Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

Laia Bonet debat a la COP25 sobre el paper de la innovació urbana i l’Agenda 2030 en la reducció d’emissions

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP25 que se celebra a Madrid, ha acollit, en el seu penúltim dia, la sessió organitzada pel projecte europeu GrowSmarter “Com la innovació urbana lluita contra la crisi climàtica i afronta els reptes socials i econòmics per assolir l’Agenda 2030”, on ha participat la tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodríguez Planas.

Un 21% de la població metropolitana encara viu en risc de pobresa, malgrat l’augment de les rendes familiars en els últims dos anys

L’AMB ha presentat avui, 12 de desembre, les Estadístiques metropolitanes sobre condicions de vida 2017-2018. Aquest estudi, portat a terme per l’Institut d’estudis regionals i metropolitans de Barcelona (IERMB), té com a objectiu obtenir indicadors sobre els ingressos, les desigualtats socials i el risc d’exclusió social a la metròpoli, entre altres factors. Per fer-ho, analitza dinàmiques com l’accés a l’habitatge.
  

Comença una nova edició del programa ‘Treballar a l’estiu 2015’

Des d’avui fins el 29 de maig, els joves que ho vulguin podran assistir a diferents xerrades orientatives sobre les possibilitats de treballar a l’estiu en diferents àmbits, com l’hostaleria, el sector cultural, treballar a l’estranger, en l’àmbit del comerç a l’engròs, etc…

Barcelona baixa dels 100.000 aturats en el millor març des de 2009

L’atur es redueix a la ciutat en 616 persones respecte al mes anterior i se situa en 99.768 desocupats, la segona xifra més baixa des d’octubre de 2009. En termes interanuals, Barcelona enllaça vint-i-tres mesos consecutius de descens, amb un total de 7.966 aturats menys (- 7,4 %) en relació a març de 2014

Xavier Trias: “sense talent, i sense la col·laboració públic-privada, fer una smart city és impossible”

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat avui a la presentació de l’Smart City Business Institute, una organització privada que té per objectiu donar a conèixer les iniciatives de les empreses, institucions, ciutats i professionals dedicats a la temàtica de les Smart Cities. La lidera l’editorial SC Actual Smart City, que va ser creada amb la intenció de donar visibilitat i cobertura a tot el conjunt de pràctiques Smart, tan en el sector públic com privat.

Barcelona registra un augment de 1.538 aturats (+ 1,6%) el gener

Barcelona tanca el gener de 2015 amb 100.594 persones registrades com a aturades a les oficines del SOC, després d’experimentar un lleuger augment mensual d’aquest indicador -de 1.538 persones i un +1,6%)-, seguint la pauta estacional que es repeteix cada mes de gener per causa de la finalització de la campanya de Nadal. Es tracta, no obstant, de la segona xifra més baixa des de juliol de 2010.

Standard & Poor’s qualifica en ‘aa’ les finances de Barcelona i en ressalta el seu model de gestió i una liquiditat “excepcional”

L’agència destaca que l’Ajuntament ha assolit tots els seus objectius financers el 2014 i subratlla la gran fortalesa dels seus comptes públics, producte d’una administració financera prudent. S&P també es fa ressò de que els recursos provinents de la concessió de la gestió dels aparcaments del centre de la ciutat es destinen a polítiques d’habitatge públic.