Seguretat i prevenció

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015

L’Ajuntament de Barcelona vol donar un nou impuls a aquesta iniciativa que se celebra des de l’any 2002 a nivell europeu. Juntament amb entitats i associacions, el Govern Municipal preprara diferents activitats entre l’11 i el 18 d’octubre per promoure la mobilitat sostenible .

Els barcelonins aproven la seguretat amb un 6,1

L’Enquesta de Victimització de Barcelona situa l’índex de victimització en el 23,7% l’any 2014. La dada reflecteix una pujada de 2,9 punts de les persones que l’any passat van manifestar haver estat víctimes d’un delicte a la ciutat. Tots els districtes de la ciutat aproven el nivell de seguretat per quart any consecutiu.

Barcelona, entre les vint ciutats més segures del món

L’informe Índex de ciutats segures 2015, elaborat per la revista britànica ‘The Economist’, situa la capital catalana en el quinzè lloc del rànquing i destaca la seva aposta per la proximitat i per l’augment de la presència policial als carrers de la ciutat, L’estudi també fa referència als bons resultats assolits gràcies a l’Operació Xarxa que han permès reduir en un 32% els fets delictius al suburbà.

Les queixes dels barcelonins per consum d’alcohol a la via pública baixen un -25%

El 2014 s’han posat un total de 136.534 denúncies per infraccions de l’Ordenança de Mesures per Fomentar i Garantir la Convivència. Els capítols en els quals més s’ha actuat han estat sobre la la venda ambulant, el consum d’alcohol i fer necessitats fisiològiques a la via pública. Les trucades de queixa per la venda ambulant també es redueixen un -8,1%.

Dispositiu especial per la nit de Cap d’Any 2013-2014

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra amb coordinació amb els diferents serveis municipals activen operatius especials de reforç per garantir el bon funcionament de la ciutat durant la nit de Cap d’Any.

Més de 100 joves de Barcelona han participat aquest any en el projecte “Whyviolence”

La iniciativa ha consistit en un nou i innovador projecte social dirigit als joves que té com a objectiu el rebuig a la violència mitjançant l’art i la cultura.  “Whyviolence” s’ha dut a terme als tres districtes del front Besòs de la ciutat i ha comptat amb diverses accions concretes com la realització de tallers de creació on s’han elaborat missatges contra les violències o diferents microprojectes.