Sanitat i salut

S’inaugura el nou CAP Roger, que reforça l’atenció primària al barri de Sants-Badal

El CAP Roger, situat al carrer Roger 48-64, comença la seva activitat el pròxim dilluns 22 de juliol. Aquest nou centre, ubicat en un edifici de l’Ajuntament de Barcelona, i gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), disposa d’una superfície de 2.056 m2 distribuïts en cinc plantes i un soterrani; s’ha construït en un terreny cedit per l’Ajuntament de Barcelona, on també aniran un centre de barri, una escola bressol i un equipament esportiu. El pressupost total, d’obra i equipament, ha estat de 3,2 milions d’euros. D’aquests, 2,8 milions d’euros d’obra, avançats per l’Ajuntament, i 435.000 euros d’equipament.

Ajuntament i Fundació PIMEC presenten el programa de suport emocional per a professionals autònoms

La Fundació PIMEC, mitjançant la Fundació Salut i Persona i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat avui un servei d’atenció i suport emocional a les persones autònomes de la ciutat comtal i la seva plantilla. Tenint en compte que l’informe ‘La salut mental a Barcelona 2016’ assenyala que entre la població adulta de 18 a 64 anys, el 16,3% dels homes i el 19,1% de les dones presenta una mala salut mental, l’objectiu d’aquest programa és contribuir a la promoció, la prevenció i la millora de la salut emocional i mental.

Intel·ligència Artificial i Big Data aplicades al clavegueram de Barcelona facilitaran informació sobre la personalitat dels barris

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), el centre tecnològic EURECAT, el Consorci Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), la pime S::CAN i l’operador públic municipal de l’aigua, Barcelona Cicle de l’aigua (BCASA) participen en el projecte europeu SCOREwater, que contribuirà a la transformació digital del sector de l’aigua.

Barcelona sensibilitza la ciutadania perquè hi hagi menys soroll a la ciutat

Conscienciar sobre la contaminació acústica a la ciutat i sobre com el soroll incideix de manera negativa en la salut i la qualitat de la vida de la ciutadania és l’objectiu central de les activitats que ha programat l’Ajuntament amb motiu de la Setmana Sense Soroll, que se celebra del 22 al 28 d’abril i commemora el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll (l’últim dimecres d’abril de cada any).

El Plenari del Consell Municipal aprova la iniciativa ciutadana que reclama el trasllat del CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia

Per primer cop en la història de l’Ajuntament de Barcelona, la ciutadania ha pogut incloure directament un punt a l’ordre del dia del Plenari del Consell Municipal. En concret, una proposició d’iniciativa ciutadana que insta el Govern municipal a iniciar els tràmits pertinents per extingir la concessió de l’espai de la Capella de la Misericòrdia, atorgada en el seu dia a favor del MACBA, amb la finalitat de destinar aquest espai a la construcció del nou CAP Raval Nord.

Barcelona atorga el 13è Premi Ignasi Fina de Salut Laboral a un programa de l’Hospital Vall d’Hebron per ajudar els seus professionals a combatre l’estrès

L’Ajuntament de Barcelona ha entregat aquest dilluns el 13è Premi Ignasi Fina de Salut Laboral a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de la ciutat. Ho ha fet en reconeixement al programa de mindfulness que aplica el centre per atendre els i les professionals que treballen en l’àmbit de la medicina intensiva, habitualment sotmesos a situacions d’estrès emocional i interpersonal.

Llum verda inicial a la proposta de crear un dentista municipal

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports aprova en primera instància aquesta nova activitat econòmica municipal. S’obre ara un període de dos mesos per a la consulta de la documentació i la presentació de les al·legacions i reclamacions que s’estimi convenient

Barcelona crea una cooperativa de persones amb discapacitat per recuperar l’activitat en 10 quioscos actualment en desús

Una cooperativa integrada per persones amb diversitat funcional que gestionarà quioscos actualment en desús. Aquest és el pla pilot que ha engegat l’Ajuntament de Barcelona amb dos objectius principals: explorar com ha de ser el model futur de quiosc a la ciutat i, d’altra banda, aconseguir una major inclusió laboral de les persones d’aquest col·lectiu que viuen a la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, compromès amb l’ampliació del Macba

Un cop coneguda, la setmana passada, la decisió del Departament de Salut de construir el futur CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia –espai de titularitat municipal cedit al Consorci del Macba per poder fer créixer el seu projecte expositiu-, el Govern municipal vol expressar el seu ple respecte als criteris tècnics que han portat els responsables de Salut de la Generalitat a descartar les diferents alternatives proposades des de l’Ajuntament de Barcelona per ubicar el nou CAP Raval Nord. El Govern municipal entén que després de 12 anys cercant al barri un espai per ubicar aquest equipament sanitari tant necessari no s’ha pogut trobar cap altra alternativa que la finalment escollida, i acata aquesta decisió de la Generalitat. Els indicadors sòcio-econòmics de la població del barri del Raval situen Ciutat Vella com un dels districtes de la ciutat al qual cal posar més atenció en matèria de salut.

Un centenar d’activitats i més de 4.000 bombolles al terra visualitzaran a Barcelona l’enorme cost social de la malaltia de l’Alzheimer

Conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre què representa la malaltia de l’Alzheimer i l’enorme cost social que té. Aquest és el principal objectiu que s’ha fixat ‘Barcelona per l’Alzheimer. Al costat de les persones afectades i les seves famílies’, una iniciativa que arrenca aquest dijous amb el projecte d’art contemporani From Bubble, una idea original de l’artista Daniel Bagnon.