Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

Les Àgores de la Rambla es posen en marxa amb l’inici de la programació de l’espai infantil

L’Àgora Infantil impulsada per la Línia Cultural Rambles i la Biblioteca Andreu Nin és la primera en posar-se en marxa amb l’objectiu d’atreure a infants i famílies a aquesta emblemàtica via. Les activitats seran sempre amb aforament limitat i caldrà reserva prèvia a través de la Biblioteca Andreu Nin per poder assistir-hi. L’estratègia cultural de les Rambles també incorpora la creació de Ràdio Rambles, que està emetent des del passat mes de març des d’un quiosc de flors en desús

Mor un motorista en un sinistre de trànsit al districte de Sants-Montjuïc

Aquesta tarda, poc abans de les 15:00 hores, ha tingut lloc un sinistre de trànsit a l’alçada del número 1 del carrer Número 3 de la Zona Franca, al districte de Sants Montjuïc, on s’han vist implicats una motocicleta i una furgoneta. A conseqüència de l’impacte ha resultat mort el conductor de la motocicleta, un home de 43 anys.

Calendari de les Comissions de Plenari

Els dies 20 i 21 d’abril de 2021 tenen lloc les reunions de les Comissions de Plenari, prèvies a la celebració del Plenari del Consell Municipal. Les Comissions podran seguir-se en directe al lloc web del Servei de premsa.

Barcelona celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil amb activitats per a fomentar el benestar emocional dels més joves

Avui se celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil que enguany, sota el lema “Descobreix el teu ser interior. Parla” se centra en el benestar emocional de la joventut. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través dels serveis infoJOVE, ha desplegat un seguit d’activitats i de materials de difusió amb l’objectiu de proporcionar eines i recursos per a fomentar el benestar emocional de la població jove de la ciutat.

[INCLOU MATERIAL FOTOGRÀFIC] Barcelona retira l’escut de Joan Carles I de l’obelisc de la plaça del Cinc d’Oros

L’obelisc de la plaça del Cinc d’Oros, al districte de l’Eixample, conserva un escut del rei emèrit, Joan Carles I, en la seva base. Aquest element està descontextualitzat en un espai que actualment té una denominació recuperada de la tradició popular com és la del Cinc d’Oros i que, històricament, va ser ideat per posar en valor la República i recordar al president de la Primera República espanyola, Francesc Pi i Margall.

Ada Colau es reuneix amb el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha reunit aquesta tarda amb el secretari general de la ONU, António Guterres, en el marc d’una trobada organitzada per l’organisme internacional conjuntament amb la xarxa de ciutats C40, i que ha comptat amb la participació d’una representació d’alcaldes i alcaldesses de diverses ciutats del món. C40 és la xarxa mundial de ciutats creada l’any 2005 amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic. L’alcaldessa és, a més, és l’envida especial de la xarxa mundial de ciutats CGLU a Nacions Unides.

El Pla de Barris intensifica l’acció a Nou Barris i Horta-Guinardó amb un pressupost de 54 milions i gairebé 200 accions al territori en els propers quatre anys

La propera edició del Pla de Barris incideix a la zona muntanya de la ciutat i activa gairebé 200 projectes al Carmel i Can Baró, amb 11 milions d’euros de pressupost, i a Nou Barris amb més de 43 milions. Malgrat tenen característiques diferents, els dos districtes comparteixen algunes línies de treball. Per exemple, l’habitatge és un dels eixos centrals del Pla de Barris del Carmel, i a Nou Barris també s’hi fan actuacions en el marc del programa de finques d’alta complexitat i es mantenen projectes com el de suport psicològic per a persones en situació de vulnerabilitat residencial que es duu a terme a la Zona Nord.

Barcelona prepara el retorn del Mobile World Congress

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, han mantingut aquest matí una reunió de treball a l’Ajuntament de Barcelona, per seguir avançant amb la preparacio de la nova edició del Mobile World Congress, que tornarà a la capital catalana del 28 de juny a l’1 de juliol.

Les jornades reAct consoliden l’aposta de Barcelona per un nou model econòmic més competitiu, sostenible i equitatiu

Barcelona ha celebrat avui l’acte de cloenda de les jornades de treball reAct, on persones expertes de diferents àmbits han debatut durant quatre dies sobre les prioritats de la nova agenda econòmica per als propers 10 anys. Les sessions s’han articulat sobre diferents eixos a l’entorn de com reactivar l’economia post-Covid i repensar com construir una ciutat més competitiva, resilient i sostenible, amb taules de treball sobre Barcelona com a capital digital, referent en economia verda, “Sports tech”, economia blava i la nova ocupació.
  

Barcelona posa en marxa nous ajuts econòmics a empreses per incentivar la contractació de 500 persones en situació d’atur

L’Ajuntament de Barcelona farà possible la creació de fins a 500 nous llocs de treball gràcies a 2,75 milions d’euros d’ajuts directes a empreses de la ciutat i àrea metropolitana que necessitin fer créixer la seva plantilla però la conjuntura de crisi i inestabilitat provocada per la Covid-19 hagi estat un factor desfavorable a l’hora de contractar. Aquesta és l’aportació més gran feta en un programa similar per incentivar les contractacions.

