Participació

Convocatòries de premsa

Festa Major de Gràcia 2021

S’ha adaptat el format a la situació sanitària i es planteja una festa major amb aforament i amb reserva prèvia a les activitats, que seran de format reduït

Resolt el concurs per construir quatre promocions d’habitatge industrialitzat a Sant Martí

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha resolt la licitació de projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social i assequible al districte de Sant Martí. Amb aquest concurs, el Consistori fa un pas més amb aquesta licitació quàdruple que servirà per ampliar el parc públic d’habitatge en almenys 151 habitatges, el que significa una llar assequible per a més de 350 persones.

Deu centres sanitaris s’adhereixen al protocol de bones pràctiques sobre serveis funeraris

El protocol de bones pràctiques de serveis funeraris de la ciutat de Barcelona té per objectiu facilitar que la ciutadania rebi la informació amb màxima transparència sobre els seus drets a l’hora d’accedir als serveis funeraris. El protocol ja té 10 centres sanitaris adherits: l’Hospital de Sant Pau, Hospital Sant Rafael, el Centre Integral de Salut Cotxeres, l’Hospital Plató, Centre sociosanitari Isabel Roig, Hospital Clínic, Hospital del Sagrat Cor, Fundació Puigvert, l’Hospital del Mar i el Centre Fòrum.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Més bicis elèctriques pel Bicing abans de final d’any

El Bicing ja ha completat el desplegament per tota la ciutat, tal com estava previst, fet que ha suposat disposar d’un model de bicicleta compartida més modern, versàtil i amb millors prestacions. S’ha arribat a les 519 estacions, 97 més que fa dos anys, el que implica un augment del 23% en la cobertura territorial dins la ciutat i l’extensió a barris nous com la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron, Vallcarca i els Penitents, la Clota, el Carmel, el Verdum, les Roquetes i Ciutat Meridiana.

L’Ajuntament fa millores al carrer d’Alfons el Magnànim i als entorns, al barri del Besòs i el Maresme

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els treballs de millora al carrer d’Alfons el Magnànim (al tram situat entre els carrers de Cristóbal de Moura i Llull) i en alguns dels carrers que aboquen a aquest tram. Es tracta d’un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu crear un espai més accessible per als veïns i veïnes de l’entorn, per tal d’afavorir-ne els itineraris.

El Zoo inicia el seu pla de restauració saludable inaugurant el restaurant de La Dama

El Zoo de Barcelona ha inaugurat el nou restaurant La Dama, el primer centre del parc que aplica el Pla de Restauració Saludable elaborat en el marc del Nou Model de Zoo. En aquesta línia, La Dama, vincula la restauració a la sostenibilitat i la proximitat, potenciant el coneixement i la sensibilització de la conservació dels ecosistemes, en especial el del Mediterrani. Aquest Pla de Restauració Saludable, una eina cabdal per a millorar i ampliar l’experiència dels visitants del Zoo, s’anirà aplicant a la resta de centres durant els pròxims mesos.

Alliberats dos germans menors d’edat que estaven sent explotats sexualment per part de la seva pròpia família i obligats a exercir la mendicitat

Agents de Grup de Tràfic d’Éssers Humans de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la U.C.R.I.F. de la Policia Nacional han alliberat a la localitat de l’Hospitalet de Llobregat a dos germans de nacionalitat romanesa menors d’edat, de 14 i 16 anys respectivament, que presumptament estarien sent explotats sexualment i per a la mendicitat per part de tres familiars, d’entre ells, la seva mare i la seva germana.

Barcelona se suma a la xarxa de ciutats de l’economia del dònut per avançar en la lluita contra la crisi climàtica

Barcelona inicia els estudis per adoptar la visió de l’economia del dònut per avançar cap un model de ciutat d’acord amb una transició ecològica justa, tant per a les persones que hi viuen com per al planeta. La ciutat se suma així a una visió que analitza uns indicadors per permetre prosperar, sense tocar els límits planetaris: el canvi climàtic, la crisi de la biodiversitat, la contaminació de l’aire i de l’aigua i, alhora, que no fomentin el creixement de les desigualtats socials.
  

El districte de Ciutat Vella amplia els mecanismes de participació dels veïns i veïnes

Es duplicaran el nombre de consells de barri que se celebren anualment al districte: passaran de 2 per barri a un mínim de 4 per barri. Es crea una nova figura que és la de les sessions integrals que permetran que els veïns i veïnes comptin amb els indicadors que els han de permetre avaluar les polítiques municipals de les que ells seran també coresponsables