Sanitat i salut

L’ASPB mostra en un nou web el dia a dia de l’epidèmia de la COVID-19 a Barcelona i la seva distribució a la ciutat

L’Agencia de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha elaborat un nou web que permet fer un seguiment diari de l’evolució de la pandèmia de la COVID-19 a la ciutat de Barcelona, així com la distribució de la malaltia per edat, sexe, barri i secció censal. L’eina, oberta a tota la ciutadania i que es pot consultar a l’adreça web https://www.aspb.cat/covid19aldiabcn/, també mostra la distribució segons el nivell sòcioeconòmic de l’àrea de residència i l’excés de mortalitat entre la població resident a Barcelona a partir de les dades d’enterraments.

L’Ajuntament de Barcelona demana l’inici immediat del pla de xoc per a les residències de gent gran

L’alcaldessa Ada Colau ha insistit aquest dimecres a demanar a la Generalitat l’inici avui mateix d’un pla de xoc per a les residències de gent gran. Aquest pla de xoc s’hauria de concretar en una “instrucció clara” per part del Govern perquè, com a administració pública competent en la matèria, autoritzi amb la màxima celeritat possible el trasllat d’aquelles persones usuàries amb símptomes de Covid-19 que es troben en alguna de les 15 residències actualment més afectades a la ciutat.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] El pavelló de l’INEFC s’adequa com a ampliació de l’Hospital Clínic per atendre pacients amb la COVID-19

El pavelló de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) estarà a disposició de l’Hospital Clínic el proper divendres com a espai medicalitzat per atendre pacients amb la COVID-19. Serà l’últim dels 4 Pavellons Salut que el Consorci Sanitari de Barcelona -format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya- habilita per destensar els hospitals de la ciutat durant l’actual emergència sanitària.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona suma dos Pavellons Salut per atendre pacients amb la COVID-19

Aquest cap de setmana s’han enllestit les tasques d’adequació de dos Pavellons de Salut més. D’una banda, demà mateix es podrà començar a atendre pacients al Pavelló Salut habilitat al Centre Esportiu Municipal Guinardó, que servirà per ampliar la capacitat d’hospitalizació de l’Hospital de Sant Pau. L’espai acollirà fins a un centenar de pacients estables, que porten ja 5 o més dies hospitalitzats.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Els autobusos solidaris comencen a transportar pacients d’hospitals als espais de confinament

Aquesta setmana han començat els trasllats de pacients de COVID-19 amb autobusos de TMB conduïts per treballadors voluntaris. En els tres primers dies, des de dimecres fins avui divendres, s’han fet sis serveis de transport amb sis conductors i conductores diferents, gràcies als quals s’han desplaçat 105 persones des dels hospitals on les han tractat. Avui han sortit tres autobusos amb tres conductores voluntàries a fer les rutes programades.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Arriben a Barcelona les 12 tones de material de protecció que l’Ajuntament ha adquirit per a protegir serveis essencials

Barcelona ha rebut 12 tones de material sanitari procedent de la ciutat xinesa de Xangai, adquirides pel consistori per a protegir serveis essencials. L’Ajuntament ha comprat aquest material directament al fabricant xinès de Xangai gràcies a la col·laboració de la comunitat xinesa de la ciutat i als seus contactes al país asiàtic. En total, l’enviament inclou 600.000 mascaretes quirúrgiques IIR, 5.000 granotes, 12.000 ulleres i 9.600 gorros.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Finalitzades les tasques d’adequació del Pavelló Salut Vall d’Hebron per atendre 132 pacients amb la COVID-19

Aquest matí han acabat les tasques d’adequació del Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’espai ja es va obrir diumenge passat en una primera fase que va permetre atendre 22 pacients, i amb la finalització de l’operatiu durant el dia d’avui permetrà acollir un total de 132 pacients.

L’AMB posa ajuts especials per a PIME, autònoms i ciutadania per al pagament del rebut de l’aigua

Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità, també permet ajornar el pagament dels rebuts. Es dona la possiblitats a tots els usuaris a ajornar les factures del segon trimestre de l’any a les persones que ho sol·licitin i l’import diferit es carregarà en sis quotes iguals de juliol a desembre de 2020, sense interessos, amb un càrrec independent a la factura ordinària mensual.

L’Ajuntament atura totes les obres privades de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès totes les obres privades a la ciutat. La mesura s’ha pres en aplicació del Reial decret llei 10/2020, que va entrar en vigor ahir i limita totes les activitats no vinculades a la prestació de serveis essencials.

VinclesBCN obre un canal directe amb la Guàrdia Urbana durant el confinament per resoldre les consultes de les persones grans que viuen soles

El Servei VinclesBCN obrirà a partir d’avui un canal directe amb la Guàrdia Urbana perquè el cos atengui les consultes sobre seguretat i prevenció que tinguin les persones usuàries en l’actual context de confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19. Aquest canal se suma al nou Canal Sanitari que el servei ja va obrir fa una setmana per donar resposta als dubtes i inquietuds sanitaris que tinguessin les persones usuàries del servei.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Es posa en marxa el Pavelló Salut Vall d’Hebron per atendre pacients amb la COVID-19

Aquest matí ha començat a funcionar el Pavelló Salut Vall d’Hebron com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per atendre pacients amb la COVID-19. En una primera fase, el Pavelló acull 22 pacients i prepara l’espai per poder allotjar, a mitjans de la setmana vinent, un total de 132 pacients, que serà la capacitat màxima de l’espai. El Pavelló acollirà pacients no crítics, que estaran atesos amb el mateix equipament sanitari (presa d’oxigen, raigs X, equipament per fer extraccions de sang, etc.) i pels mateixos professionals de l’hospital. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Dr. Albert Salazar, van visitar ahir al vespre l’espai.