Barcelona destinarà 3,2 milions a finançar projectes de proximitat de reactivació de l’economia amb la convocatòria “Impulsem el que fas”

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, anuncia l’inici de la cinquena convocatòria d’Impulsem el que fas, un programa que ja s’ha consolidat com aposta clara d’impulsar l’economia als barris i als districtes de la ciutat, a través d’injeccions econòmiques que permeten a nous projectes locals finançar-se i començar la seva activitat. Com a particularitat, aquest any Impulsem el que fas està dotat del pressupost municipal més alt fins ara, 3,2 milions d’euros, que es traduiran en la creació de fins a 150 nous projectes finançats, amb l’objectiu de reactivar l’economia, ara mateix marcada pel context de pandèmia.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona atreu inversions per valor de 22 milions d’euros i que generen prop de 400 nous llocs de treball al 2020

L’Ajuntament de Barcelona va captar l’any passat inversions a la ciutat per valor de 22 milions d’euros i que van generar uns 400 llocs de treball. Aquesta tasca es va desenvolupar a través de Promoció Econòmica Internacional, de la Direcció de Promoció de Ciutat, i de l’aterratge d’empreses del Servei de Business Landing de Barcelona Activa.

L’Ajuntament posa en marxa el Club de la Feina, un espai de suport a la recerca de feina per als joves

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Joventut i en col·laboració amb Barcelona Activa, engega avui en tots els serveis infoJOVE de la ciutat el Club de la Feina, un servei de suport a la recerca de feina adreçada a joves de 16 a 35 anys. A través del suport i l’acompanyament expert s’ofereix orientació laboral i eines per millorar la recerca de feina i l’ocupabilitat dels i les joves.

L’Ajuntament de Barcelona, Fundación Telefónica i la Generalitat de Catalunya posen en marxa 42 Barcelona, el campus de programació més innovador del món

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa; Fundación Telefónica i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya sumen esforços i aposten pel model pedagògic innovador i disruptiu de 42, amb la posada en marxa del campus de Barcelona al Parc Tecnològic de Barcelona Activa. 42 Barcelona obrirà les seves portes el segon semestre de 2021 en un espai de 1.622 m2 amb capacitat per a 600 estudiants. El model 42 està avalat pel seu èxit d’inserció laboral en més de 20 campus de tot el mon, amb l’objectiu de formar els i les professionals digitals del futur per a un mercat laboral canviant que requereix noves competències digitals i transversals.

140 persones ajuden voluntàriament a buscar feina a través d’una xarxa de mentoria impulsada per Barcelona Activa

Barcelona Activa ha reunit virtualment la xarxa de mentoria creada per ajudar, guiar i donar suport a persones en cerca de feina, amb motiu de la segona convenció d’aquesta xarxa per a la reactivació laboral. Hi han participat 140 mentors i mentores que, de manera voluntària, acompanyen i encoratgen persones en situació d’atur, a aconseguir nous reptes i trobar noves ocupacions.

L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies avancen en la creació d’un model integral de polítiques d’ocupació a la ciutat

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han signat aquest matí un conveni entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Barcelona Activa per reforçar la col·laboració, coordinació i treball conjunt entre les dues administracions en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació a la ciutat.

Oberta la convocatòria de 50 places d’ocupació per a persones amb discapacitat per revisar l’accessibilitat dels espais de joc infantil

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha obert la convocatòria per a la contractació de 50 places per a persones amb discapacitat i/o trastorn de salut mental per col·laborar en la revisió de l’accessibilitat de les àrees de joc infantil de la ciutat de Barcelona. Les places ofertes són de tècnic/a auxiliar i d’ajudant/a i les contractacions seran efectives a partir del mes de novembre del 2020.

Pacte per fomentar una nova mobilitat laboral a Barcelona

La COVID-19 i el confinament i la distància social que ha s’han hagut de decretar per evitar la propagació del virus, han capgirat els patrons i hàbits de mobilitat a gairebé totes les grans conurbacions urbanes del món, entre elles Barcelona i la seva àrea metropolitana. Durant els mesos de vigència de l’Estat d’Alarma s’ha registrat una dràstica reducció de la mobilitat i canvis en el repartiment modal habitual, que a dia d’avui encara es mantenen, observant-se una major recuperació dels desplaçaments en vehicle privat en relació als desplaçaments en transport públic.

