Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

Ciutat Meridiana estrena un nou parc amb zona esportiva

El districte de Nou Barris celebra aquesta tarda la inauguració del futur Parc de l’Aqüeducte tot coincidint amb el primer dia d’activitats de la Festa Major de Ciutat Meridiana. Situat a l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana, esdevé un espai verd de 12.260 m2 que aplega diferents zones d’estada i espais lúdics per als veïns i veïnes del barri.

Barcelona acollirà el Congrés Internacional d’Arxius l’octubre del 2025

La ciutat de Barcelona ha estat escollida seu del Congrés Internacional d’Arxius de l’ICA (International Council on Archives), previst l’octubre del 2025. El Consell Internacional dels Arxius és l’organisme internacional creat el 1948 sota la tutela de la UNESCO, que té com a objectiu garantir una gestió documental eficaç, preservar i posar a disposició el patrimoni arxivístic mundial mitjançant els arxius i professionals de tot el món.  L’ICA promou cada quatre anys la celebració d’un congrés mundial per reunir professionals del sector i debatre sobre les inquietuds i els projectes dels arxius a escala mundial.

La Guàrdia Urbana intervé més de 2 milions de llavors i 15 quilograms de marihuana

Agents de la Divisió Territorial, de la Unitat d’Investigació i de la Unitat de Suport Diürn de la Guàrdia Urbana de Barcelona van portar a terme dimecres passat un operatiu amb l’objectiu d’inspeccionar locals de tota la ciutat especialitzats en la venda de productes i altres activitats relacionades amb el cànnabis (growshops) en el marc de l’Operació Cànem.

Barcelona ret homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón

Aquesta tarda el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte d’homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort. A l’acte hi han participat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jose Creuheras, president del Grup Planeta, i MariCarmen Bellver, vídua de l’escriptor.

L’Ajuntament aprova el projecte de rehabilitació integral del Museu Martorell

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte de rehabilitació integral del Museu Martorell, tràmit que permetrà, en els propers dies, iniciar el procediment de licitació de les primeres obres que es preveu tirar endavant en aquest històric equipament, amb la perspectiva d’iniciar els treballs la propera tardor, i amb un import de licitació de gairebé 2.645.000€.

Jaume Collboni crida a institucions i agents econòmics a projectar conjuntament al món la “Barcelona del sí”

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha fet avui una crida perquè el conjunt d’institucions i agents econòmics de la ciutat treballin conjuntament perquè la ciutat es percebi al món com la “Barcelona del sí”. En el marc de la reunió del Cercle d’Economia 2021: #2021RCE: La gran reconstrucció. Reptes i oportunitats per a l’empresa, l’economia i la política”, Collboni ha destacat que “aquest treball conjunt s’ha de transformar en projectes estratègics de ciutat, equipaments fonamentals, i aquells de caràcter estructural” i ha recordat que tots aquests elements es troben en l’agenda econòmica que el consistori ha plantejat per a la propera dècada, el “BCN Green Deal”.

Barcelona celebra un concert commemoratiu del Dia de l’Orgull LGTBI el 28 de juny

L’Ajuntament de Barcelona i el Pride! BCN han establert una coproducció per celebrar un concert commemoratiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el proper 28 de juny. L’esdeveniment comptarà amb les actuacions dels artistes i grups musicals Rigoberta Bandini, Camela, Hidrogenesse, Ricky Merino i Joan Colomo. A més, també actuaran les agrupacions corals LGTBI de la ciutat, els Barcelona Rainbow Singers i els Barcelona Gay Men’s Chorus.
  

Comença el període per sol·licitar els nous ajuts de fins a 6.000 euros per a la contractació de persones en atur

L’Ajuntament de Barcelona destina 2,75 milions per a aquelles empreses de la ciutat i àrea metropolitana que tenen capacitat de generar llocs de treball i contractin persones empadronades a la ciutat. Aquests ajuts incentiven l’ocupació de qualitat, amb contractes a jornada completa i d’un mínim de sis mesos, i arribarà a crear uns 500 llocs nous de feina. Els nous ajuts Crea Feina Plus tindran un import superior si els contractes es fan a joves menors de 30 anys, persones de més de 45, o si es contracten dones. La sol·licitud dels ajuts (per contractes formalitzats des de l’1 de gener de 2021) es pot fer a través del web barcelonactiva.cat/creafeinaplus

Barcelona crea la Taula reAct de projectes tractors de l’economia i l’ocupació com espai estable de diàleg per a la reactivació de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona crea una Taula d’Empreses Tractores de l’Economia i l’Ocupació amb representants de les principals companyies establertes a Catalunya i altres agents econòmics per tal de treballar conjuntament en la reactivació de la ciutat per als propers anys, conscients del seu paper com a locomotores de l’economia local.

