la Xarxa dels Drets dels Infants de Barcelona, formada per 20 entitats que treballen temes d’infància a la ciutat, i avança en la consecució d’accions previstes en el Focus Infància i Ciutadania 2017-2020 aprovat pel consistori l’any passat.

Gairebé 3.000 persones han passat pel Canòdrom en el programa de Grades Obertes 2018

Prop de 3.000 persones han assistit a les sis sessions del Programa Grades Obertes que s’ha celebrat durant el mes de juliol i començaments d’agost. Amb el cicle “Grades Obertes” es vol d’obrir l’espai al barri, responent així a la demanda de veïns i veïnes per tal que aquest equipament cultural programés també activitats per al veïnat, més enllà de les activitats que s’hi duen a terme habitualment.

Sant Andreu estrena la reforma de la Plaça Trinitat

El projecte ha afavorit la pacificació del trànsit rodat i ha ampliat les dimensions de la plaça arribant fins a les façanes que la delimiten. L’objectiu de l’actuació ha estat reurbanitzar la plaça i facilitar que aquest punt neuràlgic del barri continuï sent un espai de socialització i aprofundeixi la relació entre els veïns i veïnes

Sant Andreu estrena un nou sistema tecnològic per donar a conèixer els punts d’interès del districte

El districte de Sant Andreu estrena a partir d’avui un nou sistema tecnològic mitjançant el qual les persones que passin per davant dels llocs d’interès del districte en rebran informació directament al seu telèfon mòbil mitjançant la tecnologia bluetooth. La informació inclou imatges, mapes, vídeos explicatius i descripcions detallades, amb la idea que es faci servir com una guia turística. El projecte es desplega a Sant Andreu com a prova pilot per a implantar-ho progressivament en el conjunt de la ciutat.

Mor un motorista en un accident de trànsit a Sant Andreu

Un motorista de 28 anys ha mort aquest migdia a conseqüència de l’accident que ha patit en topar amb una altra motocicleta cap a les 9.50 hores en l’encreuament entre els carrers Potosí i Caracas, al districte de Sant Andreu. Els dos conductors de les motocicletes han estat traslladats en estat greu a l’hospital de la Vall d’Hebron. Un d’ells ha acabat morint aquest migdia a causa de les ferides.

Comença la transformació del carrer Gran de Sant Andreu en un vial pacificat

Comença la transformació del carrer Gran de Sant Andreu en un vial pacificat. Aquest dijous, l’Ajuntament ha iniciat la reurbanització de la via en el tram comprès entre la rambla de Fabra i Puig/Onze de Setembre i el carrer de Joan Torras, al districte de Sant Andreu, amb l’objectiu d’augmentar l’espai per al vianant, millorar la qualitat urbana i afavorir el comerç de proximitat. Per aconseguir-ho, es dotarà el carrer de plataforma única per tal que els veïns i veïnes disposin d’un nou eix de passeig amb zones d’estada al barri i la circulació de vehicles pacificada.

Ada Colau visita l’exposició ‘La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987’

“La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987” és una exposició memorial que forma part del programa d’evocació i de commemoració del 30è aniversari de l’atemptat d’Hipercor, que va començar el juny del 2017 amb un acte ciutadà que expressava el respecte i la solidaritat del Govern de Barcelona envers les víctimes.