Sanitat i salut

Convocatòries de premsa

  

L’Ajuntament de Barcelona activa el pla d’actuació per onada de calor en fase d’alerta

L’Ajuntament de Barcelona ha activat avui els protocols previstos al Pla d’Actuació per Prevenir els Efectes de l’Onada de Calor sobre la salut de les persones, en la seva fase d’alerta. S’activen així, mentre la temperatura no remeti de nou per sota del llindar d’alerta, dos operatius específics per atendre especialment els col·lectius més vulnerables.

Barcelona posa en marxa els primers quatre Espais de Salut Comunitària a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona i l’Agencia de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han activat recentment tres nous Espais de Salut Comunitària a la ciutat, que s’afegeixen a l’Espai Social de Salut Comunitària de la Guineueta en el qual des de 2014 col·laboren l’Institut Català de la Salut, el districte de Nou Barris i l’ASPB.

L’acompanyament per a la reinserció laboral millora la salut mental i el benestar emocional

La salut mental i el benestar emocional de les persones en una situació d’atur de llarga durada millora notablement en cas que rebin un acompanyament personalitzat durant el procés de reinserció laboral. Així ho ha constatat una investigació científica que han desenvolupat l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i Barcelona Activa, que s’han centrat en el programa Treball als Barris i han comparat indicadors objectius de les persones participants en aquest projecte en el moment d’inscriure’s i un any després de fer-ho.

L’Ajuntament tanca preventivament els horts urbans i els jocs infantils del Parc de Sant Martí per contaminació

Comencen els treballs de substitució de terres prèvies a les obres de la futura àrea de gossos del parc de Sant Martí per sanejar la zona, ja que també està afectada. D’acord amb l’Agència Catalana de Residus, l’Ajuntament realitzarà noves analítiques per determinar amb més exactitud l’abast de l’afectació en les zones sensibles del parc, i actuarà amb la substitució de les terres contaminades quan sigui necessari. L’Agència de Salut Pública de Barcelona analitzarà si les hortalisses i les plantes dels horts han absorbit la contaminació detectada als sòls.

Cuiners i historiadors recuperen receptes antigues de la mà del MUHBA i la Fundació Alícia

El proper divendres 25 de maig, a partir de les 9:00 hores tindrà lloc a MUHBA Oliva Artés, la Jornada “Crítica i restitució patrimonial en gastronomia”, organitzada pel MUHBA i la Fundació Alícia, sota la coordinació de Jaume Biarnés, que s’inscriu en la línia de recerca històrica del MUHBA, iniciada en 2009, sobre els patrimonis alimentaris relacionats amb Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona alerta dels efectes perniciosos del copagament farmacèutic, incrementat l’any 2012

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la ciutadania per sumar-se a la Campanya de Medicaments Solidaris que organitza anualment l’ONG Banc Farmacèutic, i que enguany se celebra aquest dissabte 10 de març. L’objectiu d’aquesta jornada, que per primera vegada recull aportacions al Fons Social del Medicament creat per aquesta entitat, és facilitar l’accés als tractaments mèdics a totes les persones que els necessitin però que, per motius econòmics, no els tinguin garantits.

La Magòria, nou gran pol d’equipaments socials, sanitaris i esportius

La Magòria, al districte de Sants-Montjuïc, esdevindrà un nou pol d’equipaments socials, sanitaris, esportius i d’habitatge a Barcelona. En aqueta zona hi ha previst construir un equipament sociosanitari, un edifici d’habitatges dotacionals i la recuperació de l’històric camp de futbol, entre d’altres actuacions.

Barcelona reforça la vigilància i control de rosegadors als espais públics

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) doblarà els equips d’intervenció i espera assolir més de 15.000 actuacions a finals d’any. “Els rosegadors no són un problema de salut pública a la ciutat ni ho han sigut en els últims anys”, explica la comissionada de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa