Participació

Convocatòries de premsa

Ciutat Meridiana estrena un nou parc amb zona esportiva

El districte de Nou Barris celebra aquesta tarda la inauguració del futur Parc de l’Aqüeducte tot coincidint amb el primer dia d’activitats de la Festa Major de Ciutat Meridiana. Situat a l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana, esdevé un espai verd de 12.260 m2 que aplega diferents zones d’estada i espais lúdics per als veïns i veïnes del barri.

Barcelona acollirà el Congrés Internacional d’Arxius l’octubre del 2025

La ciutat de Barcelona ha estat escollida seu del Congrés Internacional d’Arxius de l’ICA (International Council on Archives), previst l’octubre del 2025. El Consell Internacional dels Arxius és l’organisme internacional creat el 1948 sota la tutela de la UNESCO, que té com a objectiu garantir una gestió documental eficaç, preservar i posar a disposició el patrimoni arxivístic mundial mitjançant els arxius i professionals de tot el món.  L’ICA promou cada quatre anys la celebració d’un congrés mundial per reunir professionals del sector i debatre sobre les inquietuds i els projectes dels arxius a escala mundial.

La Guàrdia Urbana intervé més de 2 milions de llavors i 15 quilograms de marihuana

Agents de la Divisió Territorial, de la Unitat d’Investigació i de la Unitat de Suport Diürn de la Guàrdia Urbana de Barcelona van portar a terme dimecres passat un operatiu amb l’objectiu d’inspeccionar locals de tota la ciutat especialitzats en la venda de productes i altres activitats relacionades amb el cànnabis (growshops) en el marc de l’Operació Cànem.

Barcelona ret homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón

Aquesta tarda el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte d’homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort. A l’acte hi han participat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jose Creuheras, president del Grup Planeta, i MariCarmen Bellver, vídua de l’escriptor.

L’Ajuntament aprova el projecte de rehabilitació integral del Museu Martorell

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte de rehabilitació integral del Museu Martorell, tràmit que permetrà, en els propers dies, iniciar el procediment de licitació de les primeres obres que es preveu tirar endavant en aquest històric equipament, amb la perspectiva d’iniciar els treballs la propera tardor, i amb un import de licitació de gairebé 2.645.000€.

Jaume Collboni crida a institucions i agents econòmics a projectar conjuntament al món la “Barcelona del sí”

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha fet avui una crida perquè el conjunt d’institucions i agents econòmics de la ciutat treballin conjuntament perquè la ciutat es percebi al món com la “Barcelona del sí”. En el marc de la reunió del Cercle d’Economia 2021: #2021RCE: La gran reconstrucció. Reptes i oportunitats per a l’empresa, l’economia i la política”, Collboni ha destacat que “aquest treball conjunt s’ha de transformar en projectes estratègics de ciutat, equipaments fonamentals, i aquells de caràcter estructural” i ha recordat que tots aquests elements es troben en l’agenda econòmica que el consistori ha plantejat per a la propera dècada, el “BCN Green Deal”.

Barcelona celebra un concert commemoratiu del Dia de l’Orgull LGTBI el 28 de juny

L’Ajuntament de Barcelona i el Pride! BCN han establert una coproducció per celebrar un concert commemoratiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el proper 28 de juny. L’esdeveniment comptarà amb les actuacions dels artistes i grups musicals Rigoberta Bandini, Camela, Hidrogenesse, Ricky Merino i Joan Colomo. A més, també actuaran les agrupacions corals LGTBI de la ciutat, els Barcelona Rainbow Singers i els Barcelona Gay Men’s Chorus.
  

Barcelona adapta i manté la participació ciutadana aquest 2020 tot i les restriccions imposades per la pandèmia

La irrupció de la covid-19 va alterar la normalitat del funcionament de l’Ajuntament de Barcelona en tots els àmbits, inclosa i especialment la participació ciutadana, un àmbit de l’activitat municipal que fins fa pocs anys estava exclusivament implantat en l’àmbit de la presencialitat. Gràcies a l’eina web Decidim.Barcelona, creada el 2016, la ciutadania ha mantingut els canals de participació ciutadana en moltes ocasions de forma exclusivament telemàtica, cosa que ha fet consolidar tant l’eina com una nova manera de participar als òrgans veïnals que ha permès assajar modalitats mixtes per al futur.

L’alcaldessa respon a les demandes dels nens i nenes per millorar els seu benestar

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat resposta a les demandes fetes pels nens i nenes de Barcelona per tal de millorar Barcelona i millorar el benestar de la infància. Colau ha desgranat totes les mesures que s’han pres a l’Ajuntament i que donen compliment a les preocupacions que els infants de 10 a 12 anys de la ciutat van manifestar durant el procés d’elaboració de l’Agenda dels Infants.