Barcelona posa en marxa nous ajuts econòmics a empreses per incentivar la contractació de 500 persones en situació d’atur

L’Ajuntament de Barcelona farà possible la creació de fins a 500 nous llocs de treball gràcies a 2,75 milions d’euros d’ajuts directes a empreses de la ciutat i àrea metropolitana que necessitin fer créixer la seva plantilla però la conjuntura de crisi i inestabilitat provocada per la Covid-19 hagi estat un factor desfavorable a l’hora de contractar. Aquesta és l’aportació més gran feta en un programa similar per incentivar les contractacions.

Barcelona destinarà 3,2 milions a finançar projectes de proximitat de reactivació de l’economia amb la convocatòria “Impulsem el que fas”

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, anuncia l’inici de la cinquena convocatòria d’Impulsem el que fas, un programa que ja s’ha consolidat com aposta clara d’impulsar l’economia als barris i als districtes de la ciutat, a través d’injeccions econòmiques que permeten a nous projectes locals finançar-se i començar la seva activitat. Com a particularitat, aquest any Impulsem el que fas està dotat del pressupost municipal més alt fins ara, 3,2 milions d’euros, que es traduiran en la creació de fins a 150 nous projectes finançats, amb l’objectiu de reactivar l’economia, ara mateix marcada pel context de pandèmia.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona atreu inversions per valor de 22 milions d’euros i que generen prop de 400 nous llocs de treball al 2020

L’Ajuntament de Barcelona va captar l’any passat inversions a la ciutat per valor de 22 milions d’euros i que van generar uns 400 llocs de treball. Aquesta tasca es va desenvolupar a través de Promoció Econòmica Internacional, de la Direcció de Promoció de Ciutat, i de l’aterratge d’empreses del Servei de Business Landing de Barcelona Activa.

L’Ajuntament posa en marxa el Club de la Feina, un espai de suport a la recerca de feina per als joves

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Joventut i en col·laboració amb Barcelona Activa, engega avui en tots els serveis infoJOVE de la ciutat el Club de la Feina, un servei de suport a la recerca de feina adreçada a joves de 16 a 35 anys. A través del suport i l’acompanyament expert s’ofereix orientació laboral i eines per millorar la recerca de feina i l’ocupabilitat dels i les joves.

L’Ajuntament de Barcelona, Fundación Telefónica i la Generalitat de Catalunya posen en marxa 42 Barcelona, el campus de programació més innovador del món

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa; Fundación Telefónica i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya sumen esforços i aposten pel model pedagògic innovador i disruptiu de 42, amb la posada en marxa del campus de Barcelona al Parc Tecnològic de Barcelona Activa. 42 Barcelona obrirà les seves portes el segon semestre de 2021 en un espai de 1.622 m2 amb capacitat per a 600 estudiants. El model 42 està avalat pel seu èxit d’inserció laboral en més de 20 campus de tot el mon, amb l’objectiu de formar els i les professionals digitals del futur per a un mercat laboral canviant que requereix noves competències digitals i transversals.

140 persones ajuden voluntàriament a buscar feina a través d’una xarxa de mentoria impulsada per Barcelona Activa

Barcelona Activa ha reunit virtualment la xarxa de mentoria creada per ajudar, guiar i donar suport a persones en cerca de feina, amb motiu de la segona convenció d’aquesta xarxa per a la reactivació laboral. Hi han participat 140 mentors i mentores que, de manera voluntària, acompanyen i encoratgen persones en situació d’atur, a aconseguir nous reptes i trobar noves ocupacions.

L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies avancen en la creació d’un model integral de polítiques d’ocupació a la ciutat

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han signat aquest matí un conveni entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Barcelona Activa per reforçar la col·laboració, coordinació i treball conjunt entre les dues administracions en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació a la ciutat.

Oberta la convocatòria de 50 places d’ocupació per a persones amb discapacitat per revisar l’accessibilitat dels espais de joc infantil

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha obert la convocatòria per a la contractació de 50 places per a persones amb discapacitat i/o trastorn de salut mental per col·laborar en la revisió de l’accessibilitat de les àrees de joc infantil de la ciutat de Barcelona. Les places ofertes són de tècnic/a auxiliar i d’ajudant/a i les contractacions seran efectives a partir del mes de novembre del 2020.

