Seguretat i prevenció

Barcelona és la regió policial que registra un major descens dels fets delictius durant el 2020 amb una reducció del 41% respecte l’any anterior

Barcelona ha tancat l’any 2020 amb un descens del 41% dels fets delictius respete l’any anterior. És la regió policial que experimenta un major decrement en les infraccions penals, seguida de les regions policials metropolitanes. Durant l’any passat la reducció a nivell de Catalunya es va situar en un 26,7%. Aquest descens delinqüencial a la capital catalana va acompanyat d’una baixada del 23% de les detencions i un 17% dels investigats.

Desmantellades dues plantacions de marihuana a Masquefa i Piera i detinguts els seus propietaris que gestionaven un punt de venda de drogues a Barcelona

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sants-Montjuïc, conjuntament agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona del Grup de Delinqüència Urbana de la Unitat Territorial de Sants-Montjuïc i de la Unitat d’Investigació han desmantellat un punt de venda de cocaïna ubicat en un pis de Sants-Montjuïc.

Precintada la botiga “Ladridos”

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat el cessament immediat cautelar i ha procedit a precintar la botiga de cadells ”Ladridos”, al Districte de Nou Barris, després que una primera inspecció la setmana passada detectés importants incompliments. Fruit d’això s’ha promogut per la via d’urgència l’expedient per al cessament de l’activitat. Aquesta mesura cautelar se suma a l’expedient sancionador que està en curs en aplicació de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals.

Una inspecció a la botiga de cadells ”Ladridos” detecta importants incompliments

L’Ajuntament de Barcelona ha efectuat una inspecció en una  botiga de cadells a Via Júlia, 77, al districte de Nou Barris. El Departament de Gestió i Protecció dels Animals juntament amb la Guàrdia Urbana han efectuat l’entrada a la botiga “Ladridos” per verificar les denúncies rebudes, segons les quals, presumptament estarien portant animals de manera irregular del centre i sud d’Espanya.

Desmantellats dos punts de venda de droga al barri del Carmel

Agents de la Unitat Territorial d’Horta-Guinardó i de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona i  agents dels Cos dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació  de l’Àrea Bàsica Policial d’Horta-Guinardó han desmantellat aquest matí dos domicilis que funcionaven com punts de venda de droga al barri del Carnel, al districte d’Horta-Guinardó.

Decomissades més de nou mil plantes de marihuana en un local al districte de Sant Martí

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del Cos dels Mossos d’Esquadra de Barcelona van decomissar dijous 9.106 plantes de marihuana en un local del carrer Nació, al districte de Sant Martí. En el marc del dispositiu també es van detenir dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació continuada de fluid elèctric.

La Guàrdia Urbana de Barcelona vetllarà pel compliment de les mesures marcades pel PROCICAT per la nit de Cap d’Any

Barcelona acomiadarà 2020 i donarà la benvinguda a 2021 amb unes campanades que es podran seguir des de tots els districtes i amb un espectacle de focs artificials visible des de la major part de la ciutat. Coincidint amb les dotze campanades que marcaran el final del dia 31 de desembre, es llançaran 12 palmeres brillants a cadascun dels 10 districtes de Barcelona: Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. D’aquesta manera, tots els barcelonins les podran veure des de casa seva.

L’Ajuntament de Barcelona, el primer en integrar-se en els sistemes del centre d’atenció i gestió de trucades d’urgència 112 Catalunya

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, han signat aquest matí el conveni el de col·laboració per dur a terme les tasques d’integració tecnològica dels serveis d’emergència de l’Ajuntament en els sistemes del centre d’atenció i gestió de trucades d’urgència 112  Catalunya. Amb aquest acord Barcelona serà la ciutat primera en adherir-se al 112.

La Guàrdia Urbana regularà els fluxos de vianants de la zona comercial del centre de la ciutat

Amb motiu de les festes nadalenques, i fins el proper 10 de gener, l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa l’Operació Nadal, un dispositiu especial per mantenir els nivells assolits de seguretat, mobilitat, convivència i civisme en una època de l’any on es produeix un ús més intensiu de l’espai públic i per garantir el compliment de les mesures de seguretat sanitària marcades pel PROCICAT.