Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona aprova el Pla de Subvencions 2021-2023, que preveu la convocatòria de 288 milions d’euros per a iniciatives d’interès públic o social

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023, el full de ruta de les convocatòries de subvencions que s’atorgaran durant aquests tres anys. De fet, el document ja recull la quantitat prevista per aquests ajuts, que és d’un total de 288 milions d’euros, uns 96 milions anuals.

L’estació d’Ernest Lluch de la línia 5 de metro obre portes

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei avui diumenge, 25 de juliol, de l’estació Ernest Lluch de la línia 5 de metro, situada a la carretera de Collblanc en la intersecció amb el camí de la Torre Melina i el carrer d’Ernest Lluch, al límit entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. L’estació està intercalada entre les de Collblanc i Pubillla Cases, i serà la número 20 de les situades totalment o en part al terme de l’Hospitalet.

El CEM Guineueta estrena nova pista poliesportiva

El CEM Guineueta estrena nou equipament amb pista poliesportiva semicoberta, vestidors i grades per espectadors des d’aquesta primavera. El pavelló es posa en marxa després de dos anys d’obres, inclosa l’aturada a causa de la situació sanitària, i ha suposat una inversió de 3,1M €.

El Plenari aprova inicialment declarar Barcelona àrea de mercat d’habitatge tens

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat inicialment, amb el vot a favor dels grups del Govern (BComú i PSC), ERC i Junts, i el contrari de Cs, PP, BCNxCanvi i la regidora no adscrita, declarar Barcelona àrea de mercat d’habitatge tens, d’acord amb la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatges.

El Plenari del Consell Municipal aprova les Medalles d’Honor de Barcelona 2021

La sessió plenària del Consell Municipal ha aprovat avui les Medalles d’Honor de Barcelona 2021. Amb aquest guardó, l’Ajuntament reconeix els veïns, les veïnes i les entitats de la ciutat que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i dels valors cívics.

Arriba una nova edició de les Grades Obertes al Canòdrom

El cinema a la fresca torna aquest estiu al districte de Sant Andreu gràcies a una nova edició de les Grades Obertes al Canòdrom. Avui s’inicia el cicle de cinema a la fresca on es podrà veure el millor cinema de ciència-ficció amb perspectiva de gènere.

Jordi Cuixart, pregoner de la Festa Major de Gràcia

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, serà el pregoner de la Festa Major de Gràcia 2021. Cuixart, que és veí de la Vila de Gràcia, obrirà la festa amb la lectura del pregó el pròxim dissabte 14 d’agost a la tarda.

S’inaugura el nou Casal de Gent Gran de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu

El barri de Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, obre les portes del nou Casal de Gent Gran, un equipament de proximitat que ofereix a les persones grans del barri un espai de relació i d’intercanvi amb una àmplia oferta d’activitats lúdiques per fomentar l’envelliment actiu i la participació activa en la comunitat. Aquest dijous i divendres s’han programat visites concertades per al veïnat i les entitats del barri i al setembre s’iniciarà l’activitat regular.
  

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, junts per reactivar les empreses, l’emprenedoria i el treball

Enguany Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebraran plegats tres dies: del 21 al 23 de setembre, i amb format presencial, amb el compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció, i també virtual. L’objectiu és, especialment en aquest 2020, contribuir a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats de treball. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres institucions i entitats dedicades a la promoció econòmica del territori, tindrà lloc en un moment clau per impulsar l’activitat econòmica i adaptar els negocis, el mercat laboral i el talent al nou escenari sorgit amb la pandèmia.

Pla de xoc per l’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona per fer front a l’impacte de la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha injectat 6 milions d’euros a un pla d’impuls d’ocupació a la ciutat per fer front a l’impacte de la pandèmia, protegir el treball i fomentar els llocs de d’ocupació de qualitat, amb immediatesa i com a mesura extraordinària. Un pla de xoc que inclou 4,2M€ d’un fons Covid per fer front a la pandèmia i 1,8M que s’hi destinen a plans d’ocupació extraordinaris per contribuir a la recuperació social i econòmica de la ciutat.

Comença el pagament de les subvencions a les persones treballadores en règim d’autònoms

L’Ajuntament de Barcelona inicia avui el pagament de l’ajut municipal Autòno+ per a les persones treballadores en règim d’autònoms. En un mes després de l’obertura de la convocatòria, les persones sol·licitants de la subvenció comencen a rebre l’ingrés d’un pagament únic de 300 euros per poder afrontar les dificultats econòmiques derivades de la crisi de la Covid-19. Fins ara, el conjunt de sol·licituds rebudes suposen un atorgament de més de 4 milions i mig d’euros a 16.000 professionals, una xifra que representa el 95% de la dotació total del programa, 5 milions d’euros.

Barcelona Activa rep 4 reconeixements de Nacions Unides per les solucions aportades en matèria laboral, social i econòmica durant la crisi de la Covid-19

En el marc de la campanya del Pacte Mundial de Nacions Unides Accions d’impacte per a combatre els efectes de la COVID-19, que dona a conèixer les bones pràctiques en responsabilitat social dutes a terme durant l’emergència sanitària, Barcelona Activa ha rebut quatre reconeixements per les decisions aplicades en matèria laboral, social i econòmica.