Barcelona celebra “Ciutats Democràtiques”, una iniciativa per aprofundir en la participació ciutadana

Aquest és un esdeveniment que organitzen conjuntament els ajuntaments de Barcelona i Madrid, té lloc a ambdues ciutats i compta amb conferències i tallers sobre tecnologia, governança i democràcia directa. Les activitats a Barcelona tindran lloc el dia 28 de novembre, coincidint amb les III Jornades Anuals Metadecidim i amb la celebració de la 18a Conferència de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa

L’Ajuntament de Barcelona participa a Mèxic a les jornades “La democràcia participativa en l’àmbit local”, organitzada en el marc de l’OIDP

La regidora de Participació i Districtes, Gala Pin, explicarà les polítiques de participació que se segueixen a Barcelona en la taula de diàleg “Bones pràctiques en l’àmbit local: el cas de Barcelona”. Paral·lelament, el comissionat de Participació i Democràcia Activa, Fernando Pindado, participarà a Xile al seminari “La participació ciutadana i el govern de la ciutat. Contradicció o necessitat?” amb una conferència que porta per títol “La gestió pública democràtica necessita la participació ciutadana”. Els dos esdeveniments formen part del programa d’activitats que estan organitzant els diferents membres de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa per preparar la propera Conferència que tindrà lloc al novembre a Barcelona

El nou Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona facilita la promoció de cinc iniciatives ciutadanes

La ciutadania ha impulsat un total de cinc iniciatives ciutadanes des de l’entrada en vigor del nou Reglament de Participació Ciutadana de la ciutat de Barcelona, tal i com s’explica en l’informe sobre la implementació del Reglament que s’ha presentat aquest matí a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat. Aquest fet es dóna gràcies a la regulació i clarificació que fa aquest document sobre les iniciatives ciutadanes, així com el supor tècnic i econòmic que s’ofereix, cosa que no havia passat fins al moment.

L’Ajuntament de Barcelona organitza una jornada internacional sobre les consultes al món local

“Consultes ciutadanes al món local. Democràcia sense intermediació” tindrà lloc el proper 18 de juny de 9:30 a 14:45 hores a la Fabra i Coats. Durant la jornada s’explicaran diferents experiències de ciutats nacionals i internacionals que han dut a terme consultes ciutadanes locals. Participaran representants de San Francisco, Grenoble, Olesa de Montserrat, Madrid i Barcelona i ciutadans impulsors de consultes a Cracòvia, Cajamarca (Colòmbia), Barcelona i Berlín. La conferència inaugural anirà a càrrec de la científica i investigadora política de la Universitat de Zurich, Céline Colombo.

Obert el període de presentació de candidatures ciutadanes per formar part de la Comissió Assessora de Processos Participatius

Les persones que ho desitgin podran presentar les seves candidatures fins al 10 de juny. El procés de selecció de les 2 persones representants de la ciutadania tindrà lloc a través del decidim.barcelona. La Comissió Assessora de Processos Participatius és un òrgan consultiu recollit al Reglament de Participació que té com a funcions assessorar, acompanyar i vetllar perquè la participació es dugui a terme amb la màxima qualitat i rigor

Ciutat Vella instal·la un equipament temporal a la Rambla del Raval per a definir els futurs usos de l’equipament juvenil de Can 60

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés de participació per tal de definir els usos del futur equipament juvenil que hi haurà a la casa-fàbrica de Can 60, al barri del Raval. Per dur-lo a terme, avui s’ha posat en funcionament la iniciativa innovadora #Kn60Lab, un procés de dinamització de les persones d’entre 16 i 25 anys del barri del Raval. Aquest programa forma part del Pla de Barris del Raval Sud i Gòtic Sud.

Barcelona posa en marxa una eina per tal que la ciutadania pugui fer un seguiment sistemàtic del grau d’execució del Pla d’Actuació Municipal

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania la possibilitat de fer el seguiment exhaustiu de les actuacions recollides en el marc del Pla d’Actuació Municipal (PAM), que configura el full de ruta del Govern municipal tant a nivell de ciutat com dels districtes. Aquesta eina està disponible a la plataforma Decidim.Barcelona, que és l’entorn digital a través del qual es vehiculen tots els processos participatius que impulsa l’Ajuntament i que es va iniciar amb el procés de recollida de propostes ciutadanes per a la definició del PAM i dels PAD i que, a més, compta amb un apartat específic per a la rendició de comptes.

Barcelona acull unes jornades internacionals d’Acció Comunitària

Barcelona acollirà els propers dies 1 i 2 de març les Jornades Internacionals d’Acció Comunitària, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Barcelona i l’Escola de l’Institut de Govern Polítiques Públiques (IGOP) al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau.