Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

L’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona i segueix creixent en serveis

L’smou, l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, segueix creixent. A partir d’ara, l’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona, facilitant-ne el seu ús als usuaris de vehicles elèctrics i permetent-ne la recàrrega directament a través del mòbil i de manera molt senzilla. Només caldrà que els usuaris de vehicles elèctrics es registrin a l’smou per començar a utilitzar el servei.

Gairebé 90.000 persones més grans de 64 anys viuen soles a Barcelona, un nou màxim històric

Al voltant d’una cinquena part de les persones que viuen a Barcelona tenen més de 64 anys. Aquesta xifra ha anat creixent des de començaments de segle i ha assolit un nou màxim històric durant l’any 2018, fins a les gairebé 350.000 persones. Així ho assenyala el nou informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que afegeix un segon indicador a l’envelliment progressiu de la societat: unes 90.000 d’aquestes persones viuen soles a casa seva. Aquesta situació afecta majoritàriament a les dones i augmenta progressivament amb l’edat.

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Can Batlló rep el premi Bonaplata a la rehabilitació del patrimoni industrial

L’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) ha rebut el premi Bonaplata a la rehabilitació del patrimoni industrial que concedeix l’Associació Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial (AMCTAIC). La intervenció, dissenyada per l’arquitecte Josep Maria Julià i Capdevila, busca preservar i emfatitzar els trets característics de l’arquitectura industrial, mantenint valors històrics i arquitectònics i potenciant els elements originals de la façana.

Prop de 500 cantaires de seixanta anys o més partipen en el Canta Gran 2019

La regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional, Marga Marí-Klose, ha remarcat que “vosaltres, les persones grans heu aixecat la ciutat dia a dia. I ara que esteu en el moment de la jubilació ho seguiu fent. Gràcies pel vostre esforç quotidià per fer una Barcelona més humana”.

L’Ajuntament lliura les claus dels habitatges per a joves de Can Fabra, al barri de Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat els habitatges destinats a joves d’entre 18 i 35 anys de la promoció construïda per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) al recinte fabril de Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu. També s’han lliurat les claus de 5 d’aquests habitatges a l’ICUB, que els gestionarà com a residències d’artistes que treballen a la xarxa de fàbriques de creació i que fan estades a la ciutat a través d’intercanvis.

Barcelona participa a la conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, l’OIDP

L’Ajuntament de Barcelona participa a la XIX conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa que enguany se celebra a Iztapalapa, districte de Ciutat de Mèxic i que va prendre el relleu a Barcelona com a ciutat que va acollir-ne l’edició anterior. Aquest any hi participen representants de més d’una vintena de països d’arreu del món.
  

Barcelona registra un augment de 1.474 aturats el mes de gener

Aquest increment és el més baix en un mes de gener des de l’any 2007 i situa la capital catalana en 109.151 persones sense feina. En termes interanuals, la ciutat presenta el novè mes consecutiu de descens, amb un total de 5.292 aturats menys (- 4,6 %) en relació a gener de 2013. Creix la contractació indefinida respecte a desembre en un + 32,9 %

Barcelona tanca el 2013 amb 4.515 aturats menys que fa un any

Aquesta reducció situa la capital catalana en 107.677 aturats. A nivell mensual, l’atur també ha caigut en 2.604 persones (- 2,4 %) respecte al mes de novembre. En el conjunt del 2013 s’han signat un total de 785.624 contractes, el que representa un +0,8 % més que fa un any.