Més de 1.300 persones s’han adreçat a Barcelona Activa per protegir els seus drets laborals davant la crisi de la Covid19

Els Punts de Defensa de Drets Laborals de Barcelona Activa, dedicats a l’assessorament gratuït sobre qüestions legals i drets laborals de les persones treballadores, han atès més de 1.300 sol·licituds durant l’emergència sanitària; una xifra que és cinc vegades més alta que en el mateix període de l’any anterior i, a més, ha realitzat més atencions que en tot el 2019.

Comença la iniciativa FAQs Activa Live de Barcelona Activa per respondre les preguntes més freqüents sobre recerca de feina, emprenedoria i empreses

Es tractaran les qüestions que més inquietud generen en aquests moments d’incertesa cada dijous a les 17:00 hores en directe a Instagram amb l’assessorament de persones expertes. Més de 14.000 persones i 2.000 empreses han estat ateses i s’han resolt 1.000 consultes sobre drets laborals des de l’inici de l’estat d’alarma

L’Ajuntament insta Nissan a prendre mesures que reverteixin el bloqueig a les plantes de Barcelona i l’àrea metropolitana

La Comissió de Plenari d’Economia i Hisenda ha aprovat avui una declaració institucional subscrita per tots els grups polítics municipals on insta Nissan a mantenir el compromís amb les plantes de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, i a prendre mesures que permetin capgirar la situació actual, com adjudicar-hi la producció d’un nou model de vehicle

Demà comença el període d’inscripcions per a rebre l’ajut econòmic complementari a autònoms

Aquesta mesura dissenyada des de l’Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa i la col·laboració de diferents agents socials i econòmics, vol garantir que barcelonins i barcelonines del col·lectiu autònom percebin el 100% de la base de cotització mínima, ja que amb la Prestació Extraordinària del Govern espanyol RD8/2020, de 17 de març, i amb els 300 euros d’aquest ajut, podran percebre la base mínima de cotització. Aquests 300 euros, en pagament únic, arribaran a uns 16.500 beneficiaris, fins esgotar els 5 milions d’euros destinats per aquest programa excepcional.

L’Escola de Segones Oportunitats, a ple rendiment

L’Escola Municipal de Segones Oportunitats funciona ja a ple rendiment com a projecte pilot amb una trentena de nois i noies en situació de vulnerabilitat social per tal d’acompanyar-los en la reconstrucció de les seves trajectòries vitals i educatives. És un servei que compta amb la col·laboració de l’IMSS i la col·laboració del Consorci d’Educació i Barcelona Activa.

Barcelona Activa dona empenta al creixement d’empreses en una nova edició del programa Axelera

Barcelona Activa dona una empenta a empreses que vulguin créixer, a través de la nova edició del programa Axelera. Aquest programa, amb un nom que fa referència a l’acceleració empresarial, seleccionarà 30 empreses amb alt potencial de creixement de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i les acompanyarà en la definició dels seus plans d’expansió i la seva implantació.

Barcelona Activa destinarà el 53% del pressupost a potenciar programes i serveis per a una ocupació de qualitat

Barcelona Activa ha presentat els eixos prioritaris d’actuació per lluitar contra l’atur i la precarietat laboral, que es concretaran en un nou acord de ciutat per l’ocupació de qualitat per a tothom. Aquest eixos, fixats durant la reunió de balanç de la Comissió Rectora de l’Estratègia d’Ocupació de Barcelona i durant el Consell d’Administració de la Societat, es caracteritzen per un acompanyament a les persones que es troben en situació de millora laboral i un seguit de pautes per aconseguir nous motors que generin riquesa a Barcelona, millorant la competitivitat empresarial i l’economia de la ciutat.

Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya treballaran per pal·liar la temporalitat en l’ocupació en sectors estratègics per a Barcelona

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, s’ha reunit avui al Parlament de Catalunya amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, per abordar les línies principals de col·laboració d’ambdues institucions en matèria de foment de l’ocupació. A la reunió també hi ha assistit la recent nomenada comissionada de Promoció de l’ocupació i polítiques contra la precarietat, Raquel Gil, que serà l’encarregada executiva des de la primera tinència d’alcaldia de les accions de govern en aquest àmbit

La formació online del Cibernàrium supera les 50.000 inscripcions

Barcelona Activa ha incorporat noves activitats de formació online al catàleg de capacitació tecnològica del Cibernàrium. Són cursos de curta durada i amb enfocament pràctic. Les més de 100 activitats disponibles han superat les 50.000 inscripcions des del seu llançament el juliol de 2017.

El 70% de joves entre 16 a 25 anys de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa troba feina o torna al sistema educatiu

El Primer Tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, s’ha reunit avui amb un grup d’antics-alumnes de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa i ha fet balanç d’aquesta mesura ocupacional. Es tracta de joves d’entre 16 i 25 anys residents a barris amb desigualtats socioeconòmiques, que gràcies al seu pas per les Cases d’Oficis, han trobat formació i obtingut experiència laboral.

Barcelona Activa estrena 25 cursos online per donar eines a persones en recerca de feina

L’entitat municipal de l’Ajuntament de Barcelona per al desenvolupament econòmic i local Barcelona Activa, inicia una nova proposta formativa online per a la capacitació en la recerca de feina i el desenvolupament de les competències. A l’actual oferta presencial del Programa Barcelona Treball s’incorporen 25 noves càpsules online amb l’objectiu d’adaptar l’oferta formativa a les necessitats i els temps disponibles de les persones que decideixen desenvolupar competències transversals i ampliar eines de contacte amb el mercat de treball.