Sants-Montjuïc

Convocatòries de premsa

  

La Font de la Guatlla mantindrà l’essència del barri i garantirà la continuïtat del veïnat

El barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc, mantindrà la seva essència i singularitat. L’Ajuntament ha aprovat inicialment una Modificació del Pla general metropolità (MPGM) que protegeix el teixit urbà del barri i desafecta un conjunt de 51 habitatges situats en un àmbit de la muntanya de Montjuïc previstos com a zona verda i vial pel planejament urbanístic vigent i que, per tant, fins ara no tenien garantida la continuïtat.

El districte de Sants-Montjuïc inicia les obres dels ascensors per pujar i baixar del Polvorí

El passat dilluns 15 d’octubre el districte de Sants-Montjuïc va començar les obres d’implantació de dos nous ascensors per tal de millorar l’accessibilitat del veïnat del Polvorí, una intervenció que facilitarà salvar el desnivell existent entre el carrer de la Mare de Déu de Port i el carrer del Segura. Ambdós complementaran les escales mecàniques que actualment uneixen aquests desnivells.

Descoberta de la placa Moviment Obrer al barri de La Marina

La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha fet la descoberta de la placa de la nova plaça del Moviment Obrer, junt amb Carlos Vallejo, president de l’Associació memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT; Tomàs Martínez, veí i activista del barri per la memòria obrera i representants del Memorial Democràtic dels Treballadors SEAT.

50è aniversari de la sortida dels barris de barraques a Montjuïc

La d’avui ha comptat amb una jornada amb diferents activitats que han volgut recordar la seva vida a la muntanya. La Regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, junt amb Lluís Tejedor, alcalde d’El Prat de Llobregat; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i Àlex Pastor, alcalde de Badalona els han acompanyat en una visita guiada per diferents espais dels barris de barraques, fent una aturada simbòlica a Can Valero, un dels espais més cèntrics d’aquest nucli.

El districte de Sants-Montjuïc i El Poble Espanyol acorden reduir el soroll al barri de Font de la Guatlla

El districte de Sants-Montjuïc continua les seves accions per reduir el soroll, sobretot a la nit, i les molèsties que se’n desprenen i que han estat fruit de queixes veïnals durant anys. La darrera acció ha estat arribar a un acord amb El Poble Espanyol, per tal de reduir els sorolls al barri de Font de la Guatlla. Per fer-ho, s’han establert un seguit de mesures que començaran a complir-se a partir d’avui.

L’Ajuntament i els locals d’oci dels carrers Paral·lel, Nou de la Rambla i Vila i Vilà del Poble-sec arriben a un acord per minimitzar el soroll nocturn aquest estiu

L’Ajuntament de Barcelona i diferents locals d’oci nocturn del triangle comprès entre els carrers Paral·lel, Nou de la Rambla i Vilà-Vilà, al barri del Poble-sec, han signat un acord de col·laboració per vetllar i preservar la convivència a l’espai públic. En aquest punt concret del districte de Sants-Montjuïc hi ha un important ús intensiu de l’espai públic motivat, en part, per la concentració d’establiments musicals i de restauració que generen conflictes de convivència i civisme que requereixen d’una atenció conjunta i preventiva.

Els carrers de la Colònia Santiveri s’urbanitzen amb perspectiva de gènere

Ja estan en marxa les obres de reurbanització dels carrers de la Colònia Santiveri, al districte de Sants-Montjuïc. Els treballs, que duraran fins l’octubre i compten amb una inversió de 956.252,98 euros (IVA inclòs), permetran renovar el clavegueram, les canalitzacions de serveis, la il·luminació, el mobiliari urbà, tot el paviment i les àrees enjardinades dels carrers de Gabriel Miró, de Torres de Marina i d’una part del de l’Encuny.

L’Ajuntament compra l’edifici del carrer Elkano 61 al barri del Poble-sec, a través del dret a tanteig

L’Ajuntament de Barcelona ha adquirit exercint el dret al tanteig l’edifici del carrer Elkano, 61, al barri del Poble-sec, que l’entitat Anida Operaciones Singulares (vinculada a BBVA) tenia previst vendre a Sky Holdings 2005 i Dirot Spain SL. Aquesta adquisició, que  suposa una inversió total de 2,8 milions d’euros (sumant el preu de compra i les obres que es preveu que s’hauran de realitzar en alguns pisos per adequar-los i posar-los a punt).

Sants-Montjuïc dota d’un pla d’usos la zona del Triangle de Sants i Hostafrancs

Llum verda al pla especial urbanístic d’establiments de concurrència pública i altres activitats al Triangle de Sants-Hostafrancs, que correspon a l’àmbit delimitat pels carrers de Creu Coberta i Sants, el passeig de Sant Antoni i el carrer de Tarragona, incloent la plaça Osca, el carrer Riego i els seus entorns, al districte de Sants-Montjuïc.

Barcelona blindarà la singularitat del barri de la Font de la Guatlla i la continuïtat del veïnat

El barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc, mantindrà la seva essència i singularitat. El Govern municipal ha acordat amb els veïns i veïnes protegir el seu teixit urbà i desafectar un conjunt d’uns 40 habitatges situats en un àmbit de la muntanya de Montjuïc considerat zona verda pel planejament urbanístic vigent i que, per tant, no tenen garantida la continuïtat.

La Magòria, nou gran pol d’equipaments socials, sanitaris i esportius

La Magòria, al districte de Sants-Montjuïc, esdevindrà un nou pol d’equipaments socials, sanitaris, esportius i d’habitatge a Barcelona. En aqueta zona hi ha previst construir un equipament sociosanitari, un edifici d’habitatges dotacionals i la recuperació de l’històric camp de futbol, entre d’altres actuacions.

Nova cara per a la plaça de Joan Pelegrí, a Sants-Montjuïc

L’Ajuntament aprova el projecte definitiu per a la reurbanització de la plaça, que permetrà reconfigurar-la per fer-la un espai més accessible i més agradable gràcies a la incorporació d’arbrat, zones d’estada i d’ombra, jocs infantils i mobiliari urbà

Comença la remodelació del carrer de l’Olivera, a Sants-Montjuïc

L’actuació permetrà pacificar el trànsit, donar prioritat als vianants i millorar el confort dels veïns, i està previst que acabi el maig vinent. S’hi realitzaran millores en les condicions d’accessibilitat, el drenatge i el clavegueram, l’enllumenat i la vialitat, entre altres actuacions