Sant Martí

Convocatòries de premsa

  

El Besòs i el Maresme estrena uns jardins públics que portaran el nom de Dolors Canals i que rescaten per a l’ús ciutadà uns terrenys fins ara sense urbanitzar

El barri del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí, ha celebrat avui amb una festa l’estrena d’un nou espai públic, que portarà el nom Jardins de Dolors Canals i Farriols, tal com va acordar la Ponència de Nomenclàtor i va aprovar el Consell Plenari del Districte i tal com va proposar l’entitat Àmbar Prim que forma part de la comissió de memòria i gènere de Sant Martí.

Barcelona Activa injecta 28 milions d’euros aquest any per promoure l’economia de proximitat als 6 districtes amb menys renda i més atur

Entre les noves accions en marxa impulsades pels PDE, destaquen: els Punts de Defensa de Drets Laborals; la creació d’un nou equipament per a la promoció econòmica i l’ocupació de Nou Barris; accions a mida de reforç del comerç de proximitat; punts d’atenció a l’activitat econòmica; formacions ocupacionals amb impacte comunitari; o un espai de co-treball amb retorn social

En marxa les obres d’ampliació i rehabilitació del MUHBA-Oliva Artés, a Sant Martí

L’Ajuntament de Barcelona ha començat les obres de reforma i adequació per potenciar l’ús cultural de l’antiga nau Oliva Artés, al districte de Sant Martí, que ha de permetre ampliar l’actual espai expositiu del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i incorporar un nou espai polivalent, amb bar i serveis sota un porxo de nova creació.

L’espigó de la platja de la Mar Bella porta, des d’avui, el nom d’Antoni Gutiérrez Díaz

“El Guti”, el pediatra i polític Antoni Gutiérrez Díaz, ja té un espai que li ret homenatge a la ciutat de Barcelona. Qui havia estat secretari general del PSUC, diputat, parlamentari europeu, conseller del govern Tarradellas, dóna nom des d’avui a un dels espigons de la platja barcelonina, el que fins ara portava el nom de la Mar Bella, perquè se situa a tocar d’aquesta part de la platja. Des d’avui, una placa d’acer corten inserida al paviment dóna aquest nom a l’espigó. L’homenatge no es queda aquí ja que un dels blocs de formigó que culminen l’escullera d’aquest espigó, en una de les seves cares, també estrena des d’avui una gran placa d’acer corten gravat amb el poema “Laberint” de Joan Brossa, dedicat a Antoni Gutiérrez Díaz.

Barcelona descobreix fosses d’enterraments múltiples a la Sagrera

El responsable d’intervencions arqueològiques del Servei d’Arqueologia de Barcelona, Josep Pujades, ha participat avui en una visita a les fosses d’enterraments múltiples aparegudes a les obres de l’estació de la Sagrera. Segons ha explicat, la campanya arqueològica planificada ha permès trobar i documentar 68 fosses d’enterraments amb un total de 358 individus localitzats fins ara. Segons les primeres hipòtesis de treball es tractaria de soldats de les tropes que estaven assetjant la ciutat durant la Guerra dels Segadors, a mitjans del segle XVII, que haurien mort per la pesta que hi havia a Catalunya.

S’inaugura el nou centre gestor de residus tecnològics al Poblenou

El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou estrena avui un innovador centre gestor de residus tecnològics, gestionat per la Fundació Trinijove, en una antiga nau industrial rehabilitada per fomentar l’economia social i verda cedida per l’Ajuntament de Barcelona. El centre ha estat inaugurat aquest matí per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró; el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost; el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta i Vicente, i el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner.

Sant Martí impulsa la reurbanització de tres carrers i tres passatges

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 5 milions d’euros a la renovació dels carrers de Pallars, Sant Joan de Malta i Bassols i els passatges Foret, Auger i Jubany, al districte de Sant Martí. L’objectiu és millorar la qualitat de l’espai públic l’accessibilitat d’aquests àmbits i donar més prioritat al vianant.

La Pionera obre les seves portes

El nou espai per la gent que comença, La Pionera, obre les portes el proper 7 d’abril al passeig de Calvell, al barri de Poblenou (Districte de Sant Martí) on s’espera acollir a més de 2.000 persones en dos dies. L’espai acollirà una zona de venda i promoció formada per 30 expositors, una zona de descans i gastronomia, formada per set punts de venda, un escenari central i dos punts de música on tindran llocs les activitats culturals, musicals i artístiques.

Aprovat el projecte de rehabilitació i ampliació del MUHBA-Oliva Artés al districte de Sant Martí

L’ampliació de l’espai taller del MUHBA-Oliva Artés, un espai concebut com a museu laboratori i participatiu sobre la història i el patrimoni de la ciutat contemporània, reforçarà el seu paper com a centre de coneixement, afavorirà la integració de l’edifici en el Parc Central del Poble Nou i el situarà com a pol d’atracció ciutadana i potenciador del paper de dinamitzador cultural dins de la xarxa d’espais culturals prevista pel Districte

L’Ajuntament lliura les claus dels habitatges amb serveis per a la gent gran de Ca l’Isidret, al barri de Provençals del Poblenou

’Ajuntament ha lliurat avui les claus de 25 habitatges amb serveis per a les persones grans al barri de Provençals de Poblenou, a l’edifici de Ca l’Isidret, situat a la cantonada dels carrers Pere IV i Josep Pla. Es tracta d’un edifici de promoció municipal construït per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) que té un total de 83 pisos.

El Consorci d’Educació de Barcelona crea dos nous centres per al curs 2018-2019 i avança en mesures per combatre la segregació

Es creen dos centres públics al districte de Sant Martí: l’Institut 22@ i l’Escola Auditori, ajustant la oferta a la necessitat objectiva de cada territori. Es posen en marxa una sèrie de mesures encaminades a combatre la segregació escolar i a favor de l’equilibri de la composició social de l’alumnat dels diferents centres. S’activa la campanya de comunicació ‘En l’Educació, fem equip’ amb accions informatives i d’acompanyament a les famílies per accedir i gestionar la informació, com la Guia General de Preinscripció, les Sessions de Districte o un Vídeo tutorial que poden trobar a edubcn.cat.