Pacte per fomentar una nova mobilitat laboral a Barcelona

La COVID-19 i el confinament i la distància social que ha s’han hagut de decretar per evitar la propagació del virus, han capgirat els patrons i hàbits de mobilitat a gairebé totes les grans conurbacions urbanes del món, entre elles Barcelona i la seva àrea metropolitana. Durant els mesos de vigència de l’Estat d’Alarma s’ha registrat una dràstica reducció de la mobilitat i canvis en el repartiment modal habitual, que a dia d’avui encara es mantenen, observant-se una major recuperació dels desplaçaments en vehicle privat en relació als desplaçaments en transport públic.

Bizbarcelona reconeix 11 projectes per la seva contribució en temps de la Covid-19

L’acte presidit pel primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va aplegar els finalistes i diversos representants d’entitats lligades al món econòmic i l’ecosistema emprenedor de Barcelona. En paraules del tinent durant el lliurament de premis: “Aquests guardons volen reconèixer a totes aquelles persones i empreses que han fet possible que la ciutat no s’hagi aturat econòmica, social i culturalment durant la pandèmia”.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona Global i l’Ajuntament de Barcelona signen el Protocol de Col·laboració per Barcelona&Partners per impulsar l’atracció d’inversions i la creació de llocs de treball

Barcelona & Partners, una iniciativa de Barcelona Global amb vocació públicoprivada, identificarà i acompanyarà l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió i activitat econòmica de qualitat i amb capacitat de transformació de la ciutat i de creació de llocs de treball

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, junts per reactivar les empreses, l’emprenedoria i el treball

Enguany Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebraran plegats tres dies: del 21 al 23 de setembre, i amb format presencial, amb el compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció, i també virtual. L’objectiu és, especialment en aquest 2020, contribuir a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats de treball. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres institucions i entitats dedicades a la promoció econòmica del territori, tindrà lloc en un moment clau per impulsar l’activitat econòmica i adaptar els negocis, el mercat laboral i el talent al nou escenari sorgit amb la pandèmia.

Pla de xoc per l’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona per fer front a l’impacte de la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha injectat 6 milions d’euros a un pla d’impuls d’ocupació a la ciutat per fer front a l’impacte de la pandèmia, protegir el treball i fomentar els llocs de d’ocupació de qualitat, amb immediatesa i com a mesura extraordinària. Un pla de xoc que inclou 4,2M€ d’un fons Covid per fer front a la pandèmia i 1,8M que s’hi destinen a plans d’ocupació extraordinaris per contribuir a la recuperació social i econòmica de la ciutat.

Comença el pagament de les subvencions a les persones treballadores en règim d’autònoms

L’Ajuntament de Barcelona inicia avui el pagament de l’ajut municipal Autòno+ per a les persones treballadores en règim d’autònoms. En un mes després de l’obertura de la convocatòria, les persones sol·licitants de la subvenció comencen a rebre l’ingrés d’un pagament únic de 300 euros per poder afrontar les dificultats econòmiques derivades de la crisi de la Covid-19. Fins ara, el conjunt de sol·licituds rebudes suposen un atorgament de més de 4 milions i mig d’euros a 16.000 professionals, una xifra que representa el 95% de la dotació total del programa, 5 milions d’euros.

Barcelona Activa rep 4 reconeixements de Nacions Unides per les solucions aportades en matèria laboral, social i econòmica durant la crisi de la Covid-19

En el marc de la campanya del Pacte Mundial de Nacions Unides Accions d’impacte per a combatre els efectes de la COVID-19, que dona a conèixer les bones pràctiques en responsabilitat social dutes a terme durant l’emergència sanitària, Barcelona Activa ha rebut quatre reconeixements per les decisions aplicades en matèria laboral, social i econòmica.

Més de 1.300 persones s’han adreçat a Barcelona Activa per protegir els seus drets laborals davant la crisi de la Covid19

Els Punts de Defensa de Drets Laborals de Barcelona Activa, dedicats a l’assessorament gratuït sobre qüestions legals i drets laborals de les persones treballadores, han atès més de 1.300 sol·licituds durant l’emergència sanitària; una xifra que és cinc vegades més alta que en el mateix període de l’any anterior i, a més, ha realitzat més atencions que en tot el 2019.

Comença la iniciativa FAQs Activa Live de Barcelona Activa per respondre les preguntes més freqüents sobre recerca de feina, emprenedoria i empreses

Es tractaran les qüestions que més inquietud generen en aquests moments d’incertesa cada dijous a les 17:00 hores en directe a Instagram amb l’assessorament de persones expertes. Més de 14.000 persones i 2.000 empreses han estat ateses i s’han resolt 1.000 consultes sobre drets laborals des de l’inici de l’estat d’alarma