Bizbarcelona reconeix 11 projectes per la seva contribució en temps de la Covid-19

L’acte presidit pel primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va aplegar els finalistes i diversos representants d’entitats lligades al món econòmic i l’ecosistema emprenedor de Barcelona. En paraules del tinent durant el lliurament de premis: “Aquests guardons volen reconèixer a totes aquelles persones i empreses que han fet possible que la ciutat no s’hagi aturat econòmica, social i culturalment durant la pandèmia”.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona Global i l’Ajuntament de Barcelona signen el Protocol de Col·laboració per Barcelona&Partners per impulsar l’atracció d’inversions i la creació de llocs de treball

Barcelona & Partners, una iniciativa de Barcelona Global amb vocació públicoprivada, identificarà i acompanyarà l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió i activitat econòmica de qualitat i amb capacitat de transformació de la ciutat i de creació de llocs de treball

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, junts per reactivar les empreses, l’emprenedoria i el treball

Enguany Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebraran plegats tres dies: del 21 al 23 de setembre, i amb format presencial, amb el compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció, i també virtual. L’objectiu és, especialment en aquest 2020, contribuir a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats de treball. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres institucions i entitats dedicades a la promoció econòmica del territori, tindrà lloc en un moment clau per impulsar l’activitat econòmica i adaptar els negocis, el mercat laboral i el talent al nou escenari sorgit amb la pandèmia.

Pla de xoc per l’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona per fer front a l’impacte de la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha injectat 6 milions d’euros a un pla d’impuls d’ocupació a la ciutat per fer front a l’impacte de la pandèmia, protegir el treball i fomentar els llocs de d’ocupació de qualitat, amb immediatesa i com a mesura extraordinària. Un pla de xoc que inclou 4,2M€ d’un fons Covid per fer front a la pandèmia i 1,8M que s’hi destinen a plans d’ocupació extraordinaris per contribuir a la recuperació social i econòmica de la ciutat.

Comença el pagament de les subvencions a les persones treballadores en règim d’autònoms

L’Ajuntament de Barcelona inicia avui el pagament de l’ajut municipal Autòno+ per a les persones treballadores en règim d’autònoms. En un mes després de l’obertura de la convocatòria, les persones sol·licitants de la subvenció comencen a rebre l’ingrés d’un pagament únic de 300 euros per poder afrontar les dificultats econòmiques derivades de la crisi de la Covid-19. Fins ara, el conjunt de sol·licituds rebudes suposen un atorgament de més de 4 milions i mig d’euros a 16.000 professionals, una xifra que representa el 95% de la dotació total del programa, 5 milions d’euros.

Barcelona Activa rep 4 reconeixements de Nacions Unides per les solucions aportades en matèria laboral, social i econòmica durant la crisi de la Covid-19

En el marc de la campanya del Pacte Mundial de Nacions Unides Accions d’impacte per a combatre els efectes de la COVID-19, que dona a conèixer les bones pràctiques en responsabilitat social dutes a terme durant l’emergència sanitària, Barcelona Activa ha rebut quatre reconeixements per les decisions aplicades en matèria laboral, social i econòmica.

Més de 1.300 persones s’han adreçat a Barcelona Activa per protegir els seus drets laborals davant la crisi de la Covid19

Els Punts de Defensa de Drets Laborals de Barcelona Activa, dedicats a l’assessorament gratuït sobre qüestions legals i drets laborals de les persones treballadores, han atès més de 1.300 sol·licituds durant l’emergència sanitària; una xifra que és cinc vegades més alta que en el mateix període de l’any anterior i, a més, ha realitzat més atencions que en tot el 2019.

Comença la iniciativa FAQs Activa Live de Barcelona Activa per respondre les preguntes més freqüents sobre recerca de feina, emprenedoria i empreses

Es tractaran les qüestions que més inquietud generen en aquests moments d’incertesa cada dijous a les 17:00 hores en directe a Instagram amb l’assessorament de persones expertes. Més de 14.000 persones i 2.000 empreses han estat ateses i s’han resolt 1.000 consultes sobre drets laborals des de l’inici de l’estat d’alarma

L’Ajuntament insta Nissan a prendre mesures que reverteixin el bloqueig a les plantes de Barcelona i l’àrea metropolitana

La Comissió de Plenari d’Economia i Hisenda ha aprovat avui una declaració institucional subscrita per tots els grups polítics municipals on insta Nissan a mantenir el compromís amb les plantes de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, i a prendre mesures que permetin capgirar la situació actual, com adjudicar-hi la producció d’un nou model de vehicle

Demà comença el període d’inscripcions per a rebre l’ajut econòmic complementari a autònoms

Aquesta mesura dissenyada des de l’Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa i la col·laboració de diferents agents socials i econòmics, vol garantir que barcelonins i barcelonines del col·lectiu autònom percebin el 100% de la base de cotització mínima, ja que amb la Prestació Extraordinària del Govern espanyol RD8/2020, de 17 de març, i amb els 300 euros d’aquest ajut, podran percebre la base mínima de cotització. Aquests 300 euros, en pagament únic, arribaran a uns 16.500 beneficiaris, fins esgotar els 5 milions d’euros destinats per aquest programa excepcional.