Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

L’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona i segueix creixent en serveis

L’smou, l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, segueix creixent. A partir d’ara, l’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona, facilitant-ne el seu ús als usuaris de vehicles elèctrics i permetent-ne la recàrrega directament a través del mòbil i de manera molt senzilla. Només caldrà que els usuaris de vehicles elèctrics es registrin a l’smou per començar a utilitzar el servei.

Gairebé 90.000 persones més grans de 64 anys viuen soles a Barcelona, un nou màxim històric

Al voltant d’una cinquena part de les persones que viuen a Barcelona tenen més de 64 anys. Aquesta xifra ha anat creixent des de començaments de segle i ha assolit un nou màxim històric durant l’any 2018, fins a les gairebé 350.000 persones. Així ho assenyala el nou informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que afegeix un segon indicador a l’envelliment progressiu de la societat: unes 90.000 d’aquestes persones viuen soles a casa seva. Aquesta situació afecta majoritàriament a les dones i augmenta progressivament amb l’edat.

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Can Batlló rep el premi Bonaplata a la rehabilitació del patrimoni industrial

L’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) ha rebut el premi Bonaplata a la rehabilitació del patrimoni industrial que concedeix l’Associació Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial (AMCTAIC). La intervenció, dissenyada per l’arquitecte Josep Maria Julià i Capdevila, busca preservar i emfatitzar els trets característics de l’arquitectura industrial, mantenint valors històrics i arquitectònics i potenciant els elements originals de la façana.

Prop de 500 cantaires de seixanta anys o més partipen en el Canta Gran 2019

La regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional, Marga Marí-Klose, ha remarcat que “vosaltres, les persones grans heu aixecat la ciutat dia a dia. I ara que esteu en el moment de la jubilació ho seguiu fent. Gràcies pel vostre esforç quotidià per fer una Barcelona més humana”.

L’Ajuntament lliura les claus dels habitatges per a joves de Can Fabra, al barri de Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat els habitatges destinats a joves d’entre 18 i 35 anys de la promoció construïda per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) al recinte fabril de Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu. També s’han lliurat les claus de 5 d’aquests habitatges a l’ICUB, que els gestionarà com a residències d’artistes que treballen a la xarxa de fàbriques de creació i que fan estades a la ciutat a través d’intercanvis.

Barcelona participa a la conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, l’OIDP

L’Ajuntament de Barcelona participa a la XIX conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa que enguany se celebra a Iztapalapa, districte de Ciutat de Mèxic i que va prendre el relleu a Barcelona com a ciutat que va acollir-ne l’edició anterior. Aquest any hi participen representants de més d’una vintena de països d’arreu del món.
  

L’Escola de Segones Oportunitats, a ple rendiment

L’Escola Municipal de Segones Oportunitats funciona ja a ple rendiment com a projecte pilot amb una trentena de nois i noies en situació de vulnerabilitat social per tal d’acompanyar-los en la reconstrucció de les seves trajectòries vitals i educatives. És un servei que compta amb la col·laboració de l’IMSS i la col·laboració del Consorci d’Educació i Barcelona Activa.

Barcelona Activa dona empenta al creixement d’empreses en una nova edició del programa Axelera

Barcelona Activa dona una empenta a empreses que vulguin créixer, a través de la nova edició del programa Axelera. Aquest programa, amb un nom que fa referència a l’acceleració empresarial, seleccionarà 30 empreses amb alt potencial de creixement de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i les acompanyarà en la definició dels seus plans d’expansió i la seva implantació.

Barcelona Activa destinarà el 53% del pressupost a potenciar programes i serveis per a una ocupació de qualitat

Barcelona Activa ha presentat els eixos prioritaris d’actuació per lluitar contra l’atur i la precarietat laboral, que es concretaran en un nou acord de ciutat per l’ocupació de qualitat per a tothom. Aquest eixos, fixats durant la reunió de balanç de la Comissió Rectora de l’Estratègia d’Ocupació de Barcelona i durant el Consell d’Administració de la Societat, es caracteritzen per un acompanyament a les persones que es troben en situació de millora laboral i un seguit de pautes per aconseguir nous motors que generin riquesa a Barcelona, millorant la competitivitat empresarial i l’economia de la ciutat.

Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya treballaran per pal·liar la temporalitat en l’ocupació en sectors estratègics per a Barcelona

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, s’ha reunit avui al Parlament de Catalunya amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, per abordar les línies principals de col·laboració d’ambdues institucions en matèria de foment de l’ocupació. A la reunió també hi ha assistit la recent nomenada comissionada de Promoció de l’ocupació i polítiques contra la precarietat, Raquel Gil, que serà l’encarregada executiva des de la primera tinència d’alcaldia de les accions de govern en aquest àmbit

La formació online del Cibernàrium supera les 50.000 inscripcions

Barcelona Activa ha incorporat noves activitats de formació online al catàleg de capacitació tecnològica del Cibernàrium. Són cursos de curta durada i amb enfocament pràctic. Les més de 100 activitats disponibles han superat les 50.000 inscripcions des del seu llançament el juliol de 2017.

El 70% de joves entre 16 a 25 anys de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa troba feina o torna al sistema educatiu

El Primer Tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, s’ha reunit avui amb un grup d’antics-alumnes de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa i ha fet balanç d’aquesta mesura ocupacional. Es tracta de joves d’entre 16 i 25 anys residents a barris amb desigualtats socioeconòmiques, que gràcies al seu pas per les Cases d’Oficis, han trobat formació i obtingut experiència laboral.

Barcelona Activa estrena 25 cursos online per donar eines a persones en recerca de feina

L’entitat municipal de l’Ajuntament de Barcelona per al desenvolupament econòmic i local Barcelona Activa, inicia una nova proposta formativa online per a la capacitació en la recerca de feina i el desenvolupament de les competències. A l’actual oferta presencial del Programa Barcelona Treball s’incorporen 25 noves càpsules online amb l’objectiu d’adaptar l’oferta formativa a les necessitats i els temps disponibles de les persones que decideixen desenvolupar competències transversals i ampliar eines de contacte amb el mercat de treball.

L’Ajuntament de Barcelona destina 2,3M€ a una nova edició d’ajuts per promoure l’economia de proximitat i l’economia social i solidària

Fins el proper 29 de maig l’Ajuntament de Barcelona té oberta una nova convocatòria de les línies d’ajuts d’Impulsem el que Fas i Enfortim l’Economia Social i Solidària, amb una dotació total de 2,3M€, per subvencionar projectes que fomenten l’economia als barris i districtes, la innovació socioeconòmica, el turisme sostenible i l’economia social i solidària.

Catalunya i Barcelona premiades de nou pel grup Financial Times en captació d’inversions i la retenció del talent

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, a través d’INCASÒL, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​renoven per onzè any consecutiu a MIPIM 2019 el seu compromís per promocionar models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. MIPIM enguany arriba a la seva edició número 30 i s’ha convertit en la principal fira immobiliària del món, que se celebrarà des de demà dimarts 12 al 15 de març a Cannes (França).

L’accés al mercat, l’assessorament i els drets laborals, objectius principals del Saló de l’Ocupació Juvenil

L’orientació laboral de joves en recerca de feina serà l’eix principal sobre el qual es centrarà l’edició del Saló de l’Ocupació Juvenil. A través de diferents itineraris confeccionats en funció dels possibles perfils presents, el saló ajudarà al jovent enfocar la seva carrera laboral i a connectar amb empreses i entitats que ofereixen experiència i pràctiques.

L’Ajuntament de Barcelona i la UOC impulsaran la millora de les competències digitals de la ciutadania

El 43% dels llocs de treball que s’aniran creant fins al 2030 requeriran persones altament qualificades, segons la Comissió Europea. Només és possible encarar aquesta demanda mitjançant l’educació i la formació al llarg de la vida, fent un èmfasi especial en les competències digitals, entre altres. Per a apoderar digitalment la població, l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de Barcelona Activa, i la UOC han signat un conveni per a impulsar la millora de les competències digitals de la ciutadania.