Barcelona demana al Govern un pla d’actuació urgent a les residències públiques i privades de la ciutat per la crisi de la COVID-19

L’Ajuntament de Barcelona demana a la Generalitat que activi de manera immediata un pla d’actuació i intervenció urgent a les residències de gent gran públiques i privades que hi ha a la ciutat i que reforci els actuals dispositius, que són de la seva competència. El consistori constata que els esforços actuals del departament de Treball, Afers Socials i Famílies han quedat insuficients i ofereix tots els serveis municipals disponibles per reforçar-los. Aquesta actuació es considera imprescindible, donat que les residències per a gent gran són un dels equipaments assistencials on s’està constatant presència de casos positius per la COVID-19. | Versión en castellano

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona desplega el projecte Pavelló Salut i habilita 4 espais per donar suport als equipaments sanitaris de la ciutat

El Consorci Sanitari de Barcelona, format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, han començat el desplegament del projecte Pavelló Salut per habilitar 4 espais -3 centres esportius i un hotel- com a prolongació dels 4 hospitals de referència de la ciutat. Amb aquesta mesura permetrà poder atendre de manera simultània fins a un total de 300 pacients en una primera fase i donar resposta a un possible col·lapse en els equipaments sanitaris a causa de la situació d’emergència per la COVID-19.

Barcelona facilita l’aparcament al personal sanitari dels centres mèdics de la ciutat

Davant l’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i coincidint amb l’aplicació del Reial Decret d’Estat d’Alarma (RD 463/2020), l’Ajuntament de Barcelona, amb col·laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona i BSM, SABA i BAMSA, està treballant per garantir les màximes facilitats d’aparcament als professionals de l’atenció sanitària dels centres de salut de la ciutat. Atesa la situació d’excepcionalitat que s’està vivint, des de la Regidoria de Mobilitat s’ha creat un grup de treball per coordinar i donar resposta immediata a les noves necessitats de mobilitat que s’estan traslladant des de les direccions dels hospitals i dels centres mèdics de Barcelona, amb l’objectiu de facilitar la tasca que realitza el col·lectiu sanitari.

Barcelona compta a partir d’avui amb 385 places addicionals per acollir persones vulnerables

Barcelona disposarà a partir d’aquest dimecres de 385 noves places addicionals per acollir persones sense llar. Aquesta xifra se suma a les prop de 2.200 places, tant municipals com d’entitats socials, que ja funcionen cada dia a la ciutat i que han seguit operant amb protocols específics per fer front la situació actual que ha generat la COVID-19. Les 385 noves places es podran ampliar encara més, de manera gradual, en funció de les necessitat i el funcionament de cadascun dels dispositius.

Barcelona comptarà a partir de dimecres amb 385 places addicionals per acollir persones vulnerables

Barcelona disposarà a partir del proper dimecres de 385 noves places addicionals per acollir persones sense llar. Aquesta xifra se sumarà a les prop de 2.200 places que ja funcionen cada dia a la ciutat i que han seguit operant amb protocols específics per fer front la situació actual que ha generat la COVID-19. Les 385 noves places es podran ampliar encara més, de manera gradual, en funció de les necessitat i el funcionament de cadascun dels dispositius.

Barcelona comença a distribuir les beques menjador a l’alumnat mentre duri l’aturada de classes per la COVID-19

El Consorci d’Educació començarà a distribuir durant aquesta setmana les targetes moneder per als 30.000 alumnes beneficiaris de beques menjador. El Consorci i l’Ajuntament de Barcelona han acor-dat, consultant amb algunes direccions dels centres, iniciar la distribució de la targeta en un primer moment a 45 escoles de la ciutat. El Consorci contactarà amb cada una de les famílies per concretar l’entrega de la targeta. Les famílies han d’esperar que es contacti amb elles per poder rebre la targe-ta. Progressivament, s’anirà contactant amb la resta de centres de la ciutat per anar concretant el procediment d’entrega a les famílies beneficiàries.

El Servei VinclesBCN s’adapta al COVID-19 i crea un canal de salut per atendre els dubtes de les 2.400 persones grans usuàries, que viuen soles

El Servei VinclesBCN dedicat a pal·liar la soledat no volguda de les persones grans s’adapta al COVID-19 i obre un nou canal de salut per atendre individualment les preguntes de les 2.400 persones grans usuàries. Totes elles tenen més de 65 anys i viuen soles. El Servei té com a suport una app instal·lada a la tauleta o al telèfon intel·ligent que permet la comunicació a través d’Internet, i a la qual aquestes persones ja estan habituades.