Sanitat i salut

Comença el muntatge del dispositiu per atendre persones en situació de vulnerabilitat al recinte de Fira Barcelona

L’equipament s’ha començat a condicionar al pavelló número 7 Victòria Eugènia del recinte de Fira de Barcelona. L’espai, facilitat per Fira de Barcelona, compta amb 6.000 metres quadrats en els quals es podran allotjar fins a un miler de persones, complint tots els protocols de seguretat dissenyats per les autoritats sanitàries i permetrà assegurar l’alimentació, la seguretat i la higiene de totes les persones que s’hi allotgin.

Actualització dels serveis públics essencials de l’Ajuntament de Barcelona

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, han fet aquest dijous en roda de premsa una actualització del funcionament dels serveis públics essencials que ha desplegat l’Ajuntament arran de la crisi sanitària de la COVID-19, prioritzant l’atenció als col·lectius més vulnerables.

L’alcaldessa destaca l’exercici de civisme i responsabilitat col•lectiva de la ciutadania

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït aquest dimarts l’exercici de civisme i responsabilitat col·lectiva de la ciutadania i els treballadors dels serveis públics davant la crisi sanitària de la COVID-19. “Estem fent el que hem de fer, que és quedar-nos a casa”, ha dit en compareixença pública, i ha ressaltat la “capacitat d’adaptació exemplar” de la gent. “Cal seguir aquest camí”, ha afirmat l’alcaldessa, i ha agraït les iniciatives comunitàries i de suport mutu que estan sorgint aquests dies.

L’Ajuntament de Barcelona decreta els serveis públics essencials per garantir el funcionament de la ciutat i l’atenció a la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona ha definit a través d’un decret signat per l’alcaldessa Ada Colau el conjunt de serveis públics essencials que es mantindran operatius per donar servei a la ciutadania durant els propers dies arran de la situació generada per la COVID-19. Això representa que al voltant de 6.700 de les 15.100 persones que integren el personal municipal es mantindran plenament operatives, un 44% del total. Per fer-ho possible, el consistori ha elaborat diferents plans de contingència que impliquen el conjunt de gerències municipals i manté reunions permanents per fer-los efectius i garantir la seva operativitat durant tots els dies que sigui necessari. Igualment, i un cop ha estat declarat formalment l’estat d’alarma per part del govern de l’Estat, recorda als empleats públics la necessitat que restin amatents per donar resposta a cadascuna de les situacions que es puguin produir.

Barcelona activa el Pla Bàsic de Protecció Municipal en fase d’alerta i eleva a fase d’emergència el Pla Específic Municipal per a Risc Sanitari

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic de Protecció Municipal en fase d’alerta i ha elevat a fase d’emergència el Pla Específic Municipal per a Risc Sanitari. La decisió s’ha pres durant la reunió diària que celebra el comitè de coordinació i seguiment que es va constituir el passat 26 de febrer per avaluar la situació de la ciutat en relació a l’evolució de la COVID-19.

Barcelona proposa nous menús escolars amb menys carn vermella i més proteïna vegetal

L’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han consensuat una nova proposta de menús escolars amb menys carn vermella i/o processada i més proteïna vegetal. La nova recomanació insisteix en la importància d’utilitzar oli d’oliva per amanir i cuinar, així com incorporar més amanida a la guarnició i fruita fresca a les postres.

Gairebé 90.000 persones més grans de 64 anys viuen soles a Barcelona, un nou màxim històric

Al voltant d’una cinquena part de les persones que viuen a Barcelona tenen més de 64 anys. Aquesta xifra ha anat creixent des de començaments de segle i ha assolit un nou màxim històric durant l’any 2018, fins a les gairebé 350.000 persones. Així ho assenyala el nou informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que afegeix un segon indicador a l’envelliment progressiu de la societat: unes 90.000 d’aquestes persones viuen soles a casa seva. Aquesta situació afecta majoritàriament a les dones i augmenta progressivament amb l’edat.