Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona acollirà el Congrés de la UIA i serà Capital Mundial de l’Arquitectura el 2026

Barcelona acollirà el Congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) i serà Capital Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco l’any 2026. Així s’ha decidit durant l’Assemblea General de la UIA, a Rio de Janeiro (Brasil), on la candidatura de la ciutat catalana s’ha imposat a la de Pequín (Xina). La nominació de Barcelona ha estat promoguda per l’Ajuntament, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat de Catalunya, ​​el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

L’Ajuntament compra quatre edificis a l’Eixample i ja suma prop de 1.000 habitatges adquirits a tota la ciutat des del 2016

L’Ajuntament de Barcelona segueix treballant en l’ampliació del parc públic d’habitatge, essencialment de lloguer social i assequible. Mentre que en aquests moments la ciutat es troba en un màxim històric de construcció amb més de 2.300 pisos en obres o prop d’iniciar-les, en aquelles zones de la ciutat on la disponibilitat de sòl públic és menor, l’exercici del dret de tanteig i retracte esdevé clau per garantir habitatge públic a tota la ciutat, evitar l’expulsió de veïns i veïnes i també de processos especulatius que encareixin i dificultin l’accés a l’habitatge.

Barcelona busca aliances amb València Capital Mundial del Disseny 2022

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, la directora del Disseny Hub Barcelona, Mireia Escobar, i el responsable d’Indústries Creatives, Joan Torrella, es van reunir ahir amb el cap del servei d’Innovació de l’Ajuntament de València, Fermín Cerezo, el director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, i la responsable d’engagement, Silvia Flórez.

Ciutat Vella tindrà un equipament pioner que conjuga un casal de gent gran amb allotjaments amb serveis col·lectius

El districte de Ciutat Vella ha iniciat les obres d’un nou equipament, pioner a Barcelona, que combinarà un casal de gent gran i allotjaments amb serveis col·lectius en un mateix edifici. L’equipament estarà situat al carrer Mestres Casals i Martorell, 2-16, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera i la seva construcció compta amb un pressupost de 3,2 milions d’euros.

Barcelona Activa signa un conveni amb el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida per maximitzar l’activitat dels locals en plantes baixes

Barcelona Activa ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Administradors de Barcelona i Lleida (CAFBL) per impulsar l’Estratègia de Dinamització de Locals en Planta Baixa “Amunt Persianes”, llançada enguany per l’Ajuntament de Barcelona amb una dotació pressupostària de 17 milions d’euros i que va dirigida a promoure la reactivació, diversificació i equilibri dels locals de plantes baixes buides a la ciutat segons els usos comercials i les necessitats i particularitats de cada barri.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona aprova el Pla de Subvencions 2021-2023, que preveu la convocatòria de 288 milions d’euros per a iniciatives d’interès públic o social

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023, el full de ruta de les convocatòries de subvencions que s’atorgaran durant aquests tres anys. De fet, el document ja recull la quantitat prevista per aquests ajuts, que és d’un total de 288 milions d’euros, uns 96 milions anuals.

L’estació d’Ernest Lluch de la línia 5 de metro obre portes

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei avui diumenge, 25 de juliol, de l’estació Ernest Lluch de la línia 5 de metro, situada a la carretera de Collblanc en la intersecció amb el camí de la Torre Melina i el carrer d’Ernest Lluch, al límit entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. L’estació està intercalada entre les de Collblanc i Pubillla Cases, i serà la número 20 de les situades totalment o en part al terme de l’Hospitalet.
  

L’atur a Barcelona creix només en 99 persones a l’agost

Barcelona tanca el mes d’agost amb 102.096 persones registrades com a aturades a les oficines del SOC, 99 més que el mes anterior (+0,1%), el que suposa l’estabilització de l’indicador després de l’augment d’un 1% que va experimentar el mes de juliol.

Barcelona Activa reforça les polítiques d’ocupació en el districte de Sant Martí

Amb la vocació d’oferir serveis de proximitat al ciutadà, Barcelona Activa compta amb 8 punts d’atenció distribuïts al districte de Sant Martí que formen part d’una xarxa de més de 50 dispositius repartits per la ciutat. Durant el 2013, s’han atès 300 joves del districte en procés de recerca de feina i s’ha donat suport en la inserció laboral a 225 persones en risc d’exclusió social.

L’atur baixa en 1.336 persones a Barcelona a l’abril

Actualment a la capital catalana hi ha 106.398 persones aturades, la xifra més baixa des de 2011. Aquesta caiguda de l’atur també es registra en termes interanuals, amb 7.472 parats menys (- 6,6 %) en relació a abril de 2013.

L’atur baixa a Barcelona en 491 persones al març

Aquest descens (- 0,5 %) suposa la segona reducció de l’any i l’evolució mensual més favorable en un mes de març des de 2005. La contractació acumulada del primer trimestre de l’any creix un 7,9 % i s’acosta als 200.000 contractes.

Barcelona registra un augment de 1.474 aturats el mes de gener

Aquest increment és el més baix en un mes de gener des de l’any 2007 i situa la capital catalana en 109.151 persones sense feina. En termes interanuals, la ciutat presenta el novè mes consecutiu de descens, amb un total de 5.292 aturats menys (- 4,6 %) en relació a gener de 2013. Creix la contractació indefinida respecte a desembre en un + 32,9 %

Barcelona tanca el 2013 amb 4.515 aturats menys que fa un any

Aquesta reducció situa la capital catalana en 107.677 aturats. A nivell mensual, l’atur també ha caigut en 2.604 persones (- 2,4 %) respecte al mes de novembre. En el conjunt del 2013 s’han signat un total de 785.624 contractes, el que representa un +0,8 % més que fa un any.